Ο νομός Λάρισας στην «καρδιά» των αθλητικών εκδηλώσεων

*ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ-ΤΖΟΥΝΤΟ-ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2023 12:00

Η «καρδιά» των αθλητικών εκδηλώσεων χτυπάει στον νομό Λάρισας, λόγω των διοργανώσεων μπάσκετ, τζούντο

και ποδηλασίας με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και αρκετών Δήμων του νομού. Για τον λόγο αυτόν δόθηκαν χθες τρεις συνεντεύξεις Τύπου.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΦΗΒΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ξεκίνησε προχθές και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Απριλίου η τελική φάση του 50ού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που διεξάγεται στη Λάρισα με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και το ΕΑΚ Λάρισας. Στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έχουν προκριθεί οι Ολυμπιακός, Κεραυνός Λάρισας, ΔΕΚΑ, Ηράκλειο, Περιστέρι, Ζαφειράκης, Προμηθέας και Παναθηναϊκός.
Ο Κώστας Αγοραστός, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στη Λάρισα χτυπά η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Συνεργαζόμαστε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και φέρνουμε στη Λάρισα μεγάλους αγώνες. Το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ αγωνίζεται αυτές τις μέρες στη Λάρισα. Θέλω να σημειώσω πως στο παρελθόν ο Κεραυνός Λάρισας, με τη συμμετοχή των αδερφών Σπανούλη και τους Βλαχούλη, Ζουμπά, Μιχμίζο, Χατζημπύρρο, Αθανασόπουλο, Δεληχρήστο, Χασανίδη, Πάκα και Κοντονάσιο, είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ευχαριστώ τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας για την αποτελεσματική συνεργασία που οδήγησε στην αναβάθμιση σημαντικών αθλητικών υποδομών. Έτσι η πόλη μπορεί να διεκδικεί και να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα».
Παρόντες ήταν ακόμα ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαμπάκας και ο πρόεδρος του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής με τον τελευταίο να υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταφέραμε να αναβαθμίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις εγκαταστάσεις μας έτσι ώστε περήφανα πλέον να μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Ο Κώστας Αγοραστός έχει στοχοπροσήλωση στον αθλητισμό, είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχει καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός πολυπαραγοντικά».

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUDO ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ
Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 διοργανώνεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ στη Λάρισα το 2ο Διεθνές Τουρνουά JUDO για τις κατηγορίες παίδων - κορασίδων Α’ και Β’, εφήβων νεανίδων και ανδρών γυναικών, στους οποίους έχουν δικαίωμα συμμετοχής και νέοι άνδρες-νέες γυναίκες. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης φιλοξενείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τζούντο για αθλητές με προβλήματα όρασης. Το τουρνουά διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος «Πολυμήχανος Οδυσσέας» Λάρισας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και με τη στήριξη του ΕΑΚ Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς και του Επιμελητηρίου Λάρισας. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, μεταξύ άλλων, τόνισαν τα εξής:
Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το Σάββατο 22 Απριλίου στο ΕΑΚ Λάρισας διοργανώνεται το 2ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο και παράλληλα οι πανελλήνιοι αγώνες τζούντο για τυφλούς. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση, παράδειγμα επιμονής, πάθους, πειθαρχίας και αγωνιστικότητας που στέλνει μήνυμα ισότητας μέσα από τον αθλητισμό. Περισσότεροι από 600 αθλητές συμμετέχουν στη διπλή διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στα νέα παιδιά που ασχολούνται με το τζούντο να δουν διεθνείς αγώνες και στα παιδιά που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα».
Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς: «Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Συλλόγου «Πολυμήχανος Οδυσσέας» και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι ένας αγώνας με πολλαπλά μηνύματα. Εκτός του διεθνούς τουρνουά διεξάγονται και αγώνες στους οποίους συμμετέχουν συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης. Προβλήματα όμως που δεν στέκονται εμπόδιο. Στέλνουμε το μήνυμα ότι όλοι μας μπορούμε να πετύχουμε αρκεί να έχουμε θέληση και αγάπη γι’ αυτό το οποίο κάνουμε».
Χρήστος Αντωνίου, αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και πρόεδρος του Συλλόγου «Πολυμήχανος Οδυσσέας»: «Όταν πρωτοσυναντήθηκα με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό είχαμε πει ότι θα βάλουμε τη Θεσσαλία στο κάδρο των μεγάλων διοργανώσεων τζούντο. Εδώ και πέντε χρόνια έχουμε φέρει στη Λάρισα εμβληματικές διοργανώσεις και συνεχίζουμε με την καθιέρωση διεθνών και διασυλλογικών τουρνουά. Φέρνουμε τους κατοίκους της πόλης σε επαφή με ένα ολυμπιακό άθλημα, μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας. Φέρνουμε σε επαφή τα νέα παιδιά με τον ευγενή δρόμο, όπως είναι η σημασία της λέξης Τζούντο. Έχουμε πλέον τη στήριξη των τοπικών φορέων για διοργανώσεις που ξεφεύγουν από τα παραδοσιακά πρότυπα. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης φιλοξενούμε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τυφλών, ένα πρωτάθλημα με κοινωνικό πρόσημο».
Γιάννης Κουρδής, πρόεδρος ΕΑΚ Λάρισας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού συνεργάζεται, προσπαθεί και φέρνει αποτελέσματα, με μεγάλες διοργανώσεις που φέρνουν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία στο κέντρο όλων των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της χώρας».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ:ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑΣ-ΚΙΛΕΛΕΡ-ΤΕΜΠΩΝ
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για την αγωνιστική περίοδο 2023 στις κατηγορίες Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων φιλοξενεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο νομός Λάρισας την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου 2023. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Κιλελέρ, Αγιάς και Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ. Το πρόγραμμα του αγώνα παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, ενώ ο Σάββας Τσοπούρογλου, ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, χάρισε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ένα ιστορικό ποδήλατο Casati μοντέλο του 1979 σε αναγνώριση της συμβολής του στην προώθηση του αθλήματος της ποδηλασίας και στην ανάδειξη της Θεσσαλίας σε Περιφέρεια-πρότυπο στη διοργάνωση μεγάλων και ασφαλών ποδηλατικών αγώνων.
Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε με πράξεις και στον αθλητισμό. Την Παρασκευή και το Σάββατο η Θεσσαλία και η Π.Ε. Λάρισας φιλοξενεί μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου νέων ανδρών και γυναικών και juniors εφήβων και νεανίδων που διεξάγεται στους Δήμους Κιλελέρ, Αγιάς και Τεμπών. Ένας ξεχωριστός ποδηλατικός αγώνας που διέρχεται από περιοχές με σπάνια φυσική ομορφιά και ιστορικό ενδιαφέρον, στην περιοχή της Νίκαιας, στο παραλιακό μέτωπο της Λάρισας, στην Κοιλάδα των Τεμπών. Ευχαριστώ τους δημάρχους Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, Τεμπών Γιώργο Μανώλη, Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, την Αστυνομία και την Τροχαία για την συμβολή στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, τους εθελοντές και τους χορηγούς».
Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς: «Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στην μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Είναι ιδιαίτερη τιμή και όλοι αντιλαμβανόμαστε τα θετικά αποτελέσματα που έχει αυτός ο αγώνας για την περιοχή της Αγιάς, των παραλίων και του Κισσάβου».
Γιώργος Μανώλης, δήμαρχος Τεμπών: «Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας γι’ αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και των Δήμων Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ. Οι διοργανωτές επέλεξαν μια πανέμορφη περιοχή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα».
Αχιλλέας Χατζούλης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ: «Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Δήμου Κιλελέρ στη διοργάνωση μεγάλων πρωταθλημάτων αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία των αγώνων. Για να έρθουν, όμως, μεγάλοι αγώνες στις περιοχές χρειάζεται ένα κεντρικός καθοδηγητής και αυτός είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης. Αν δεν είχαμε συμπαραστάτρια την Περιφέρεια δεν θα γινόταν ούτε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών στον Πλατύκαμπο, ούτε ο Κραυξίδειος Αγώνας Δρόμου που συνδέει αθλητισμό και πολιτισμό, αλλά ούτε και αυτός ο μεγάλος ποδηλατικός αγώνας».
Γεώργιος Βασιλείου, αστυνομικός υποδιευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας: «Συγχαρητήρια σε όσους συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Η Αστυνομία Λάρισας εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν σε όλες τις διαδρομές που έχουν οριστεί. Το προσωπικό μας θα βρίσκεται σε σημεία που έχουν επιλεγεί για να εφαρμόσουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας που θα εκδοθούν».
Σάββας Τσοπούρογλου, ταμίας Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Πρόεδρος Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας: «Θέλω να τονίσω με έμφαση πως αν δεν ήταν ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ίσως να μη γίνονταν αυτοί οι μεγάλοι αγώνες ποδηλάτου στη Θεσσαλία. Για εμάς η Θεσσαλία είναι η Περιφέρεια όπου διεξάγονται αγώνες ποδηλασίας με τη μεγαλύτερη ασφάλεια στη χώρα. Σε όλη αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια συνεισφέρει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως οι Δήμοι Αγιάς, Τεμπών και Κιλελέρ. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που δίνει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας, με μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη τη χώρα. Στη Λάρισα φέτος έχουμε πολλούς μεγάλους αγώνες. Σήμερα κάνουμε δώρο στον Περιφερειάρχη ένα ποδήλατο Casati για όλα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη της ποδηλασίας. Είναι ένα ιστορικό, ατσάλινο μοντέλο του 1979 με το οποίο έχουν τρέξει και διακριθεί μεγάλοι αθλητές».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass