Λαρισαίος σκακιστής πρώτος στην Ελλάδα!

*Ο Γιάννης Τσελέπης στο Πανελλήνιο 12 ετών

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 12:50

Ο Λαρισαίος Τσελέπης Γιάννης του Σκακιστικού Συλλόγου Λάρισας, ο …«Τζεπέτο» όπως τον αποκαλούν, κατέκτησε την 1η θέση στο 32ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα παμπαίδων 2023 open 12 ετών (έγινε στο Περιστέρι) ανάμεσα σε σαράντα εννιά σκακιστές, ένα επίτευγμα που για πρώτη φορά καταφέρνει παιδί του συλλόγου και το πέτυχε αήττητος με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες σε εννέα αγώνες.


Η πρωτιά αυτή του δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχει είτε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξαχθεί στη Ρουμανία είτε στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αίγυπτο το προσεχές φθινόπωρο.
Ο Γιαννάκης αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του Σκακιστικού Συλλόγου Λάρισας, αποδεικνύοντας τη σκληρή δουλειά του ιδίου, των προπονητών των ακαδημιών και τις θυσίες των γονιών του.
Στο ίδιο γκρουπ αγωνιστήκαν οι έτεροι 12άρηδες του Σωματείου Μπούγας Γεώργιος και Κούντριας Κοσμάς-Ιωάννης (11 ετών) αφήνοντας και οι δύο ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις, που με λίγη παραπάνω τύχη και προσοχή θα βρίσκονταν στα μετάλλια, καταλαμβάνοντας την 7η και 10η θέση αντίστοιχα σε ισοβαθμία με τον 5ο αθλητή, με έξι βαθμούς στις εννιά παρτίδες τους.
Στο αντίστοιχο 26ο πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα παίδων 2023 open 14 ετών ο αξιόμαχος Γιαννόπουλος Βασίλειος κατέλαβε τη 19η θέση σε 50 αθλητές σε ισοβαθμία με τον 16ο με πέντε βαθμούς στις εννιά παρτίδες.
Πρώτος και αήττητος με σταθερό παιχνίδι αναδείχθηκε στην κατηγορία αυτήν ο Βολιώτης παίκτης της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών, Γκαβαρδίνας Αντώνιος με 7,5/9!
Τέλος, στην κατηγορία Κ-10 κοριτσιών η Σίσκου Γεωργία της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου τερμάτισε και αυτή στην πρώτη θέση με 5,5/7 ξεπερνώντας τις ισόβαθμες αθλήτριες λόγω νικών που κατάφερε εναντίον τους!
Η επιτυχία του Γιάννη Τσελέπη και η εμφάνιση των υπολοίπων κάνει τα μέλη της διοίκησης του Σ.Σ.Λ. υπερήφανους και δίνει ώθηση για νέες επιτυχίες στη συνέχεια, τόσο ατομικές όσο και ομαδικές με την ομάδα του Συλλόγου Σκακιστών Λάρισας, η οποία στα τέλη Αυγούστου με όλους τους παραπάνω Λαρισαίους στη σύνθεσή της θα λάβει μέρος στο 50ό Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής Κατηγορίας που θα διεξαχθεί στις 25-30 Αυγούστου στη Νίκαια Αττικής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass