Στους «4» Ρεάλ Μ. και Μίλαν

Δημοσίευση: 19 Απρ 2023 7:17

Συνολικά 21 Κύπελλα Πρωταθλητριών έχουν κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης (14) και η Μίλαν (7), οι ομάδες με τα περισσότερα τρόπαια στην Ιστορία του θεσμού. Η τεράστια εμπειρία τους, σε συνδυασμό με τις νίκες τους στους πρώτους αγώνες των προημιτελικών, τις οδήγησε στους «4»

του φετινού Champions League. Η Ρεάλ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροντρίγκο, νίκησε την Τσέλσι με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει και στη Μαδρίτη και έτσι θα συμμετάσχει για 32η φορά σε ημιτελική φάση. Η πολύ μεγάλη απόκρουση του Κουρτουά στο σουτ του Κουκουρέγια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν η πιο κομβική φάση του αγώνα, στον οποίο ο Τόνι Κρόος συμπλήρωσε 150 ματς στα κύπελλα Ευρώπης (137 στο Champions League).
Στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» η Μίλαν απέδειξε ξανά ότι είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει φέτος να «στριμώξει» τη Νάπολι. Οι «ροσονέρι» πήραν ισοπαλία 1-1 (είχαν επικρατήσει 1-0 στον α’ αγώνα) με τον Ζιρού να ανοίγει το σκορ στο 43’ μετά από «μυθική» κούρσα 60 μέτρων του Ραφαέλ Λεάο. Νωρίτερα, ο Γάλλος σκόρερ είχε χάσει πέναλτι (απέκρουσε ο Μερέ σε 22’). Πέναλτι έχασε και ο νέος σούπερ σταρ των «Παρτενοπέι» Κβίτσα Κβαρατσκέλια, καθώς ο Μανιάν απέκρουσε στο 82’ και έτσι αποφεύχθηκε το... θρίλερ του τελευταίου δεκάλεπτου. Ο Όσιμεν ισοφάρισε, δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Μίλαν επιστρέφει στους ημιτελικούς οποιασδήποτε διοργάνωσης μετά από 16 χρόνια και το 2007, όταν είχε κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό της Αθήνας.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα) έχουν ως εξής:
Ίντερ-Μπενφίκα Σήμερα    (2-0)
Μπάγερν-Μάντσεστερ Σίτι    Σήμερα (0-3)
Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης    0-2 (0-2)
(58’,80’ Ροντρίγκο)
Νάπολι-Μίλαν    1-1 (0-1)
(90’+3’ Όσιμεν – 43’ Ζιρού)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass