Περιμένει τον καταρτισμό των ομίλων η ΑΕΛ

*ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2023 12:29

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Τον καταρτισμό των ομίλων σε Α’ (Βόρειο) και Β’ (Νότιο) όμιλο της Super League 2 περιμένει να μάθει η ΑΕΛ, αν και αυτό αναμένεται να γίνει λίγο πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετές ομάδες περιμένουν τον διαχωρισμό των ομίλων, για να αποφασίσουν πού θα θέσουν τον πήχη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Από εκεί και πέρα, οι 25 από τις 26 ομάδες που είχαν δικαίωμα, δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2 για τη σεζόν 2023-2024, ενώ η μόνη ΠΑΕ που δεν το έπραξε ήταν τελικά ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση εξηγώντας τους λόγους.
Πρώτος επιλαχών για να καλύψει το κενό της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» είναι ο Γιούχτας. Η διοργανώτρια αρχή απέστειλε ήδη έγγραφο στην ΕΠΟ, ώστε εκείνη να κινήσει τις διαδικασίες και με τη σειρά της να ενημερώσει σχετικά με την ομάδα που θα λάβει πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Το νέο πρωτάθλημα, στο οποίο θα συμμετέχει η ΑΕΛ, θα απαρτίζεται από 2 ομίλους των 13 ομάδων. Βάσει της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος της Super League 2, τη σεζόν 2023-24 θα είναι ο η ΑΕΚ B’ αυτή που θα μετακινηθεί στον Βορρά. Συνολικά από τη Super League 2 στη Γ’ Εθνική Κατηγορία θα υποβιβαστούν 10 ομάδες και όχι 8 όπως στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, δηλαδή πέντε από τον 1ο Όμιλο (Βόρειο) και άλλες πέντε από τον 2ο Όμιλο (Νότιο). Οι 25 ομάδες στη Super League 2:
1. ΑΕΛ
2. ΑΕΚ Β’
3. Λεβαδειακός
4. Νίκη Βόλου
5. Αναγέννηση Καρδίτσας
6. ΠΟΤ Ηρακλής
7. ΠΑΟΚ Β’
8. Απόλλων Πόντου
9. Μακεδονικός
10. Αλμωπός Αριδαίας
11. Κοζάνη
12. Καμπανιακός
13. Τηλυκράτης Λευκάδας
14. Ολυμπιακός Πειραιώς Β’
15. Παναθηναϊκός Β’
16. Ιωνικός
17. Καλλιθέα
18. Αιγάλεω
19. Ηλιούπολη
20. Καλαμάτα
21. Παναχαϊκή
22. Χανιά
23. ΟΦ Ιεράπετρας
24. Διαγόρας Ρόδου
25. Αιολικός Μυτιλήνης
ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ»
Με 31 παίκτες θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν η ΑΕΛ στη Super League 2, καθώς αναμένεται να γίνουν τρεις ακόμα προσθήκες. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας από τους 28 παίκτες που βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, τώρα αγγίζει τα 24.2 χρόνια, εκ των οποίων 5 είναι ξένοι.
Αναλυτικά οι παίκτες αυτοί είναι:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Κώστας Θεοδωρόπουλος, Λάμπρος Αντωνόπουλος, Στέφανος Σουλούκος, Θοδωρής Βενετικίδης
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Πέτρος Καλουτσικίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στέργιος Παρασκευάς, Θεοχάρης Ηλιάδης, Μαξίμ Μαξιμένκο, Δημήτρης Στάμου, Θανάσης Γιανναράκης, Γιώργος Μαϊδανός, Κουαταρά Αχμέντ Κοσσονού, Γιώργος Παπαδόπουλος
ΜΕΣΟΙ
Κώστας Πλέγας, Κώστας Παπαγεωργίου, Δημήτρης Θωμαΐδης, Δημήτρης Μιλτιάδης, Λούκα Αντράντα μέσος, Παναγιώτης Νινίκας, Λεάντρο Οτορμίν, Μάρκος Νίνο, Φαμπρίτσιο Πεντρόσο, Κυριάκος Ζησούλης, Δημήτρης Μαυριάς, Σπύρος Ρούσης μεσοεπιθετικός
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μάριος Όγκμποε, Νίκος Βλιώρας
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Με εντατικούς ρυθμούς και χωρίς προβλήματα, συνεχίζεται η προετοιμασία της ΑΕΛ και το πρώτο στάδιο επί λαρισινού εδάφους θα ολοκληρωθεί με το πρώτο φετινό φιλικό κόντρα στην Α.Ε. Κιλελέρ, στις 13 Αυγούστου. Ακολούθως θα δοθεί μια μικρή άδεια στους παίκτες για τον Δεκαπενταύγουστο και στις 17 του μηνός, η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, όπου και θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass