Η Μάντσεστερ Σίτι... ανάμεσα στην Ιντερ και την Ιστορία

ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 9:10

Δίχως να έχει καθίσει στον «θρόνο» της Ευρώπης στη διάρκεια της υπεραιωνόβιας ιστορίας της, ο πιο πλούσιος σύλλογος, όχι μονάχα στην Αγγλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά και του Έρλινγκ Χάαλαντ, είναι κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του Champions League στον σημερινό (10/6-22:00) τελικό, αλλά η Ίντερ δείχνει να μη «φοβάται» και ελπίζει για ακόμα ένα... ποδοσφαιρικό «θαύμα» στην Κωνσταντινούπολη.


Οι Ιταλοί, ίσως περισσότερο απρόσμενοι φιναλίστ, προχωρούν προς το Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» (72.000 θέσεων), έχοντας πάνω τους την επιβλητική «σκιά» του μεγάλου φαβορί, των «μπλε», τέτοια που μπορούν να ρίξουν ο επιτυχημένος και κορυφαίος προπονητής της Σίτι, ο επιθετικός και Νορβηγός γίγαντας των «πολιτών» και φυσικά ο πλούσιος ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου.
Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπως και στα παραμύθια, συμβαίνει συχνά στο τέλος να θριαμβεύει ο... κοντορεβυθούλης.
Η Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, αυτήν τη φορά φαίνεται να έχει... διαβάσει την ιστορία και δεν σκοπεύει να επαναλάβει τα ίδια λάθη που έκανε στον πρώτο -και τελευταίο μέχρι σήμερα- τελικό της, όταν έχασε 1-0 από την Τσέλσι το 2021 στο Πόρτο.
«Το προνόμιο να φτάνεις σε δύο τελικούς σε τρία χρόνια είναι απίστευτο, αλλά στο τέλος πρέπει να κατακτήσεις το Champions League για να αποδείξεις τι αξίζεις» συνόψισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος πανηγύρισε δύο φορές το τρόπαιο με την Μπαρτσελόνα, το 2009 και το 2011.
Όμως, ο Καταλανός προπονητής έχει την ίδια... λαχτάρα, όπως επίσης και ο Σεΐχης Μανσούρ, μέλος της βασιλικής οικογένειας των Εμιράτων και αγοραστής του συλλόγου το 2008. Το «Abu Dhabi United Group» ελέγχει τον αγγλικό σύλλογο, που έχει πανηγυρίσει τον τίτλο στις επτά από τις τελευταίες 12 αγωνιστικές περιόδους της Premier League, ενώ είναι κορυφαίος σε έσοδα στον κόσμο (731 εκατ. ευρώ την περασμένη σεζόν σύμφωνα με την Deloitte), αλλά ακόμη περιμένει να γίνει το πρώτο κράτος-ιδιοκτήτης που θα σηκώσει το Κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά».

 

ΤΟ ΣΟΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
H Βραζιλιάνα σούπερ σταρ Ανίτα και ο Νιγηριανός Μπούρνα θα είναι oι καλλιτέχνες-σταρ που θα πρωταγωνιστήσουν στο σόου που θα προηγηθεί του τελικού.
«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Είμαι χαρούμενη που θα συμμετέχω στο σόου του Champions League και ανυπομονώ να τραγουδήσω μαζί με τον Μπούρνα Μπόι. Ένα σόου που δεν πρέπει να χάσουν οι οπαδοί στο στάδιο και σε όλο τον κόσμο», είπε η 30χρονη Ανίτα, η οποία έφτασε στο Νο1 των χιτ στη Βραζιλία το 2013 με το «Ζεν».
Πρόκειται για ένα σόου, που όπως και ο τελικός, θα μεταδοθεί σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Διαιτητής θα είναι ο Πολωνός Σίμον Μαρτσίνιακ.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ, Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν, Γκρίλις, Χάαλαντ.
ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Χακάν Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν, Ντιμάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass