Μετατίθεται μέχρι 1η Αυγούστου η προκήρυξη της Super League 2

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΤΟΡΜΙΝ - ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2023 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

Πόσες ομάδες θα παίξουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2; Θα γίνει σε έναν Όμιλο ή σε δύο… Κανένας, πλέον, δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, αφού όλα θα κριθούν από δύο γεγονότα.

Το πρώτο είναι πόσες ομάδες μπορούν να αγωνιστούν λόγω οικονομικών προβλημάτων και το δεύτερο αν θα υπάρξουν ποινές στις ομάδες που εμπλέκονται στις έρευνες για τον στοιχηματισμό.
Σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα γίνει συζήτηση για την προκήρυξη και θα μετατεθεί μέχρι την 1η Αυγούστου (θα ζητηθεί σχετική άδεια από την ΕΠΟ) ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Την αναδιοργάνωση της Super League 2 από την επόμενη κιόλας σεζόν προτείνει ο επικεφαλής της Athens Kallithea Τεντ Φιλιππάκος μέσα από μια αναλυτική παρουσίαση, με στόχο να αναβαθμίσει το προϊόν. Συγκεκριμένα, ο κ. Φιλιππάκος προτείνει για την επόμενη σεζόν (2023 - 2024) η Super League 2 να γίνει σε δύο Ομίλους, των 13 ομάδων έκαστη, εκ των οποίων οι δύο πρώτες από κάθε Όμιλο θα κερδίζουν τον προβιβασμό στη Super League 1 και τον υποβιβασμό πέντε ομάδων από τον καθένα (συνολικά δέκα ομάδες).
Από εκεί και πέρα, τη σεζόν 2024 - 2025 και εφεξής, η Super League 2 θα διεξάγεται σε έναν Όμιλο των 18 ομάδων, με τις δύο πρώτες να κερδίζουν την απευθείας άνοδο, οι τέσσερις επόμενες θα δίνουν αγώνες play off ανόδου, με τη μία εξ αυτών να προβιβάζεται, ενώ θα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες.
Ο κ. Φιλιππάκος και το γραφείο του προτείνουν μία συνεργασία για το rebranding της Super League 1 και της Super League 2 που θα δημιουργήσει ένα σύγχρονο, διακριτό, και ελκυστικό ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν με διεθνή αντίληψη, με στόχο την επέκτασή του σε παγκόσμιο brand και τη δημιουργία νέων ευκαιριών για έσοδα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη διασύνδεση του ποδοσφαίρου με την ευρύτερη κουλτούρα, και την Ελλάδα ως μία από τις χώρες με αισθητή παρουσία παγκοσμίως.
Αυτό δείχνει και τις συνεχείς εναλλαγές σκέψεων και προτάσεων για το μέλλον της κατηγορίας.

 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Συνεχίζεται το μεταγραφικό «παζάρι» στην ΠΑΕ ΑΕΛ με κύριο στόχο τον 27χρονο Ουρουγουνό παίκτη της Λίβερπουλ Ουρουγουάης Οτορμίν. Ο παίκτης επιλέχθηκε από τον προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη και η διοίκηση προσπαθεί να υλοποιήσει την επιθυμία του.
Στο μεταξύ, στο στόχαστρο υπάρχει και δεύτερος Λατινοαμαερικάνος που δεν παίζει στην ίδια χώρα (Ουρουγουάη), αλλά έχει αναδειχθεί πρωταθλητής πρόσφατα με ομάδα της χώρας του και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια.
Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ η ηλικία του είναι πάνω από 25 χρονών.
Κίνηση υπάρχει και για την απόκτηση ενός σέντερ μπακ που γνωρίζει την κατηγορία, αλλά και ενός τερματοφύλακα που προορίζεται να «συμπληρώσει» τον Θεοδωρόπουλο και τον Σουλούκο.
Ονόματα δεν χουν γίνει γνωστά, αφού μπορεί κάποιοι από τους παίκτες να μην έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους.

 

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΒΕΝΕΤΗ
Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την ΠΑΕ, υπήρξε διακανονισμός με τον πρώην γενικό διευθυντή αυτής, Τάσο Βενέτη, στο οικονομικό θέμα που είχε δημιουργηθεί και φάνηκε από το εξώδικο που είχε στείλει ο Βενέτης.

 

ΚΙ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
Μια ιστορία αρκετά ενδιαφέρουσα έφερε στο φως σχετικά με τις σχέσεις ΑΕΛ και Γκουτσίδη μια σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρεται σε ιστορίες της ΑΕΛ (Μοναχά Λάρισα). Την αναδημοσιεύουμε:
«Στα τέλη Νοεμβρίου του 1991 ο προπονητής της ΑΕΛ Κρίστο Μπόνεφ δοκίμασε τον 24χρονο τότε πρώην δυναμικό αμυντικό της Ξάνθης Παναγιώτη Γκουτσίδη. Οι πρώτες εντυπώσεις που άφησε ήταν καλές, ωστόσο η δοκιμή συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες ακόμα και τελικά αποφασίστηκε από τον Μπόνεφ ότι δεν ήταν ο ποδοσφαιριστής που χρειαζόταν η ΑΕΛ εκείνη την περίοδο, θεωρώντας περιττή τη συνέχιση της δοκιμής του…
32 χρόνια μετά ο Παναγιώτης Γκουτσίδης βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΛ, ως προπονητής της αυτήν τη φορά…».

 

ΤΕΛΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 24ης Ιουλίου 2023, προκειμένου να δηλωθεί η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα 2, ενημερώνει για τα ακόλουθα:
1) Η οικογένεια Μονεμβασιώτη έχει φροντίσει για την τακτοποίηση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων, ώστε η ομάδα να έχει μηδενικές οφειλές.
2) Έχει εξασφαλίσει άδεια από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για τη συμμετοχή σε επαγγελματικές κατηγορίες χωρίς περιορισμούς.
3) Έχει ενημερώσει τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης από τις 27/4/2023 με εξώδικη δήλωση για τις προθέσεις της, στις οποίες δήλωσε ρητά ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την ενασχόλησή της με την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.
4) Έχει αναθέσει στην ίδια χρονική περίοδο σε δικηγορικό γραφείο την προσπάθεια ανεύρεσης ενδιαφερόμενου για τις μετοχές. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον. Μάλιστα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις παράγοντα ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας 1 ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα χρησιμοποιήσει ως έδρα γήπεδο της Ριζούπολης, χάθηκε και η τελευταία ελπίδα εξεύρεσης λύσης.
5) Δυστυχώς, το γηπεδικό ζήτημα, παρά τις προσπάθειές μας, παρέμεινε διαχρονικό πρόβλημα και εξακολουθεί να προκαλεί διχασμό.
Κατόπιν όλων αυτών και εξαιτίας των πιεστικών ημερομηνιών, καλούμε τον Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης να αναλάβει τις θεσμικές και ιστορικές του ευθύνες παραλαμβάνοντας τις μετοχές της ΠΑΕ, προκειμένου στο επόμενο διάστημα να δηλώσει την ομάδα μας στη Σούπερ Λίγκα 2.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass