Αξιζε τη νίκη, πήρε τον βαθμό

ΙΣΟΠΑΛΗ 2-2 ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Η ΑΕΛ - ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΛΕΓΑ ΣΤΟ 71’

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2023 11:00

Τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μοιράστηκε χθες στην Καρδίτσα η ΑΕΛ με αντίπαλο την Αναγέννηση, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2.


Οι «βυσσινί» άξιζαν τη νίκη, καθώς δημιούργησαν αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να «κλειδώσουν» το νικηφόρο αποτέλεσμα, ενώ είχαν και ένα ακυρωθέν γκολ.
Η ομάδα της Καρδίτσας στο 16’ άνοιξε το σκορ με τον Πολίτη. Ο μεσοεπιθετικός της Αναγέννησης βγήκε στην κόντρα και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Η ΑΕΛ αντέδρασε στο 21’ με τον Κοσσονού, το σουτ του οποίου, όμως, δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 24’ ο Κοζορώνης με σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Η ΑΕΛ επέβαλε τον ρυθμό της στη συνέχεια, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Στο 35’, όμως, μετά από μπροστινή μεταβίβαση του Παπαγεωργίου, ο Πεντρόσο πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα Γκέκα και ισοφάρισε σε 1-1.
Άμεση η απάντηση της ομάδας της Καρδίτσας, η οποία στο 39’ ξαναπήρε το προβάδισμα στο σκορ, με κεφαλιά του Κλάους Αθανασιάδη, από σέντρα του Γιάκου (2-1).
Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και έκλεισε την Αναγέννηση στα καρέ της, ωστόσο τη μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β’ μέρους την είχε η ομάδα της Καρδίτσας με τον Σταμόπουλο, ο οποίος στο 54’ είχε δοκάρι.
Η ΑΕΛ απάντησε με δύο πολύ καλές ευκαιρίες, αρχικά στο 58’ με το σουτ του Τσιριγώτη και στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον ίδιο παίκτη, η κεφαλιά του οποίου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 59’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τους «βυσσινί», όταν ο Πλέγας μετά από κάθετη πάσα βγήκε τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκέκα.
Τελικά η ισοφάριση για την ΑΕΛ ήρθε στο 63’, όταν ο Πεντρόσο έκλεψε την μπάλα από λάθος του Δημόπουλου και έδωσε την ασίστ στον Τσιριγώτη ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-2. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και στο 71’ σημειώθηκε η φάση που δημιούργησε έντονες διαμαρτυρίες από τους «βυσσινί», όταν ο Πεντρόσο με κεφαλιά πάσαρε στον Πλέγα κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Πεντρόσο υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.
Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πίεσε για το γκολ, ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Στο 75’ ο Μαυριάς δημιούργησε την τελευταία αξιόλογη φάση από πλευράς ΑΕΛ, ενώ στο 89’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Κοζορώνη, αλλά ο Παπαγεωργίου με τάκλιν απομάκρυνε τον κίνδυνο.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αργυρός (Πέλλας), με βοηθούς τους κ. Μποζατζίδη και Νταβέλα (Μακεδονίας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Λεωνίδας (Τρικάλων). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Αθανασιάδης 39’, Μπάλας 49’, Αναστασόπουλος 85’, Κόλα 29’, Αθ. Παπαγεωργίου 82’ και Νίνο 85’.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Π. Αμανατίδης): Γκέκας, Κοζορώνης, Σταμόπουλος, Σκόνδρας, Δημόπουλος, Πολίτης (68’ Αναστασόπουλος), Μπάλας (88’ Κορέλας), Λαγός, Αθανασιάδης (88’ Γκίνης), Γιάκος (75’ Μπάντροβιτς), Ελιβέλτο (68’ Βούζας).
ΑΕΛ (Π. Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαξιμένκο, Κόλα (46’ Παπαγεωργίου Αθ.), Κοσσονού (46’ Μαϊδανός), Πλέγας, Θωμαΐδης (46’ Αντράντα), Παπαγεωργίου Κ. (46’ Νίνο), Πεντρόσο, Μαυριάς (78’ Μιλτιάδης), Τσιριγώτης.

 

Π. Γκουτσίδης: Είδαμε τι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα κάποιοι παίκτες

Σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ήταν ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά ενός θεσσαλικού ντέρμπι, χωρίς βέβαια βαθμολογικό ενδιαφέρον. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται μόνο στη νίκη για λόγους γοήτρου, αλλά και για να αφήσουμε την καλύτερη εικόνα με την απόδοσή μας.
Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά, κάναμε λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος και πέτυχε δύο γκολ. Το καλό ήταν πως αντιδράσαμε. Ισοφαρίσαμε δύο φορές κι αυτό το κρατάμε ως θετικό. Παράλληλα, κάποιοι παίκτες που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή μπήκαν στην ποδοσφαιρική ζυγαριά, ώστε μέσα από ένα απαιτητικό ματς να δούμε τι μπορεί να προσφέρουν στην ομάδα.
Αυτά κρατάμε και κοιτάμε να νικήσουμε στο τελευταίο ματς στην έδρα μας, για να κλείσουμε τη σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass