Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 9:10

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας γιορτάζει

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος με μία ξεχωριστή δράση. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


«Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει συμβολική δράση.
Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα όσοι τρέξουν μπορούν να ανεβάσουν την προπόνησή τους, χρησιμοποιώντας τα γνωστά hastags #σμνλ #σμνλπαντου και #GlobalRunningDay.
Με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουμε όλοι μαζί και τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος!».

 

CHAMPIONS LEAGUE
Ο Μαρτσίνιακ παραμένει διαιτητής του τελικού

Η UEFA ανακοίνωσε χθες ότι ο Σίμον Μαρτσίνιακ θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως διαιτητής του τελικού του Champions League, καθώς ο Πολωνός ρέφερι ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση που σχετίζεται με ένα ακροδεξιό κίνημα. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ερευνούσε την παρουσία του 42χρονου επιχειρηματία σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Κατοβίτσε τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι «απεχθάνεται τις αξίες που προωθούνται από την εν λόγω παράταξη». Τελικά η UEFA διατηρεί τον Μαρτσίνιακ ως τον διαιτητή του τελικού στο Champions League, αφού πρώτα ο Πολωνός ζήτησε συγγνώμη και αφού δόθηκαν διευκρινίσεις από μια επιτροπή κατά των διακρίσεων.
«Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συγγνώμη μου για την εμπλοκή μου και την οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή βλάβη που μπορεί να έχει προκαλέσει» τονίζει ο Μαρτσίνιακ σε δήλωσή του, την οποία απέστειλε στην UEFA, και συνεχίζει, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μετά από προβληματισμό και περαιτέρω έρευνα, κατέστη προφανές ότι παραπλανήθηκα σοβαρά και αγνοούσα εντελώς την αληθινή φύση και τις σχέσεις της εν λόγω εκδήλωσης. Δεν γνώριζα ότι συνδέθηκε με ένα πολωνικό ακροδεξιό κίνημα. Αν γνώριζα αυτό το γεγονός, θα είχα αρνηθεί κατηγορηματικά την πρόσκληση».
Ο 42χρονος ρέφερι είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο και διηύθυνε, επίσης, τον τελικό του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ, όπου η Αργεντινή νίκησε τη Γαλλία.
Στη διάρκειά της, η UEFA ανακοίνωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με τη «NEVERAGAIN», μια ΜΚΟ που συνδέεται με το δίκτυο FARE, το οποίο καταπολεμά τις διακρίσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
«(Αυτοί) εξέφρασαν τις αρχικές ανησυχίες για την εμπλοκή του κ. Μαρτσίνιακ στην εκδήλωση» ανέφερε η UEFA και συνέχισε: «Ζήτησαν να παραμείνει ο κ. Μαρτσίνιακ στον ρόλο του ως διαιτητής για τον επερχόμενο τελικό του Champions League, υποστηρίζοντας σταθερά ότι η απομάκρυνσή του θα υπονόμευε την προώθησή της κατά των διακρίσεων».
Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Κωνσταντινούπολη, στον οποίο θα τεθούν αντιμέτωποι η Μάντεστερ Σίτι και η Ίντερ.

 

Ψήφισμα της Γ.Σ. του ΠΣΑΤ για ανεμπόδιστη είσοδο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Μαΐου, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ. Της Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΑΤ προήδρευσε ο επί τιμή πρόεδρος του Συνδέσμου των αθλητικών συντακτών Παύλος Γερακάρης, ενώ γραμματέας ήταν ο Χρήστος Αθανασόπουλος.
Κατόπιν πρότασης του επί τιμή προέδρου του ΠΣΑΤ, Παύλου Γερακάρη, η Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για τη λήψη μέτρων και τη συνέχιση των δράσεων ως προς τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης εισόδου των μελών του Συνδέσμου στα γήπεδα και των ομαλών συνθηκών εργασίας τους.
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου και τις ενέργειες που έκανε μέσα στο 2022 ο Σύνδεσμος για την επίλυσή τους, εστίασε στο θέμα της ελεύθερης εισόδου των μελών του Συνδέσμου στα γήπεδα, είσοδος που παρανόμως απαγορεύτηκε σε περιπτώσεις μελών του από συγκεκριμένες ΠΑΕ, τονίζοντας τα εξής: «Γνωρίζετε πως η ταυτότητα του ΠΣΑΤ είναι η μοναδική στη δημοσιογραφική οικογένεια που με νόμο της Βουλής των Ελλήνων (2725/99) και με τη στήριξη όλων των κομμάτων εξασφαλίζει την είσοδο των μελών μας στους αθλητικούς χώρους». Ακολούθως, ανέλυσε τα βήματα που έκανε το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, ώστε να βρεθεί λύση και μετά την άρνηση από την πλευρά των ΠΑΕ έγινε και προσφυγή στη Δικαιοσύνη φυσικά. «Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε το νομοθετημένο δικαίωμά μας για την ανεμπόδιστη είσοδο στα γήπεδα και για την ανεμπόδιστη ενάσκηση της εργασίας μας» είπε.

 

EUROPA LEAGUE
Καταγγελία των Αγγλων διαιτητών για τις επιθέσεις σε Τέιλορ

Η ένωση επαγγελματιών διαιτητών ποδοσφαίρου της Αγγλίας κατήγγειλε χθες (2/6) «τις αδικαιολόγητες προσβολές» που υπέστη ο Άντονι Τέιλορ, ο διαιτητής του τελικού του Europa League, ο οποίος δέχτηκε επίθεση στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης την Πέμπτη (1/6), από φιλάθλους της Ρόμα.
Σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άγγλος διαιτητής και η οικογένειά του φαίνονται να περιμένουν να πάρουν το αεροπλάνο, την επομένη της νίκης της Σεβίλλης στα πέναλτι (4-1/1-1) εναντίον της Ρόμα, περικυκλωμένοι από οπαδούς. Ένα μπουκάλι και μια καρέκλα πετάχθηκαν προς την κατεύθυνσή τους.
«Είμαστε τρομοκρατημένοι από τις αδικαιολόγητες και αποκρουστικές προσβολές που απευθύνθηκαν στον Άντονι και την οικογένειά του, καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι μετά τη διαιτησία στον τελικό του Europa League», ανέφερε η PGMOL.
«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στον Άντονι και την οικογένειά του», πρόσθεσε.
Το αεροδρόμιο Ferenc-Liszt στη Βουδαπέστη εξέδωσε, επίσης, ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι ένας Ιταλός οπαδός «έχει συλληφθεί από την Αστυνομία και έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες εναντίον του για αυτά τα επεισόδια».
Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τον τελικό, ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, μαγνητοσκοπήθηκε στο πάρκινγκ του γηπέδου να επιτίθεται φραστικά στα αγγλικά και στα ιταλικά στον διαιτητή, αποκαλώντας τον «ντροπή».
Η UEFA ανακοίνωσε ότι αναμένει την αναλυτική αναφορά του Άντονι Τέιλορ πριν αποφασίσει για πιθανές κυρώσεις σε βάρος του Πορτογάλου προπονητή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass