ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ:

Κλειστό γυμναστήριο στίβου στη Λάρισα

*ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ 160 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ «ΓΚΕΡΕΝΙΑ»! *ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2023 13:30

Μια αθλητική είδηση που αλλάζει τα δεδομένα του ελληνικού στίβου ανήγγειλε χθες στο Αλκαζάρ στο νεότευκτο προπονητήριο στίβου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια της βράβευσης αυτών που υλοποίησαν το προπονητήριο στίβου του Αλκαζάρ και την κατασκευή του νέου ταρτάν, αλλά και των αθλητών που διακρίθηκαν απ’ όλη τη Θεσσαλία το 2022.


Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη τετραετία η Λάρισα θα έχει το πρώτο αποκλειστικά κλειστό γυμναστήριο στίβου που θα της δώσει το δικαίωμα να γίνει η πρωτεύουσα του ελληνικού κλειστού στίβου φιλοξενώντας πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις που θα τονώσουν τον αθλητικό τουρισμό και θα δώσουν σημαντική ανάπτυξη στη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Η ανακοίνωση έγινε θερμά δεκτή απ’ όλους με παρατεταμένα χειροκροτήματα, ενώ ήρθε και η κατάλληλη συμπλήρωση από τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, που είπε ότι για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Λαρισαίων παραχωρεί 160 στρέμματα και πλέον, ενώ στην τελική ευθεία και στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι η παραχώρηση του χώρου ρίψεων στο ΕΑΚ Λάρισας. Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται στην τοποθεσία «Γκερένια», νοτιοανατολικά της Λάρισας, πίσω από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και το εμπορικό κέντρο στην Π.Ε.Ο. Λάρισας - Αθήνας.
Ο ελληνικός στίβος αλλάζει ταχύτητα και η Λάρισα πλέον γίνεται κέντρο αναφοράς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με βραβεύσεις όλων των συντελεστών της κατασκευής του προπονητηρίου στίβου που από χώρος περιβαντολογικής μόλυνσης έγινε ένας υπέροχος αθλητικός χώρος που οι μελλοντικές γενιάς θα έχουν σημείο ιστορικής αναφοράς τους συντελεστές της δημιουργίας του.
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Ηλίας Καφφές, όταν μετά από χρόνια θα ανοίξουν τα βιβλία της αθλητικής ιστορίας της πόλης δεν θα βρουν αρχεία και στοιχεία παρακμής και ευθυνοφοβίας, αλλά προόδου και αθλητικής ανάπτυξης που θα φέρει, όχι πανελλήνιους πρωταθλητές, αλλά αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιάδες.
Για τη μεγάλη συμβολή στις υποδομές του στίβου τιμήθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Ηλία Καφφέ, που χαρακτήρισε την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως την πρώτη αθλητική με όραμα για νέες αθλητικές υποδομές και νέες διεθνείς διοργανώσεις), ο δήμαρχος Λαρισαίων, Αποστόλης Καλογιάννης, για τη δημιουργία του χώρου ρίψεων, αλλά και την παραχώρηση στρεμμάτων για το κλειστό γυμναστήριο στίβου (την απονομή έκανε ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ζάκος Σαχίνης), ο περιφερειακός σύμβουλος παγκόσμιος πρωταθλητής και μεσογειονίκης στίβου Στέλιος Δημότσιος (που μπόρεσε να «παντρέψει» ιδανικά τις δύο ιδιότητες και να είναι από τους πρωταγωνιστές της κατασκευής του έργου). Την απονομή έκανε ο Χρήστος Γκόλτσιος, επί 15 χρόνια προπονητής του, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.
Τιμήθηκε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής (την απονομή έκανε ο ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Νίκος Γούσιας) που μίλησε για τα οφέλη από τις συνεργασίες.
Το δομικό κίνημα τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει απογειωθεί στη Λάρισα και πρωτοστάτησε ο ιδρυτής του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας και μετέπειτα πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων Νίκος Γούλας. Την απονομή έκανε ο βουλευτής, Χρήστος Κέλλας, που μίλησε για το αθλητικό έργο της Πολιτείας που εφαρμόζεται από τις δράσεις του υφυπουργού Αθλητισμού.
Η εκδήλωση των βραβεύσεων, εκτός αθλητών, έκλεισε με τον Σύνδεσμο Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ανατολικής Θεσσαλίας (την πλακέτα παρέλαβε η πρόεδρος, Πελασγία Τριζόγλου, από τη βουλευτή Ευαγγελία Λιακούλη) και του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Δυτικής Θεσσαλίας (την πλακέτα στον πρόεδρο Βαγγέλη Ράγγο έδωσε ο αντιπερφερειάρχης Κώστας Καλαμπάκας).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι:
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ ’64: Βρυσιώτης Οδυσσέας, Κατσαβού Μελίνα, Δρόσου Μαρία.
Γ.Ε. ΦΑΡΣΑΛΩΝ «Η ΦΘΙΑ»: Αργυράκης Δημήτριος, Βασιλείου Ελένη.
ΕΑΛ ΠΗΓΑΣΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Νίκου Δήμητρα, Κυρίτσης Δημήτρης, Κυρίτσης Ιωάννης, Μίζιος Θωμάς.
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αργυροπούλου Ελένη, Βερτέλη Αγαθονίκη, Ζιάρρα Ναταλία, Μανθοπούλου Λήδα, Δημουλάς Νικόλαος, Γουιγούης Βασίλειος, Δαούλας Αθανάσιος, Κοιλιάς Αλέξιος, Γκιόλβα Χριστίνα, Χατζηγεωργίου Άγγελος, Παρασκευούδης Ιωάννης, Τασσιάς Χρήστος, Τζήκας Δημήτρης, Τζήκας Δημήτρης, Τασιάς Χρήστος, Μπλιάμπλια Γαβριέλα, Μπλιάμπλια Μιχαέλα, Χατζηγεωργίου Θεοδότη, Κανελλοπούλου Άννα, Παπακώστα Βασιλική, Κατσιάνη Χαρίκλεια, Παρασκευούδης, Ζιάρρα Ναταλία.
Επίσης τιμήθηκαν οι Λαρισαίοι που αγωνίζονται σε Συλλόγους Θεσσαλίας: Χρήστος Ζησόπουλος (ΓΣ Τρικάλων, πτυχιούχος στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, 2ος στα 4Χ400 ανδρών-γυναικών) και Ανδρέας Παπαστεργίου (Φωκιανός Καρδίτσας, πρώτη θέση στην Ελλάδα στα 10.000 μέτρα βάδην Κ-20).
Την εκδήλωση, εκτός των προαναφερομένων, τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αλεξούλης, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Φιλιππούλης, ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ «ψυχή» του τρικαλινού στίβου Δημήτρης Σιούλας, ο τεχνικός σύμβουλος Ηλίας Κορώνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας Αποστόλης Γούλας, η διεθνής αθλήτρια Χάιδω Αλεξούλη, οι προπονητές Βασίλης Μπεκιάρης, Βασίλης Μπακάλης, Κώστας Λιάπης, Γιάννης Ακριβούλης και άλλοι.
Την εκδήλωση συντόνισε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass