Η Πυροσβεστική «έσβησε» τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

*ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ AEL FC ARENA

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2023 11:24

Του Σωτ. Κέλλα
Η προσπάθεια της ΕΠΟ να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου στο AEL FC ARENA «έσβησε» μετά την έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, την οποία υπογράφει ο πυραγός Γιώργος Νάκας.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στις 28 Απριλίου έγινε επανέλεγχος στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση με δεδομένο ότι θα πρέπει να γίνει μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση στη θεσσαλική πρωτεύουσα και να υπάρχει εγγύηση για τις προϋποθέσεις ασφάλειας αθλουμένων και θεατών.
Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Ντάγιας και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Δημόσιας Υγείας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και ο εκπρόσωπος της αθλητικής εγκατάστασης.
Το γήπεδο κρίθηκε από τον εκπρόσωπο υγιεινής για τους χώρους του επαρκές, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση μίλησε για ελλείψεις σε κιγκλιδώματα και προβλήματα στις κάμερες ασφαλείας.
Όμως, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άναψε «κόκκινο» λόγω προβλημάτων στην πυροπροστασία για έναν τόσο μεγάλο αγώνα.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Δεν ήταν δυνατή η εξακρίβωση της καλής λειτουργίας των μονίμων συστημάτων Ενεργητικής πυροπροστασίας (αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, αυτόματο σύστημα ανίχνευσης εκρηκτικών μειγμάτων, σύστημα χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς, αυτόματο σύστημα καταιονισμού, μόνιμο υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης με αέριο) διότι στην εγκατάσταση δεν υπήρχε τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος. Έγινε προσπάθεια να ενεργοποιηθεί η εφεδρική τροφοδοσία ρεύματος (Η/Ζ) από τους υπευθύνους, χωρίς να καταστεί εφικτή, ζητήθηκε προφορικά από την Υπηρεσία μας η επανάληψη της αυτοψίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την προϋπόθεση πλήρους λειτουργίας όλων των μονίμων συστημάτων, αλλά δεν υπήρξε θετική απόκριση από τους υπευθύνους της επιχείρησης» και κατέληξε ως ακολούθως: «Από τα ανωτέρω αναφερόμενα και με γνώμονα την παροχή μέγιστης ασφάλειας για τη ζωή του φίλαθλου κοινού και των αγωνιζόμενων παικτών από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η Υπηρεσία μας δεν συναινεί στη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εταιρεία «ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.» ΑΕΛ FC ARENA, με τις υπάρχουσες συνθήκες της εγκατάστασης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass