Χτύπησε στα δοκάρια ο στόχος της ανόδου…

*ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (1-1) ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ *ΕΜΕΙΝΕ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΡΙΑ ΔΟΚΑΡΙΑ (!)

Δημοσίευση: 30 Απρ 2023 11:00

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας
Στα δοκάρια χτύπησε ο στόχος της ανόδου για την ΑΕΛ χθες στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, αφού η λαρισινή ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με τον Ηρακλή έχοντας τρία δοκάρια, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League 2 και έμεινε έντεκα βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό. Οι πιθανότητες ανόδου είναι μηδαμινές με τα σημερινά δεδομένα στα επτά παιχνίδια που έχουν να παίξουν οι δύο ομάδες (υπάρχει το μεταξύ τους). Πλέον οι περισσότερες ομάδες είναι αδιάφορες βαθμολογικά.


Οι γηπεδούχοι, που είχαν καλύτερη εικόνα, προηγήθηκαν στο 59’ με τον Τόμας, αλλά οι «βυσσινί» πήραν τον βαθμό με το γκολ του Τσιριγώτη στο 80ό λεπτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφηκαν τέσσερα δοκάρια στο ματς, με το ένα για τους Θεσσαλονικείς (Άλεξιτς 28’) και τα άλλα τρία για τη λαρισινή ομάδα (Νίνο 36’, Πεντρόσο 67’, Τσιριγώτης 76’).
Πρόσωπο του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Κούστα, που έχασε γκολ σε επτά κλασικές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ που έφυγε τον Ιανουάριο (στη θέση του ήρθε ο Τσιριγώτης) μάλλον θα θυμάται για πολλά χρόνια τη δυστοκία του.
Από δω και πέρα, το φετινό πρωτάθλημα δείχνει να τελειώνει για τη λαρισινή ομάδα, με μοναδικό στόχο γοήτρου τη δεύτερη θέση. Ήδη, η Αναγέννηση Καρδίτσας αν κρίνουμε από την ισοπαλία στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό δείχνει να μην έχει ενδιαφέρον.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με το γνωστό 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΛ ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Θανάση Παπαγεωργίου (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ) και Καλουτσικίδη (αριστερά).
Στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ο Πλέγας και πιο μπροστά οι Κώστας Παπαγεωργίου και Νικολιάς (όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Αλμωπό Αριδαίας), ενώ στην επίθεση οι Νίνο (δεξιά), Όγκμποε και Πεντρόσο (αριστερά).
Από την άλλη, ο πρωταθλητής ποδοσφαιριστής και προπονητής Σάκης Τσιώλης έπαιξε με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Παλαβράκη, στην άμυνα τους: Πανάγου (δεξιά) υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων, Χρουσιέλ και Κωστούλας βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Βιτλή να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο και τον Πανάγου στο δεξί.
Πατράλης και Νταμιάν Σίλβα ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ενώ πιο μπροστά βρέθηκαν οι Γιουμπιτάνα, Τόμας και Χειρίτραντας, με τον Άλεξιτς να είναι ο μοναδικός επιθετικός.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με νωθρό ρυθμό και στο 14’ ο Άλεξιτς μεταβίβασε στον Βιτλή, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου. Ο αργός ρυθμός συνεχιζόταν, και στο 26’, από λάθος του Γκοτζαμανίδη, ο Γιουμπιτάνα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής στα χέρια του Σουλούκου.
Στο 27-30 ήταν το καλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, αλλά χωρίς γκολ... Στο 27’ ο Γιουμπιτάνα μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει κοντράρει στον Ηλιάδη και ο Σουλούκος αποκρούει σε κόρνερ... Το εκτελεί ο Γιουμπιτάνα και ο Άλεξιτς πιάνει κεφαλιά που στέλνει την μπάλα στο δοκάρι ...και στη συνέχεια άουτ.
Η αντίδραση της ΑΕΛ ήρθε στο 29’, στην πρώτη ευκαιρία που έκανε, όταν ο Πεντρόσο μεταβίβασε στον Κώστα Παπαγεωργίου και το σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Παλαβράκης.
Στο 36’ η ΑΕΛ ισοφαρίζει τα δοκάρια όταν το σουτ του Νίνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο πρώτο μέρος ο Ηρακλής ήταν καλύτερος και μπορούσε να προηγηθεί, αλλά και η ΑΕΛ στις αντεπιθέσεις της.
Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά και στο 48’ σουτάρει ο Χειρίτραντα, αλλά μπλοκάρει ο Σουλούκος, ενώ στο 57’ ο Βιτλής κάνει σέντρα από δεξιά και ο Τόμας έπιασε κεφαλιά που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
Στο 59’ γίνεται το 1-0 όταν ο Άλεξιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και αποκρούει ο Γκοτζαμανίδης στη γραμμή του τέρματος, η μπάλα φτάνει στον Τόμας που με συρτό σουτ κάνει το 1-0.
Ο Γκουτσίδης ρίχνει στον αγώνα τους Τσιριγώτη, Μαϊδανό, Θωμαΐδη για να κάνει την ομάδα πιο επιθετική και να τη «φρεσκάρει». Ανεβάζει την απόδοσή της και στο 67’ ο Πεντρόσο, με κόντρα στον Κωστούλα, σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Στο 73’, σουτ του Πλέγα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 76’ ο Τσιριγώτης, μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Όγκμποε σούταρε πάνω στον Βιτλή.
Στο 79’, ο Πλέγας σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παλαβράκη.
Στο επόμενο λεπτό ο Πεντρόσο κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο Θανάσης Παπαγεωργίου γίνεται παραλήπτης της μπάλας και μεταβίβασε στον Τσιριγώτη, που μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-1.
Από κει και πέρα, στο γήπεδο ήταν ένας ο πρωταγωνιστής, ο Κριστιάν Κούστα, που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 81’ ο Κούστα μόνος με τον Σουλούκο, από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από πάσα του Γιουμπιτάνα, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Στο 83’ ο Τόμας προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον Κούστα, αλλά αυτός δεν πιάνει κεφαλιά μόνος προ κενής εστίας, ενώ τρία λεπτά αργότερα μόνος από το σημείο του πέναλτι ο Κούστα σουτάρει άουτ.
Στο 87’ ο Κοκκόρης δίνει πάσα στον Κούστα που, αντί να σουτάρει στα δίχτυα μόνος προ του Σουλούκου, σουτάρει ψηλά, ενώ στο ίδιο λεπτό σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή άουτ.
Στις καθυστερήσεις στο 90’+1’ πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ύστερα από κόρνερ του Τόμας στέλνει την μπάλα άουτ. Ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δεν νίκησε σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα της ΠΑΕ ΑΕΛ με τον Θανάση Παπαγεωργίου να διαμαρτύρεται στους συμπαίκτες του που αφήνουν τον Ηρακλή να κάνει τόσες ευκαιρίες.
Στο 90’+3’ λίγο έλειψε να κλέψει τη νίκη όταν ο Τσιριγώτης γύρισε την μπάλα στον Πεντρόσο στο σημείο του πέναλτι, αλλά σούταρε πάνω στους αμυντικούς του Ηρακλή.
Ο Ηρακλής είχε κατοχή 58%, ήταν καλύτερος βάσει ευκαιριών, αλλά και η ΑΕΛ με δεδομένο ότι είχε τρία δοκάρια και ένα κόρνερ παραπάνω (5-4) μπορούσε να φύγει νικήτρια, κάνοντας την έβδομη συνεχόμενη νίκη στον δεύτερο γύρο. Τελικά το 1-1 το πανηγύρισε ο... Πανσερραϊκός όπου διατηρεί ασφαλή διαφορά από τη λαρισινή ομάδα, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας δείχνει πλέον αδιάφορη.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ο Τσιριγώτης και ο Σουλούκος. Η άμυνα αυτήν τη φορά δεν ήταν καλή με εξαίρεση Θανάση Παπαγεωργίου. Η μεσαία γραμμή όχι τόσο καλή με εξαίρεση τον Πλέγα που πάλευε, ενώ ο Νικολιάς είχε κάποια καλά διαστήματα λόγω της ποιότητάς του.
Στην επίθεση φάνηκε ο Πεντρόσο, ενώ ο Όγκμποε έδειξε κουρσαμένος.
Οι αλλαγές βοήθησαν στην ισοφάριση, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ ήταν «τρικυμία». Η ομάδα πρέπει να είναι ευγνώμων στον Κούστα για τις ευκαιρίες του.
***
Από τον Ηρακλή κορυφαίοι οι: Τόμας, Γιουμπιτάνα, Χρούσιελ και ο Κοκκόρης που ήταν πολύ πετυχημένη αλλαγή του Τσιώλη.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Ανδριανός (Αχαΐας) πολύ καλός και έδειξε κίτρινες κάρτες σωστά στους: Πανάγου, Βιτλή, Κώστα Παπαγεωργίου, Πλέγα. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Θανασιάς (Ηπείρου) και Διαμάντης (Λέσβου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΟΤ Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Παλαβράκης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Χειρίτραντας (54’ Κούστα), Άλεξιτς (78’ Κοκκόρης), Τόμας, Κωστούλας, Βιτλής, Γιουμπιτάνα (83’ Κουντουριώτης), Νταμιάν Σίλβα, Πατράλης.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (65’ Μαϊδανός), Αθ. Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας (90’ Αντράντα), Νίνο (73’ Μαυριάς), Κ. Παπαγεωργίου (65’ Θωμαΐδης), Πεντρόσο, Νικολιάς (65’ Τσιριγώτης), Ογκμπόε.

 

35 χρόνια από το Πρωτάθλημα ‘88

Αύριο συμπληρώνονται 35 χρόνια από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΑΕΛ. Ήταν 1η Μαΐου του 1988, όταν η ΑΕΛ έγραψε ιστορία, διότι έγινε η πρώτη περιφερειακή ομάδα -και παραμένει- που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Η λαρισινή ομάδα σαν αύριο κέρδισε στο Αλκαζάρ τον Ηρακλή με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» πάντα κοντά στην ΑΕΛ είχε κάνει προσφορά στους αναγνώστες μια αφίσα με τις υπογραφές όλων των παικτών της πρωταθλήτριας που αγωνίστηκαν έως το τέλος της χρονιάς.

 

Επίσκεψη Αλέξη Κούγια στα αποδυτήρια

Τα αποδυτήρια της ΠΑΕ ΑΕΛ επισκέφθηκε χθες ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ και υποψήφιος μέτοχος του Π.Ο.Τ. Ηρακλή Αλέξης Κούγιας, τόσο πριν τον αγώνα όσο και μετά, αγκαλιάζοντας όλους τους παίκτες που είχε επί των ημερών του.
Επίσης, μίλησε με τους νέους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΕΛ και ο πρώην μεγαλομέτοχος ανέφερε ότι μεθαύριο Τρίτη αναμένεται να διευθετηθούν οι διαφορές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass