Η Θεσσαλία τολμά, τα Βαλκάνια ανταποκρίνονται…

ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ TOUR OF THESSALY-EXALCO ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2023 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την Balkan Cycling Union τόλμησαν να διοργανώσουν το πρώτο Tour Of Thessaly-Exalco ενώνοντας τις περιφερειακές ενότητες από 25 έως 27 Αυγούστου.


Οι συμμετοχές όλο και αυξάνονται, καθώς στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος πολυπληθείς ομάδες που θα αγωνιστούν σε όλες τις κατηγορίες!
Μεταξύ άλλων στην ομάδα του Μαυροβουνίου συμμετέχει ο εθνικός πρωταθλητής στην Ατομική Χρονομέτρηση Ανδρών και επί σειρά ετών καλύτερος ποδηλάτης της χώρας Γκόραν Τσέροβιτς και ο διπλός πρωταθλητής των Εφήβων (σε δρόμο αντοχής και Ατομικής Χρονομέτρησης) Γιόβαν Βούκοβιτς.
Με την ομάδα του Κοσόβου συμμετέχει μεταξύ άλλων ο εθνικός πρωταθλητής στην ποδηλασία δρόμου Μπλέρτον Νούχα.
Με την ομάδα της Εθνικής Αλβανίας θα αγωνιστούν, μεταξύ άλλων, o Μικέλ Ντεμίρι που αγωνίζεται σε ιταλική ομάδα και ήταν 4ος στον φετινό Διεθνή Γύρο Αλβανίας. Επίσης ο εθνικός πρωταθλητής Λούκας Σούλατζ Κλόπενμποργκ, ο οποίος μέχρι πέρσι, ήταν στο ρόστερ επαγγελματικής ομάδας της δεύτερής του χώρας, της Δανίας.
Παραδοσιακά η Αλβανία είναι μια δυνατή ομάδα στην κατηγορία των Εφήβων, και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχει με τέσσερις ποδηλάτες της κατηγορίας. Με την ομάδα της Αλβανίας θα αγωνιστεί και η νεανίδα Νέλια Κάμπετατζ, η οποία πρόσφατα αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στη Γλασκώβη.
Βέβαια παραμένει πάντοτε μια μεγάλη δύναμη η Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας, η οποία θα πάρει μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, παρόλο που τις ίδιες ημέρες διεξάγεται ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Βουλγαρίας!
Η Θεσσαλία δείχνει έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους αθλητές και αθλήτριες όχι μόνο των βαλκανικών χωρών, αλλά και των Ελληνικών Σωματείων που θα πάρουν μέρος στους τριήμερους αγώνες που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, και η Balkan Cycling Union.
Στον αγώνα συμμετέχουν όλες οι τοπικές κοινότητες για τις τοπικές κοινωνίες και σκοπό έχουν να βάλουν το ποδήλατο στις καρδιές και στη ζωή μικρών και μεγάλων και υπηρετούν την εθνική στρατηγική οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης, όπου τα αθλητικά γεγονότα ταυτόχρονα επιτελούν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο.
Στόχος είναι να μπει η υποδομή ώστε να γίνει μέχρι το επόμενο Tour of Thessaly μια σειρά εκδηλώσεων για την οδική ασφάλεια, η ανάπτυξη ποδηλατικής συνείδησης, το οικολογικό αποτύπωμα και η βιώσιμη κινητικότητα, μηνύματα ζωτικά εξαιτίας της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης.
Φυσικά και η κοινωνικοποίηση ατόμων χωρίς αποκλεισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η συστηματική κινητοποίηση των Ατόμων με Αναπηρίες με τη συμμετοχή και τη συμπερίληψή τους μέσω των δράσεων.


Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ
Το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου - Tour Of Thessaly Exalco, μεταξύ άλλων, περιέχει μια σημαντική καινοτομία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας θέτει σε πρώτο πλάνο τον θεσμό του εθελοντή, για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του αγώνα. Οι ημέρες μετρούν πια αντίστροφα για την εκκίνηση του αγώνα που είναι προγραμματισμένη για τις 25/8/2023 και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, τόσο στα βουνά όσο και στον θεσσαλικό κάμπο.
Οι εθελοντές αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οργάνωσης του αγώνα και σχετικά με αυτούς και όλοι μπορούν να συμμετέχουν αρκεί να συμπληρώσουν τη δήλωση του Εθελοντή και να βάλουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι, υποστηρίζοντας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Η διαδικασία για τη δήλωση είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στη σελίδα Tour Of Thessaly, συμπληρώνουν την αίτηση και τη στέλνει στο eopbike@otenet.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass