Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2023 9:55

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Δεν κατεβαίνει στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, κάνοντας λόγο για «έγκλημα» με «αρχιερέα και νεκροθάφτες», καθώς και για «προδοτική στάση» ανθρώπων, τους οποίους δεν κατονομάζει.


Αναλυτικά, η χθεσινή ανακοίνωση: «Τετέλεσται. Σήμερα το μεσημέρι εξαντλήθηκε και η τελευταία πιθανότητα που υπήρχε να μείνει ζωντανή η ομάδα μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, ένας ιστορικός σύλλογος 132 ετών, ένα Μικρασιατικό σωματείο, από τα τελευταία που έχουν απομείνει με αυτή τη βαριά ιστορία, σήμερα διαλύεται. Ένα σωματείο καθαρό, το οποίο δεν οφείλει χρήματα σε κανένα, ένα σωματείο υπερήφανο που κατάφερε να μην παίζει τον ρόλο του υποτακτικού στις μεγάλες ομάδες της χώρας μας, ένα πεντακάθαρο από κάθε άποψη σωματείο.
Τα ελληνικά δικαστήρια δεν έδωσαν την απαιτούμενη σημασία στις κραυγές αγωνίας για την ομάδα μας τα τελευταία χρόνια. Η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν βρήκε τον χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα της έδρας μας, με το θέμα του γηπέδου και με όσους μας έκαναν πρόσφυγες. Το έγκλημα αυτό έχει «αρχιερέα», έχει και «νεκροθάφτες». Προδοτική η στάση τους, σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια, την υλοποίησαν μέχρι τέλους. Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί αντί να ντρέπονται, χαίρονται. Χαίρονται με το κλάμα και τον πόνο των αγνών Απολλωνιστών που χάνουν ένα κομμάτι της ζωής τους».
*Ο Γιούχτας ως πρώτος επιλαχών θα λάβει πρόσκληση ώστε να αντικαταστήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Super League 2.
Μάλιστα ήταν η μόνη εκ των 26 ομάδων που είχαν δικαίωμα να κατέβουν στη SL2 και δεν το έπραξε, ενώ εύλογα δημιουργήθηκε και το σχετικό κενό.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ U-20 Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Εκτός οκτάδας η Εθνική Νέων Γυναικών
*ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕ 71-64

Ήττα - αποκλεισμός για την Εθνική Νέων Γυναικών, η οποία τέθηκε εκτός συνέχειας στο Ευρωπαϊκό U-20 Β’ Κατηγορίας, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπήκε πρόωρο τέλος στην προσπάθειά της για άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Η ελληνική ομάδα χρειαζόταν νίκη για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ωστόσο αυτή δεν ήρθε καθώς γνώρισε την ήττα με 71-64 από τη Ρουμανία και αποκλείστηκε από τον όμιλο με ρεκόρ 1-2. Απεναντίας, οι νικήτριες θα ακολουθήσουν την Ιρλανδία στην επόμενη φάση.
Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεχώρισε η Ελένη Μποσγανά που σκόραρε 25 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ, ενώ εξίσου σημαντική συνεισφορά είχε και η Γεωργία Γρηγοροπούλου με 16 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-11, 34-23, 46-49, 71-64.
ΕΛΛΑΔΑ (Δεσποτάκης): Ανδρικοπούλου 3 (7 ασίστ), Γρηγοροπούλου 16 (16ρ.), Κούκη 1, Παπαδάκη 2, Πολυμένη 9, Δροσούνη 2, Μποσγανά 25 (4τρ, 14ρ), Καρατάσιου 3 (1), Παπαδοπούλου, Πρίφτη 3

 

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ νίκησε ξανά την Αστάνα
*ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΑΧΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε «κλειδώσει» ουσιαστικά την πρόκρισή της στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League από το μονοπάτι των πρωταθλητών και χθες το απόγευμα απλώς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Αστάνα, νικώντας και στο Καζακστάν με 2-0. Οι πρωταθλητές Κροατίας προκρίθηκαν στην επόμενη φάση με συνολικό σκορ 6-0 και πλέον ετοιμάζονται για τις μεγάλες «μάχες» με την ΑΕΚ, αρχής γενομένης από τον πρώτο αγώνα της επόμενης Τρίτης (8/8) στην «OPAP Arena».
Τα γκολ της νίκης για την Ντινάμο σημείωσαν οι Εμρέλι (24’) από ασίστ του Σούσιτς και ο Αντόνιο Μάριν στο 89’. Ο τεχνικός της κροατικής ομάδας, Ιγκόρ Μπίσκαν παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τους: Λιβάκοβιτς - Μοχαράμι, Ριστόφσκι, Σούταλο (68’ Μπερνάουερ), Λιούμπισιτς (78’ Μπατούρινα) - Σούσιτς, Μίσιτς (79’ Λούκανιτς) - Σπίκιτς, Μικαϊλιτσένκο, Εμρέλι (79’ Ντρίμιτς) - Πέτκοβιτς (68’ Μάριν).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass