ΑΕΛ

Η Intrum Hellas μπαίνει στη ζωή των Λαρισαίων...

*Ο δανειακός «σκόπελος» για τη χρήση του AEL Fc Arena *Συζητήσεις με τον Παναγιώτη Νάση για προπονητή τερματοφυλάκων *Στις 31 Ιουλίου η πρώτη συγκέντρωση και στις 17 Αυγούστου φεύγει για Καρπενήσι

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 12:30

Μια εταιρεία, η Intrum Hellas, γνώριμη σε δανειολήπτες, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή των Λαρισαίων, προκειμένου να αξιοποιηθεί το AEL Fc Arena και να είναι μια αθλητική εγκατάσταση όπως την ονειρεύτηκαν οι κάτοικοι της θεσσαλικής πρωτεύουσας, που είδαν να κατασκευάζεται ένα καινούργιο γήπεδο με σκοπό να είναι έδρα της ΑΕΛ, αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν κατέστη δυνατό για διάφορους λόγους.


Αυτήν τη στιγμή τα δάνεια που πήρε η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που έχει στην κατοχή της την αθλητική εγκατάσταση τα διαχειρίζεται η Intrum Hellas, πρωταγωνίστρια των πλειστηριασμών, καθώς υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το 2022, τα οποία ανήλθαν στα 84,452 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 113% σε σύγκριση με το 2021.
Εκτός από την επιστροφή των δανείων που διαχειρίζεται για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, η στρατηγική επενδυτικών κεφαλαίων (funds), όπως είναι ο σουηδικός όμιλος της Intrum, στον οποίο ανήκει κατά 80% η Intrum Hellas, προβλέπει και την επαναπώληση χαρτοφυλακίων που έχουν αγοράσει από τις τράπεζες και έχουν στην πλήρη κατοχή τους.
Υπενθυμίζουμε ότι τα δάνεια της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» κατέληξαν στην Τράπεζα Πειραιώς μετά τη μεταβίβαση σε αυτήν από τη Marfin Bank.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, γίνεται μια προσπάθεια της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ και με συζητήσεις με τον μεγαλομέτοχο της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.», Κωστή Πηλαδάκη, η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση να ξεπεράσει τον δανειακό «σκόπελο» και η ΑΕΛ να επιστρέψει στην έδρα της.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο και δεν είναι τυχαίο ότι τα σενάρια επιστροφής της ΑΕΛ στο AEL Fc Arena αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά. Μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως, για την αξιοποίηση της αθλητικής εγκατάστασης υπάρχει ακόμη δρόμος και γι’ αυτό όλοι αποφεύγουν να μιλήσουν ή να δεσμευτούν.
Επικεφαλής της Intrum Hellas είναι ο Γεώργιος Γεωργακόπουλος, ο οποίος κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόεδρος του Δ.Σ., αλλά μη εκτελεστικό μέλος είναι ο Giovanni Angelo Carlo Gilli. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. -όλα μη εκτελεστικά- είναι ο Δημήτριος Μαυρογιάννης, ο Ανάργυρος Μπης, ο Michael Ladurner, o Θεόδωρος Γναρδέλλης, ο Per Victor Christofferson και ο Σπύρος Παγκράτης. Διεκδικεί 8 εκατ. ευρώ ΦΠΑ από το Ελληνικό Δημόσιο (λέτε να είναι της Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.;).
ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΝΑΣΗΣ
Πρώτη επιλογή για την ΑΕΛ στη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων αποτελεί ο Ελασσονίτης Παναγιώτης Νάσης, αλλά αυτήν τη στιγμή λόγω της αλλαγής των διπλωμάτων εξετάζεται αν θα μπορεί να κάθεται στον πάγκο.
Ο Νάσης είναι γνώριμος στο λαρισινό κοινό, καθώς έχει ξαναδουλέψει στην ΑΕΛ, ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί σε Αγροτικό Αστέρα, Πιερικό, Κέρκυρα, Βέροια, Καλλονή, Εργοτέλη, Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Διαγόρα Ρόδου, Λαμία και Αναγέννηση Καρδίτσας.
Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΗΣ ΑΕΛ
Με δεδομένο ότι το νέο Πρωτάθλημα της Super League θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου, η πρώτη συγκέντρωση των παικτών της ΑΕΛ θα γίνει στις 31 Ιουλίου και η επίσημη «πρώτη» την 1η Αυγούστου. Στο Καρπενήσι, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η ομάδα θα μεταβεί στις 17 Αυγούστου.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass