Οτορμίν διετίας στην ΑΕΛ

ΗΡΘΕ ΕΛΛΑΔΑ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΟΓΑ - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑΝΤΑ - «ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΩ» ΕΙΠΕ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2023 11:10

Του Σωτ. Κέλλα

Μεταγραφικές εξελίξεις σημειώνονται στην ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς ενόψει της πρώτης συγκέντρωσης της 1ης Αυγούστου υπάρχει έντονη κινητικότητα.

Χθες, στις 8 μ.μ., αφίχθηκε στην Ελλάδα ο 27χρονος Ουρουγουανός Λεάντρο Οτορμίν, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη λαρισινή ομάδα.
Πετώντας από το αεροδρόμιο της χώρας του, όπου τον αποχαιρέτησαν οι φίλοι του για το ταξίδι στην Ελλάδα, είχε συνάντηση με τον γνωστό καλλιτέχνη της πατρίδας του Nacho «Miguelito» Mendoza.
Μιλήσαμε με τον Οτορμίν μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και τον ρωτήσαμε τι ξέρει από ελληνικό ποδόσφαιρο και μας είπε: «Λίγα πράγματα». Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει ταχύρυθμα μαθήματα προσαρμογής στην Ελλάδα, όπου είναι και το πρώτο του ταξίδι όχι στην Ευρώπη, αλλά σε άλλη ήπειρο. Στο παρελθόν εκτός της Ουρουγουάης έπαιξε στην Αργεντινή.
Ο Οτορμίν έχει σχέση πάθους με τα άλογα (τι σύμπτωση, το σήμα της ΑΕΛ...), καθώς είναι ιδιοκτήτης εκτροφείου αλόγων, τα οποία, μάλιστα, τρέχουν σε ιπποδρομιακές κούρσες. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος με τα άλογα και αναζητά την αριστεία στην εκτροφή καθαρόαιμων.
Ο Οτορμίν γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1996, παίζει ως δεύτερος επιθετικός και ανήκει στη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο. Τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 18 αγώνες, σημείωσε 3 γκολ και έδωσε 3 ασίστ. Παίζει και πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα πλάγια, ενώ έχει φορέσει τη φανέλα της U-17 (6 συμμετοχές, 4 γκολ) και της U-20 (1 συμμετοχή).
Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Νασιονάλ και με την πρώτη ομάδα είχε 26 συμμετοχές. Ακολούθησαν δανεισμοί σε Ρασίνγκ (8 ματς, 1 γκολ) και Βενάδος στο Μεξικό (8 αγώνες). Ακολούθως, ο Οτορμίν έπαιξε σε Σίτι Τόρκε (33 παιχνίδια, 6 γκολ, 5 ασίστ), Σέρο Λάργκο (29 ματς, 13 γκολ, 7 ασίστ) και στην Αργεντινή με την Ντιφένσα Χουστίσια (2 ματς, 1 γκολ). Με τη Νασιονάλ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ουρουγουάη το 2015-16 και τη σεζόν 2018-19 το Σούπερ Καπ.

 

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑΝΤΑ
Στην τελική ευθεία είναι ο δανεισμός εκ νέου του Αντράντα από τη Ρασίγκ στην οποία ανήκει. Όπως διέρρευσε, απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του δανεισμού του.
Ο 22χρονος παίκτης πέρυσι έπαιξε 21 παιχνίδια με τους «βυσσινί», εκ των οποίων τα 10 ως βασικός και πέτυχε δύο τέρματα.

 

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΩ…»
Μιλήσαμε με τον παίκτη από τη Βενεζουέλα που θέλει να φέρει η ΑΕΛ και μας επιβεβαίωσε ότι θέλει να έρθει στη λαρισινή ομάδα και γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο παίκτης έχει ηλικία 25 χρονών, γεννήθηκε στο Μαρακαΐμπο και ήταν πρωταθλητής στη χώρα του, αλλά τώρα έχει αλλάξει ομάδα.
Από το 2019 και μετά έχει πάνω από 20 συμμετοχές κάθε χρόνο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Οι συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή συνεχίζονται…

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
Με αφορμή την άνοδο του διαιτητή Πουλικίδη στη μεγάλη κατηγορία παρά τις καταγγελίες της λαρισινής ομάδας μετά τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό (κέρδισε η ομάδα των Σερρών με 2-1), η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ξεχνά το «διαιτητικό ανάθεμα» που ακούει στο όνομα Πουλικίδης και για τον οποίο οι μέντορές του αποφάσισαν την προαγωγή του στη μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία, ως επιβράβευση των σπουδαίων υπηρεσιών του στο Πρωτάθλημα 2022-2023 της Super League 2… Με τέτοιες αποφάσεις προφανώς οι ινστρούκτορες του κάθε Πουλικίδη, όχι απλώς δεν θα συμβάλουν στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά θα το ενταφιάσουν ακόμα περισσότερο».
* Σχετικά με τις ομάδες νέων, η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά οι ομάδες νέων θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Κ-17 της Super League 1 και Κ-19 της Super League 2.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass