Αθλητική εβδομάδα στη Λάρισα

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ, ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΕΝΩ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 17-18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ RUN GREECE ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ (ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ)

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2023 11:00

Αθλητική εβδομάδα στη Λάρισα από το Σαββατοκύριακο που διανύουμε μέχρι το ερχόμενο, με αγώνες ρυθμικής γυμναστικής, κολύμβησης, μεσογειακό κύπελλο κολύμβησης και η κορύφωση γίνεται με το νυχτερινό Run Greece.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΗΚΕΛ και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες.

 

Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΡΥΘΜΙΚΗ
Η αρχή έγινε χθες στο κλειστό της Νεάπολης που διεξάγεται μέχρι αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Ρυθμικής Γυμναστικής Ατομικού και Ομαδικού (ανσάμπλ), που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων-ΔΗΚΕΛ, με την υποστήριξη του Γυμναστικού Συλλόγου Νίκη Λάρισας και του ΕΑΚΛ.
Συνολικά 200 αθλήτριες, ηλικίας 9 έως 11 χρόνων, εκ των οποίων 127 αθλήτριες ατομικού και 16 ομάδες ανσάμπλ, αγωνίζονται σε ένα άθλημα ομορφιάς και χάρης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ευχαριστώ την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της και τους ανθρώπους του Γυμναστικού Συλλόγου ΝΙΚΗ που δημιουργούν προοπτικές για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής στην περιοχή μας. Στηρίζουμε τον αθλητισμό, γιατί δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια και αποτελεί φιλοσοφία ζωής. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Λαρισαίων διοργανώνουμε άλλη μια σημαντική διοργάνωση με προστιθέμενη αξία για τη Λάρισα», ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημείωσε τα ακόλουθα: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους φορείς του αθλήματος διοργανώνουμε αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής, αλλά και η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας. Συνεργαζόμαστε, προχωράμε χέρι-χέρι με όλους τους φορείς και αλλάζουμε τον αθλητικό χάρτη της πόλης μας με μεγάλα γεγονότα».
Η Ειρήνη Μανδραβέλη, αντιπρόεδρος Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, τόνισε τα εξής: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για την υποστήριξη και τη διοργάνωση των αγώνων. Η κατηγορία των κορασίδων αποτελεί το μέλλον του αθλήματος και καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν στο γήπεδο και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής», ενώ ο Χρήστος Καρκαντός, αντιπρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου Νίκη Λάρισας, σημείωσε πως: «Διακόσιες αθλήτριες βρίσκονται στη Λάρισα για το τριήμερο αυτό σε μια σημαντική διοργάνωση, την οποία αναλάβαμε ως Σωματείο, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τους χορηγούς για την καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Τέλος, η γυμνάστρια και κριτής ρυθμικής γυμναστικής Γιάννα Ζαρκατζιά δήλωσε τα ακόλουθα: «Η ρυθμική γυμναστική έχει φέρει ολυμπιακά μετάλλια στη χώρα και είναι ένα άθλημα, το οποίο πραγματικά αξίζει να έρθουν να το παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της πόλης, καθώς θα εμφανιστούν οι καλύτερες αθλήτριες της χώρας τη δεδομένη στιγμή. Ευχαριστώ τους διοργανωτές και όλους τους γενναιόδωρους χορηγούς μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους».
ΣΗΜΕΡΑ
09:00-10:25: Αγώνας 1ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2011 (στεφάνι-μπάλα)
10:35-11:55: Αγώνας 2ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2011 (στεφάνι-μπάλα)
12:05-13:25: Αγώνας 3ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2011 (στεφάνι-μπάλα)
13:35-14:55: Αγώνας 4ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2011 (στεφάνι-μπάλα)
15:10-16:30: Αγώνας 5ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2012 (σχοινί-στεφάνι)
16:40-18:00: Αγώνας 6ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων2012 (σχοινί-στεφάνι)
18:10-19:25: Αγώνας 7ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2012 (σχοινί-στεφάνι)
19:35-20:50: Αγώνας 8ου Ομίλου κατηγορίας κορασίδων 2012 (σχοινί-στεφάνι).

 

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ
Τα 29α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ - Κολυμβητικοί Αγώνες Αγωνιστικών Κατηγοριών με τη συμμετοχή 300 αθλητών από 26 Σωματεία όλης της χώρας διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2023 στο ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Τους αγώνες διοργανώνει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων -ΔΗΚΕΛ σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας, τον Λαρισαϊκό - Τιτάνες και τον Ποσειδώνα Λάρισας.
Συμμετέχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες αγωνιστικών κατηγοριών (2010 και μεγαλύτεροι) σε τρεις αγωνιστικές ενότητες:
1η Αγωνιστική ενότητα: Σάββατο πρωί (ώρα έναρξης 10 π.μ.).
2η Αγωνιστική ενότητα: Σάββατο απόγευμα (ώρα έναρξης 5 μ.μ.) και τελετή έναρξης στις 16.45.
3η Αγωνιστική ενότητα: Κυριακή πρωί (ώρα έναρξης 10 π.μ.).
Ο Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι σε «θερμές» περιόδους, λόγω της κλιματικής ιδιαιτερότητας της Λάρισας, οι αγώνες αυτοί δίνουν κινητικότητα και δυναμική στην πόλη, ενώ ο Απόστολος Καλογιάννης μίλησε για την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, μια εξαιρετική δομή η οποία στηρίζει, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης, τον αθλητικό τουρισμό και φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις, όπως παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διασυλλογικούς αγώνες.
Ο Γιώργος Κατσαντώνης, μέλος ΚΟΕ, πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Θεσσαλίας, πρόεδρος ΝΟΛ σημείωσε τα ακόλουθα: «Κάθε χρόνο προσπαθούμε να βελτιώσουμε το επίπεδο της διοργάνωσης και οι συμμετοχές να είναι περισσότερες. Ημερολογιακά διεξάγονται έναν μήνα πριν από τους πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης, για τους οποίους οι αθλητές κι οι αθλήτριες προετοιμάζονται όλη τη χρονιά. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο έχουμε περισσότερες συμμετοχές. Φέτος αγωνίζονται περίπου 300 αθλητές/-τριες από 26 Σωματεία».

 

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Το πρώτο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης Mediterranean Cup 2023 συνδιοργανώνουν η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων-ΔΗΚΕΛ, το τριήμερο 16, 17 και 18 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Πρόκειται για μεσογειακούς αγώνες κλασικής κολύμβησης αγοριών 15-16 ετών και κοριτσιών 13-14 ετών, με τη συμμετοχή 300 αθλητών και αθλητριών υψηλού επιπέδου, από 16 χώρες.
Ο Κώστας Αγοραστός για τα διοργάνωση αυτή σημείωσε ότι η Λάρισα και η Θεσσαλία βρίσκεται όλο και πιο ψηλά στον χάρτη των σωστών, άρτιων διοργανώσεων και του αθλητικού τουρισμού, ενώ ο Απόστολος Καλογιάννης τόνισε πως: «Η δραστηριότητα της Λάρισας στον αθλητικό τομέα έχει πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά, με τη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κορασίδων, του μεσογειακού κυπέλλου και με τους διασυλλογικούς αγώνες».
Τέλος, ο Γιώργος Κατσαντώνης ανέφερε ότι θα μετέχουν δύο αθλήτριες από τη Λάρισα, που ανήκουν στον ΝΟΛ και στον Ποσειδώνα.


ΒΡΑΔΙΝΟ RUN GREECE ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Τον πρώτο νυχτερινό λαϊκό αγώνα δρόμου Run Greece Λάρισα συνδιοργανώνουν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 ο ΣΕΓΑΣ - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων. Το νυχτερινό Run Greece Λάρισα περιλαμβάνει αγώνες: 10 χλμ. ανδρών-γυναικών στις 7.30 μ.μ., με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Λάρισας, 5 χλμ. ανδρών- γυναικών, στις 9 μ.μ., με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική πλατεία Λάρισας, και παιδικό αγώνα 800 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες τετάρτης, πέμπτης και έκτης τάξης Δημοτικού, με αφετηρία μπροστά στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.run-greece.gr. και στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου) από τις 9 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.
Ο Κώστας Αγοραστός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Τροχαία Λάρισας για την ουσιαστική βοήθεια και την άριστη συνεργασία. Περίπου δύο χιλιάδες άτομα θα τρέξουν μέσα στην πόλη της Λάρισας το Σάββατο το βράδυ. Το Run Greece σημαίνει συμμετοχή, προσφορά, συνεργασία, άμιλλα, πολιτισμός.
Ο Απόστολος Καλογιάννης είπε ότι με το πρώτο νυχτερινό Run Greece στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι της πόλης να συμμετέχουν στους αγώνες. Η Λάρισα έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον μαζικό, λαϊκό αθλητισμό. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για όλη την περιοχή. «Το Σάββατο 17 Ιουνίου, ας είμαστε όλοι εκεί» κατέληξε.
O Ηλίας Καφφές, πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, μίλησε για τους εθελοντές και σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη γίνεται ο αγώνας βράδυ, για να αποφύγουμε τις υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας. Επίσης, ζήτησε να δοθούν δώρα σε όλους τους εθελοντές για τη διαχρονική προσφορά τους. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Λαρισαίων, τους χορηγούς και όλους τους εθελοντές για την υποστήριξη».
Τέλος, ο Βασίλης Βλαχογιάννης, ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας με μεγάλη προσφορά στα αθλητικά γεγονότα, τόνισε πως: «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε μια διαδρομή μέσα στην πόλη. Έχουμε την εμπειρία προηγούμενων διοργανώσεων και ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε έναν τέτοιο αγώνα. Με την κατανόηση των πολιτών πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα».
Στις συνεντεύξεις Τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος, ειδικευμένος σε αθλητικά θέματα, Νίκος Λιούπας και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας, ενώ για το Run Greece ήταν ακόμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας Αποστόλης Γούλας, ο πρόεδρος των Ραδιοερασιτεχνών Σάκης Κακαδιάρης, η εκπρόσωπος της ΕΟΔΥ κ. Τούλα Κονταράτου κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Γιώργος Μαραμής.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

 

Συγχαίρει την ομάδα του Κιλελέρ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την ομάδα του Κιλελέρ συγχαίρει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία, ευχόμενος να έχει καλή πορεία και την καινούργια αγωνιστική περίοδο. Χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, τονίζει τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες του Κιλελέρ, στην τεχνική ηγεσία, στη Διοίκηση και σε όλους τους φίλους της ομάδας για την άξια άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Όλοι μαζί ενωμένοι έκαναν το όνειρο πραγματικότητα, μετά από μια εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Καλή επιτυχία στην ομάδα τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Είμαστε στο πλευρό της. Εύχομαι να πετύχει τους αγωνιστικούς της στόχους και να συνεχίσει να χαρίζει χαρά στους φιλάθλους του νομού Λάρισας».ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΘ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟ
Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, επισημαίνοντας τα εξής: «Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ συγχαίρω ως Δήμαρχος αλλά και ως απλός φίλαθλος την ποδοσφαιρική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Κιλελέρ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Λάρισας, αλλά και για την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι προσπάθειές σας τα τελευταία χρόνια απέφεραν τους προσδοκώμενους καρπούς και εκπλήρωσαν τους στόχους που είχατε θέση.
Αποδείξατε ότι τίποτα στον αθλητισμό δεν είναι τυχαίο. Ότι κάθε νίκη επέρχεται με αγώνες εντός των γηπέδων, με σκληρή δουλειά, με επιμονή και τεράστια υπομονή. Αυτά στο τέλος οδηγούν στη δικαίωση. Γιορτάζουμε μαζί σας τον άθλο που πετύχατε.
Θερμά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στο τεχνικό επιτελείο και στη διοίκηση. Μας κάνατε όλους υπερήφανους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass