Μοναδικός στόχος η νίκη…

*ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΣΠΡΩΤΟ, ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΧΗ *ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝ. ΓΚΟΥΤΣΙΔΗ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2023 11:14

Του Σωτ. Κέλλα
Με μοναδικό στόχο τη νίκη ταξίδεψε χθες η αποστολή της ΠΑΕ ΑΕΛ στην Ηγουμενίτσα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Θεσπρωτό στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 (14.45), για να μπορέσει να διεκδικήσει -με όσες ελπίδες έχουν απομείνει- την άνοδο

στη μεγάλη κατηγορία.
Ο τεχνικός, Παναγιώτης Γκουτσίδης, που είδε τους παίκτες του να επιστρέφουν σε καλή κατάσταση μετά τη διήμερη ανάπαυση που τους έδωσε για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, τους συνέστησε προσοχή στο παιχνίδι, αφού ο αντίπαλός του δεν έχει τίποτα να χάσει. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν το σερί που έχουν, ώστε να διατηρηθεί στο όνειρο της ανόδου.
Ο προπονητής υπενθύμισε ότι κάποια παιχνίδια που φαίνονται θεωρητικά εύκολα, είναι πιθανό να κρύβουν δυσκολίες που δεν περιμένει κανένας. Ένα από αυτά είναι και το σημερινό με τον Θεσπρωτό, αλλά και της Κυριακής στο Αλκαζάρ με τον Αλμωπό Αριδαίας.
Οι ποδοσφαιριστές του Θεσπρωτού αποφάσισαν να απέχουν από τις προπόνησεις, λόγω των προβλημάτων στις πληρωμές τους. Η αποχή ξεκίνησε πριν από τις γιορτές του Πάσχα και συνεχίζεται ακόμη, καθώς η Διοίκηση -όπως υποστηρίζουν- τους οφείλει αρκετά χρήματα, με αποτέλεσμα την απόφασή τους για αποχή από τις προπονήσεις, ενώ υπάρχει ακόμη και ενδεχόμενο να μην «κατέβουν» να αγωνιστούν στη σημερινή αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θεσπρωτός θα παραταχθεί κανονικά.
Ο τεχνικός του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, δεν ανακοίνωσε επίσημα την αποστολή, δεν υπολογίζει τον τραυματία, Θοδωρή Μίγγο, ενώ οι διαθέσιμοι 23 παίκτες του αγώνα είναι οι εξής: Τσιμόπουλος, Μπότσαρης, Λαδιάς, Γώγος, Κουέβας, Βασιλάκης, Ντόντης, Ρίζος, Ρούσης, Καραμποΐκης, Τρομπούκης, Μαρτίνεζ, Πανταζέλος, Οικονομικός, Μπίκας, Χατζάκος, Δρίτσας, Λύγκας, Κωνσταντίνου, Σάνι, Παππάς, Ραστόκα, Φάκκης.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ
Σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα προσανατολίζεται ο τεχνικός, Παναγιώτης Γκουτσίδης, στο σημερινό παιχνίδι σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στον αγώνα που διακόπηκε στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τη Νίκη Βόλου.
Σύμφωνα με τα όσα έδειξε, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σουλούκος, στην άμυνα αριστερά ο Κοσσονού (θα πάρει τη θέση του Μαϊδανού), σέντερ μπακ οι Ηλιάδης και Γκοτζαμανίδης, ενώ δεξιά θα βρίσκεται ο Θανάσης Παπαγεωργίου.
Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν Θωμαΐδης, Κ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, ενώ στην επίθεση αντί του Νικολιά μάλλον θα αγωνιστεί ο Μαυριάς. Σέντερ φορ ο Όγκμποε και στην άλλη πλευρά ο Πεντρόσο.
Αναλυτικά την 20μελή αποστολή της ΑΕΛ αποτελούν οι εξής: Σουλούκος, Αντωνόπουλος, Καλουτσικίδης, Παπαγεωργίου Αθ., Κοσσονού, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Πλέγας, Θωμαΐδης, Αντράντα, Παπαγεωργίου Κ., Νικολιάς, Πεντρόσο, Νίνο, Μαυριάς, Γλυνός, Τσιριγώτης, Νούνιες και Ογκμπόε.
Στη διάθεση του προπονητή δεν βρίσκονται οι τραυματίες Θεοδωρόπουλος, Μαξιμένκο, Μιλτιάδης, Γαρουφαλιάς και ο ασθενής Έντισον Κόλα.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Τρεις μόλις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΛ και ο Θεσπρωτός, στην Ηγουμενίτσα. Την ΑΕΛ ευνοεί η μικρή προϊστορία στα παιχνίδια με τον Θεσπρωτό. Οι «βυσσινί» έχουν δύο νίκες (μία εκ των οποίων στην παράταση για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής) και μία ισοπαλία στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τον Θεσπρωτό. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της ΑΕΛ με 2-0.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Θεσπρωτός-ΑΕΛ
15/09/2013 Θεσπρωτός-ΑΕΛ 0-1 παρ Κύπελλο Γ’ Εθνικής
19/01/2014 Θεσπρωτός-ΑΕΛ 0-1 Γ’ Εθνική
19/01/2022 Θεσπρωτός-ΑΕΛ 0-0 Β’ Εθνική
ΔΙΑΙΤΗΤΡΙΑ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Η 38χρονη διεθνής διαιτήτρια, Ελένη Αντωνίου, αστυνομικός στο επάγγελμα, ορίστηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Θεσπρωτό. Ανήκει πλέον στον Σύνδεσμο Αχαΐας, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας.
Η αδερφή της, Κατερίνα Αντωνίου, μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν διαιτήτρια στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.
Μέχρι πρότινος η Ελένη Αντωνίου που γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 28 Μαρτίου 1985, έμενε στην Αθήνα και ανήκε στην ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, από τον Σεπτέμβριο του 2021 πήγε στην ΕΠΣ Αχαΐας, καθώς πήρε μετάθεση ως αστυνομικός στην Αχαΐα, ενώ ο σύζυγός της κατάγεται από τον Κρίνο Αχαΐας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια αρχή της Super League 2 βράβευσε τη διεθνή διαιτήτρια Ελένη Αντωνίου, η οποία είναι και μητέρα τριών παιδιών, ως την κορυφαία διαιτήτρια του πρωταθλήματος Super League 2 περιόδου 2021-22, την οποία μάλιστα επέλεξαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.
Πριν γίνει διεθνής είχε σταματήσει για έναν χρόνο λόγω εγκυμοσύνης, αλλά επανήλθε και διαπρέπει στους αγωνιστικούς χώρους, εντός και εκτός των συνόρων.
Η Ελένη Αντωνίου στις 8 Δεκεμβρίου 2019 είχε οριστεί ως τέταρτη διαιτήτρια στο Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 1-1 για την πρώτη κατηγορία, ενώ έχει διαιτητεύσει αγώνες εθνικών ομάδων γυναικών και αγώνες του Champions League γυναικών. Τέλος, είχε γράψει ιστορία μιας και ήταν η πρώτη φορά που διαιτήτρια από καταβολής Α’ Εθνικής και συγκεκριμένα μετά 946 αγώνες που «σφύριξε» στην αναμέτρηση Βόλος-ΟΦΗ 5-0 στις 14/05/2022 για τα play out της Super League 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass