Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2023 11:00

Π. Μαρτσούκος: Είμαστε στη διάθεση των διωκτικών αρχών

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

Ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος, πήρε θέση στην έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για παράνομο στοιχηματισμό σε αγώνες της κατηγορίας, και με ανακοίνωσή του τόνισε πως βρίσκεται στη διάθεση των διωκτικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί πως η έρευνα ξεκίνησε μετά από αίτημα της Ιντερπόλ και ύστερα από καταγγελία που έγινε στη δικαιοσύνη της Αυστρίας για παράνομο στοιχηματισμό. Αναλυτικά η δήλωση:
«Η λαίλαπα του παράνομου στοιχηματισμού αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες, η φίλαθλη κοινή γνώμη ενημερώθηκε για μεγάλη έρευνα με τη συμμετοχή της Interpol που διενεργείται σε έξι χώρες ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Η άποψή μου είναι πάγια: Όχι μόνο δεν πρέπει να φοβόμαστε τέτοιου είδους έρευνες, αλλά πρέπει να τις επιζητούμε και να τις βοηθούμε με κάθε τρόπο, αν θέλουμε πραγματικά να αποκτήσουμε καθαρό ποδόσφαιρο που θα σέβεται τον κάθε υγιή επενδυτή και τον κάθε φίλαθλο.
Από την έναρξη της θητείας μου, έχω δηλώσει κατ’ εξακολούθηση ότι στόχος μου για τη Super League 2 είναι η δημιουργία μιας λίγκας αναβαθμισμένης, καθαρής και ελκυστικής για υγιείς επενδυτές, χορηγούς, τηλεοπτικούς παρόχους και ισχυρούς συνεργάτες που θα επαναφέρει στην κατηγορία μας την αίγλη της πάλαι ποτέ Β’ Εθνικής.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αταλάντευτης θέλησής μου, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου, κατατέθηκαν από μέρους του προεδρείου στις ΠΑΕ μέλη μας, προτάσεις με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θωράκιση των αγώνων της κατηγορίας μας από εξωγενείς παράγοντες.
Αναφέρθηκα ακόμη και για μείωση έως και ολική αφαίρεση του ποσοστού από τα έσοδα της κρατικής φορολογίας για το στοίχημα, στις ομάδες που τιμωρούνται για χειραγωγημένα παιχνίδια από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη ανηφόρα. Κι αν θέλουμε να τα καταφέρουμε, δεν πρέπει ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε, ούτε να κλείνουμε τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα και κυρίως στις μεγάλες απειλές που αντιμετωπίζει η κατηγορία μας.
Ξεκινάμε μια μάχη για να δημιουργήσουμε μια καθαρή και ελκυστική Super League 2 και θέλουμε στο πλευρό μας το Υπουργείο Αθλητισμού και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να θεσπίσουμε από κοινού τα κριτήρια και τις δικλείδες ασφαλείας που θα δώσουν οριστικό τέλος στην καχυποψία και τις σκιές που συνοδεύουν εδώ και χρόνια το πρωτάθλημά μας. Είμαστε στην διάθεση της Interpol και όλων των διωκτικών αρχών για την πλήρη διαλεύκανση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

 

Προχωρά ο σχεδιασμός στη Θύελλα Βασιλί

Μετά τη συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κώστα Ρόφαλη με άμεσο συνεργάτη τον Τάκη Ρόφαλη, η Διοίκηση της Θύελλας Βασιλί προχωρά στην ανανέωση του ρόστερ της ομάδας που πέτυχε την άνοδο στη Β’ τοπική κατηγορία και θα αποτελέσει τον βασικό κορμό ενόψει της νέας σεζόν.
Έτσι, τη φανέλα της Θύελλας θα συνεχίσουν να φορούν οι Φώτης Γκατζανάς, Δημήτρης Γιαχνής, Αλέξανδρος Ξυνόγαλας, Γιώργος Αλεξίου, Γιώργος Κομισόπουλος, Ανδρέας Κανναβός, Γιώργος Τριανταφύλλου, Χρήστος Μπερσιάνης, Βάιος Αγγελουσόπουλος, Άρης Λιτσοπουλος, Μάριος Αρίφι, Ανάστασης Τριανταφύλλου, Βασίλης Τριανταφύλλου, Γούσιος Ευάγγελος, Κώστας Μαργαριτόπουλος.
Η Διοίκηση της ομάδας εύχεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία και επιτυχίες.

 

Ο Θέμης Φυτιλής νέος πρόεδρος του Γ.Σ. Αμπελώνα

Μια νέα εποχή ξεκινά στην ομάδα του Γ.Σ. Αμπελώνα 1986, καθώς οι εκλογές της 1ης Ιουλίου, ανέδειξαν νέο πρόεδρο και Δ.Σ, που καλούνται να οδηγήσουν την ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα, σε νέες επιτυχίες και διακρίσεις.
Τη σκυτάλη στην προεδρία του Συλλόγου από τον Σταύρο Κωτούλα, παίρνει ο Θέμης Φυτιλής, ο οποίος εκλέχθηκε ομόφωνα νέος πρόεδρος, ενώ σημαντικές προσθήκες και ανακατατάξεις, υπάρχουν και στο Δ.Σ. Αναλυτικότερα η σύνθεση της νέας διοίκησης του Συλλόγου:
Πρόεδρος: Ευθύμιος Φυτιλής
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Δουζένης
Γραμματέας: Πρίαμος Γκανούρης
Ταμίας: Δημήτριος Κοφοδήμος
Γενικός Αρχηγός: Παναγιώτης Παλάσκας
Έφορος: Παντελής Ζαφείρης
Υπεύθυνος Ακαδημιών: Γεώργιος Πατούλιας
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Βασίλειος Τζουρμακλιώτης
Μέλη: Σταύρος Νταλακούρας, Θωμάς Γκανούρης και Σπυρίδων ΓκατζηρούληςΘ. ΦΥΤΙΛΗΣ: ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
Ο νέος πρόεδρος του Γ.Σ. Αμπελώνα 1986, σε δήλωσή του, επισήμανε τα εξής:
«Μια νέα εποχή για την ομάδα μπάσκετ του Αμπελώνα, ξεκινά. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και θέλω να τους διαβεβαιώσω, ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, για να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Παραλαμβάνω μια ομάδα, με μεγάλη ιστορία, απόλυτα νοικοκυρεμένη και με σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, βάζοντας ωστόσο, τη δική μας σφραγίδα. Θέλω να ευχαριστήσω, τόσο τον απερχόμενο πρόεδρο Σταύρο Κωτούλα για όλα όσα προσέφερε στην ομάδα, καθώς και τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ., Νίκο Χασιώτη, Δημήτρη Πιάνα και Γιάννη Κωτούλα. Ενωμένοι, προχωράμε για να πάμε το μπάσκετ της πόλης μας, ακόμα πιο ψηλά».

 

Ο Γ. Γκουρομπίνος στον προεδρικό θώκο της Δόξας Βλαχογιαννίου

Μετά από τις αρχαιρεσίες που έγιναν στις 23 Ιουνίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή στη Δόξα Βλαχογιαννίου, τα εκλεγμένα μέλη συνήλθαν σε σώμα κατά τη συνεδρίαση που έγινε στις 26 Ιουνίου. Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δόξας Βλαχογιαννίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γκουρομπίνος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος Α: Παπακυπριανός Δημήτριος
Αντιπρόεδρος Β: Σαπουνάς Γεώργιος
Γεν. Γραμματέας: Τζήμας Ζήσης
Ταμίας: Παπακυπριανός Δημοσθένης
Γεν. Αρχηγός: Λάκης Αλέξανδρος
Έφορος: Αθανασούλης Θωμάς
Αναπληρωματικά Μέλη: Χρόνης Ιωάννης, Τζήμας Αστέριος
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος: Στεργιούλας Αντώνιος
Μέλη: Αργυρακούλης Γεώργιος, Τσαρτσαράς Ανδρέας
*Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής είναι για δύο χρόνια, σύμφωνα με το καταστατικό της ομάδας.

 

Στο Αργυροπούλι ο Μάκης Γεωργούλας

Στην πρώτη μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Δόξα Αργυροπουλίου, ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια των «κιτρινόμαυρων» θα βρίσκεται τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Μάκης Γεωργούλας. Ένας έμπειρος τερματοφύλακας, εγνωσμένης αξίας, που προέρχεται από τον Δαμασιακό και αναμένεται να δώσει πολύ σημαντική βοήθεια στον τεχνικό Φεραίο Γιαννακό στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας στο δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.

 

Η σύνθεση της νέας διοίκησης της ΕΣΚΑΘ

Μετά την 1η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., η σύνθεσή του είναι η εξής:
Πρόεδρος: Φαλάγγας Βάιος
Α’ Αντιπρόεδρος: Ζώης Αστέριος
Β’ Αντιπρόεδρος: Ζήσης Δότας
Γ. Γραμματέας: Καραστάθης Δημήτριος
Ταμίας: Χριστούλας Γεώργιος
Μέλη: Ντούγκος Δημήτριος, Φραγκούλη Ευγενία, Καρακικές Ιωάννης, Δρυστέλλας Αθανάσιος
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Πρόεδρος: Ντούγκος Δημήτριος
Μέλη: Καραστάθης Δημήτριος, Χριστούλας Γεώργιος, Καρακικές Ιωάννης, Δριστέλας Αθανάσιος
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ
Ζώης Αστέριος
Δότας Ζήσης
Φραγκούλη Ευγενία
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ζώης Αστέριος
Δρυστέλλας Αθανάσιος
Φραγκούλη Ευγενία
Οι αντίστοιχες υποεπιτροπές κατά νομό θα συγκροτηθούν τις επόμενες μέρες.

 

Ηττα με το... απίστευτο 5-4 για την Ελλάδα

Μετά από ένα «τρελό» σε εξέλιξη και σκορ παιχνίδι, η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 5-4 από τη Νορβηγία στην πρεμιέρα της στην τελική φάση του EURO U-19 (Β’ όμιλος) που διεξάγεται στη Μάλτα. Στο «Centenary Stadium» της πόλης Τα’Κάλι, η «γαλανόλευκη» ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να κυνηγάει απ’ την αρχή, μένοντας πίσω στο σκορ με 5-0. Έβγαλε τρομερή «αντίδραση» στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε στο ένα γκολ (5-4) στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά το... κακό είχε ήδη γίνει.
Οι σκόρερ: Ρόαλντσοϊ 6’, Όντεγκαρντ 15’, 44’, Φλάτακερ 17’, Σκόγκβολντ 36’ - Τζίμας 51’, 81’, Σταυρόπουλος 80’, Καλογερόπουλος 90’+5’ .
ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Δεληγιάννης, Κόττας (46’ Σταυρόπουλος), Σπυράκος, Συμεωνίδης (82’ Νικολάου), Τσίκος (60’ Γκούμας), Γκιτέρσος (46’ Τζίμας), Γκολφίνος (61’ Κυριόπουλος).
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Λουίς Πιμέντα): Ρι, Μουρουγκεσαπιλαΐ, Χόπλαντ, Χάραμ (46’ Χόλτεν), Μπάσι (46’ Άντρεσεν), Ρόαλντσοϊ (62’ Μπρούσεθ), Σκόγκβολντ, Όντεγκαρντ (46’ Άας), Μπράουντε, Σίβερτσεν, Φλάτακερ (46’ Φαράας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass