Ο ποδηλάτης «θρύλος» Κάβεντις ανακοίνωσε την αποχώρησή του

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2023 8:35

Ένας από τους κορυφαίους ποδηλάτες όλων των εποχών, ο Μαρκ Κάβεντις, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Ο 38χρονος Βρετανός προέβη στην ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η ομάδα του, Astana-Qazagstan, με την ευκαιρία του ρεπό που έχει σήμερα ο Γύρος Ιταλίας.
Ο Κάβεντις έχει πανηγυρίσει τη νίκη σε 53 ετάπ των μεγάλων επαγγελματικών γύρων, 34 εκ των οποίων στον σπουδαιότερο αγώνα ποδηλασίας παγκοσμίως, τον Γύρο της Γαλλίας. Ο αριθμός αυτός τον φέρνει στην κορυφή της λίστας με τους πολυνίκες του Tour de France, μαζί με τον θρυλικό Βέλγο Εντι Μερξ, και ο Βρετανός ελπίζει να πετύχει τουλάχιστον άλλη μία νίκη φέτος, ώστε να μείνει μόνος στην πρώτη θέση.
Στο πλούσιο παλμαρέ του, ο Κάβεντις έχει ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην πίστα, συγκεκριμένα στο αγώνισμα του Omnium, αλλά και τρεις παγκόσμιους τίτλους στο Μάντισον. Επιπλέον, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στον δρόμο το 2011 στην Κοπεγχάγη, ενώ ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass