Προκρίθηκε στους «8» η Μικτή Κ-16 της ΕΠΣΝΛ

*ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΗΝ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0 *ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΠΙΩΤΗΣ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ *ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 12:10

Του Χρήστου Αρχοντούλη - Φωτ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Μετά από καλή εμφάνιση, η Μικτή Κ-16 της ΕΠΣΝΛ κέρδισε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Ηπείρου με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στους «8» του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων, που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Εκεί θα αντιμετωπίσει στην Κρήτη την ΕΠΣ Ηρακλείου, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, η οποία κέρδισε προχθές την ΕΠΣ Μεσσηνίας με 4-2 και είναι γηπεδούχος, μετά από σχετική κλήρωση που έχει πραγματοποιηθεί.
Στη χθεσινή αναμέτρηση και οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.
Δυνατά ξεκίνησε η λαρισινή ομάδα και μόλις στο 8’ ο Σαϊτης από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντελή που απέκρουσε την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα δυνατό σουτ στο 19’ με τον Τζουβάρα, όπου η μπάλα πέρασε άουτ και δέκα λεπτά αργότερα στο 26’, έγινε το 1-0.
Από δεξιά ο Σαΐτης εκτέλεσε το φάουλ και με κεφαλιά ο Γιώργος Τσακμάκης, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το γκολ ουσιαστικά κατακυρώθηκε μετά από έξι λεπτά, καθώς η νεαρή ρέφερι από τον Βόλο κ. Καρβούνη, σφύριξε αρχικά και έτρεξε προς το κέντρο. Το τι σφύριξε όμως δεν κατάλαβε ουσιαστικά κανένας, καθώς η Λάρισα ζήτησε να κατακυρωθεί το γκολ και τα Γιάννενα να μην μετρήσει, προφανώς ζητώντας φάουλ ή οφσάιντ. Η ρέφερι πήγε προς τον πρώτο επόπτη κ. Γερμάνη και μετά από έξι περίπου λεπτά διαβουλεύσεων, κατακύρωσε το γκολ.
Στην επανάληψη η Λάρισα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αφού στο 50’ σε φάουλ του Σαΐτη η μπάλα κατέληξε άουτ, τρία λεπτά αργότερα στο 53’ πέτυχε το δεύτερό της τέρμα. Ο υψηλόσωμος και δυναμικός επιθετικός Βασίλης Μπιώτης, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από αμυντικό των φιλοξενουμένων. Την εσχάτη των ποινών καταλόγισε η κ. Καρβούνη και από τα έντεκα μέτρα ο παθών έκανε το 2-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Εν συνεχεία η ομάδα της ΕΠΣ Ηπείρου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα σχετικό χαλάρωμα των γηπεδούχων, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στην περιοχή του σταθερότατου Μουλτσιά.
Μάλιστα λίγο πριν το φινάλε στο 88’ σε ένα καλοζυγισμένο σουτ του Μεσσή, ο Ντελής μπλόκαρε την μπάλα και απέτρεψε το 3-0.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να αλληλοσυγχαίρονται και τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας να πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους.
Αξίζει να επισημάνουμε πως τα Γιάννινα μπορεί να αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όμως στο 70’ απέσπασαν το καθολικό χειροκρότημα εφαρμόζοντας κατά γράμμα το φερ πλέι και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.
Συγκεκριμένα, ποδοσφαιριστής της Λάρισας έβγαλε την μπάλα κατά λάθος σε κόρνερ, θεωρώντας προφανώς πως υπήρχε συμπαίκτης του τραυματίας.
Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων που πήγε να εκτελέσει το κόρνερ, με εντολή του προπονητή του έδωσε την μπάλα στον γκολκίπερ Μουλτσιά. Στιγμές που θέλουμε όλοι μας να βλέπουμε στα γήπεδα και έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία, όταν τις κάνουν παιδιά ομάδων Κ-16.
Η διαιτητής κ. Καρβούνη και ο επόπτης κ. Γερμάνης από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ίσως θα μπορούσαν να μην καθυστερήσουν τόσο πολύ και να αποφασίσουν νωρίτερα αν πρέπει να κατακυρωθεί ή όχι το γκολ, που φάνηκε πως ήταν έγκυρο. Μοναδικό ελαφρυντικό το νεαρό της ηλικίας τους και η απειρία. Αντίθετα, δεν είχε προβλήματα η δεύτερη βοηθός κ. Γκαντζούνα, αν και δεν υπήρξαν αμφισβητούμενες φάσεις από την πλευρά της.
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Κ-16 (Δημήτρης Τσέτσιλας): Μουλτσιάς, Αρσένης, Καραμάνης, Γκανάτσας, Κουπατσιάρας, Τσιακμάκης, Σαϊτης (89’ Πατσιατζής), Παπαδάκος (83’ Μεσσής), Μπιώτης (73’ Δαούλας), Δριστέλλας (89’ Μαξακούλης), Δαλλιός (73’ Καγκελάρης).
ΕΠΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (Βασίλης Κίτσης): Ντελής, Βενέτης, Πόλιος (62’ Δάλλας), Αναγνωστόπουλος, Γκόγκας, Ζακόπουλος (89’ Ντίνος), Φλώρος (62’ Κατσιώτας), Χαλάτσης, Τζοβάρας (87’ Ευαγγελής), Σκουτελιάς, Νικολάου (46’ Κοσμάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass