Νίκη καρμπόν…

Για την ΑΕΛ που κέρδισε στο Ael Fc Arena τον Ηρακλή Λ. με 3-0 χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι: Κ. Παπαγεωργίου, Όγκμποε, Τσιριγώτης - Ο αγώνας έγινε παρουσία Κούγια

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2023 11:05

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Νίκη καρμπόν πέτυχε η ΑΕΛ επί του Ηρακλή Λάρισας στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου της Super League 2, αφού με το σκορ που κέρδισε στο Αλκαζάρ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (3-0) το έκανε και χθες στο Ael Fc Arena.

H ΑΕΛ συνεχίζει να έχει αμυδρές ελπίδες ανόδου (είναι 12 βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό), ενώ ο Ηρακλής Λάρισας που έπαιξε με πολλά προβλήματα (τραυματίες οι: Τασιούλης , Καμπέρης) μάλλον στεναχωρήθηκε περισσότερο για τη νίκη του Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας στη Ρόδο επί του Διαγόρα Ρόδου.
Ο καλός καιρός έφερε 2.000 κόσμο στο γήπεδο, ο σύνδεσμος φιλάθλων Monsters ήταν σε μια γνώριμη θύρα που συμφώνησε να καθίσουν η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας (άλλωστε ο πρόεδρος Λάμπρος Ιωακείμ είναι γνωστός για τα «βυσσινί» αισθήματά του), ενώ η παρουσία του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια ήταν το «κερασάκι στην τούρτα», αφού οι φίλαθλοι της ΑΕΛ ασχολήθηκαν περισσότερο μαζί του…
Ο αγώνας είχε καλή ποιότητα και το λαρισινό ποδόσφαιρο πήρε το όσκαρ εντιμότητας, διαψεύδοντας κάθε φήμη για ένα παιχνίδι με αποτέλεσμα υπέρ του περισσότερου ενδιαφερόμενου (στην προκειμένη περίπτωση του  Ηρακλή Λάρισας). Αυτό σημαίνει πολλά για όλους… Δυστυχώς δεν ακολουθούν όλες οι ομάδες την ίδια συνταγή. Η Λάρισα μπορεί είναι περήφανη και για τους τίτλους της ΑΕΛ, αλλά και για το γεγονός ότι οι ομάδες ίδιας κατηγορίας δίνουν ρεσιτάλ αξιοπρέπειας.
Να τονίσουμε ότι ΑΕΛ είχε για καλύτερους παίκτες τον Θανάση Παπαγεωργίου και τον Νίνο που επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα με «σφραγίδα» Γκουτσίδη, ενώ ο Ηρακλής Λάρισας σίγουρα μπορούσε καλύτερα με βάση την εικόνα στα προηγούμενα παιχνίδια…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Παπαγεωργίου Αθ. (δεξιά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Θωμαϊδη, Πλέγα, Παπαγεωργίου Κ. και στην επίθεση τους: Νικολιά (δεξιά), Ογκμπόε, Νίνο (αριστερά).
Ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης έπαιξε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Φαρμάκη στην άμυνα τους: Σπ. Γκουγκούδη (δεξιά), Γκαλίτσιο, Γιαννίτση (σέντερ μπακ), Μπαλαμώτη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Χατζή, Λίταινα και πιο μπροστά τους: Λεσάι (αριστερά), Λόπεζ Γκαρσία, Κέρι (δεξιά) και στην επίθεση τον Κάσας.
«Ο Ηρακλής Λάρισας ξεκίνησε καλύτερα από μας» είπε ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης λίγο πριν φύγει από το γήπεδο και πράγματι ήταν απόλυτα ειλικρινής για μια ακόμα φορά, αφού οι θεωρητικά γηπεδούχοι μόλις στο 3’ είχαν ευκαιρία να προηγηθούν όταν ο Σουλούκος απέκρουσε δυνατό σουτ του Κάσας έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου ανταπέδωσε με ένα ίδιο σουτ στο 5’ (άουτ η μπάλα), ενώ στο 20’ ο Νίνο δεν μπόρεσε να νικήσει με ψηλοκρεμαστό σουτ τον Φαρμάκη.
Ο Σουλούκος έκανε μια δεύτερη μεγάλη απόκρουση όταν από εκτέλεση φάουλ ο Γκαρσία έπιασε σουτ, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας της ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν σε καλή μέρα.
Στο ημίωρο ο διαιτητής κάλεσε τους παίκτες για cooling break και όπως είπε ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο να χάσει η ομάδα του τον ρυθμό της.
Στο 32’ ο Νίνο δίνει στον Θανάση Παπαγεωργίου κάνει υπέροχη σέντρα και ο Κώστας Παπαγεωργίου με «κεφαλιά-ψαράκι» μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει το 0-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ λίγο αργότερα ο Ηρακλής Λάρισας χάνει με τραυματισμό τον Γκαλίτσιο.
«Το δεύτερο γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή» είπε ο Αλέξανδρος Βεργώνης λίγο πριν πάει στη συνέντευξη Τύπου και πράγματι στο 45’ λίγο πριν τα δύο λεπτά καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ένα σουτ του Νικολιά απέκρουσε με τα χέρια ο Γιαννίτσης και ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτελεί ο Όγκμποε και κάνει το 0-2.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ κράτησε άνετα τη νίκη και με άψογη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού (χαρακτηριστικό ότι το τρίτο γκολ πέτυχε ο Τσιριγώτης που μπήκε ως αλλαγή).
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην επανάληψη ο Ηρακλής Λάρισας δεν έκανε καμία φάση.
Στο δεύτερο μέρος ο Φαρμάκης απέκρουσε σουτ των Μαϊδανού (52’ πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή), Νίνο (53’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής), Πλέγα (59’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή), Μαυριά (75’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή).
Επίσης να σταθούμε σε ένα χτύπημα φάουλ από καλή θέση του Κ. Παπαγεωργίου στο 69’ που ο Γκουτσίδης τον άφησε τελευταία στιγμή εντός αγωνιστικού χώρου για να το χτυπήσει (έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση), ενώ είχε δώσει εντολή να μπει ο Πεντρόσο.
Τέλος υπήρξε το 0-3 στο 78’ όταν ο Πέντρόσο τροφοδότησε τον Τσιριγώτη μέσα στη μεγάλη περιοχή που πέρασε τον Φαρμάκη και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Θαν. Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Νίνο. Από κει και πέρα πολύ καλά στάθηκαν ο Μαϊδανός και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Από Πλέγα και Θωμαΐδη περιμένουμε περισσότερα. Ο Νικολιάς δυσκολεύτηκε, ενώ ο Όγκμποε χάρηκε το γκολ έστω και με πέναλτι.
Από τις αλλαγές μάς άρεσαν ο Τσιργιώτης με τον Μαυριά.
* * *
Από τον Ηρακλή Λάρισας καλύτερος ο τερματοφύλακας Φαρμάκης, ενώ πολύ καλά πήγαν ο νεαρός Μπαλαμώτης και ο Κέρι. Ο Γκαρσία έπαιξε τραυματίας, ενώ ο Χατζής πάλεψε όσο μπορούσε στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Λίταινα.Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Ηρακλής Λάρισας διαμαρτύρεται στον διαιτητή Σιντόρη (Θεσπρωτίας) για τη φάση του πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ, υποστηρίζοντας ότι το χέρι του Γιαννίτση ήταν στο σώμα. Από κει και πέρα δεν υπήρχε άλλη διαμαρτυρία. Για τη φάση του πέναλτι διαμαρτυρία υπήρξε και προς τον βοηθό: Ζήρδας (Δράμας). Χωρίς πρόβλημα ο άλλος βοηθός Δελλιός (Πέλλας). Κίτρινες κάρτες: Λίταινας 35’, Φαρμάκης 44’ – Πλέγας 15’, Ηλιάδης 70’.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Φαρμάκης, Γκαλίτσιος (36’ λ.τ. Λαγωνίδης), Γιαννίτσης, Γκουγκούδης, Μπαλαμώτης, Χατζής, Λεσάι (46’ Χριστίδης), Λόπεζ Γκαρσία (81’ Μπόσιο), Κέρι, Λίταινας (87’ Ζαφειρίου), Κάσας (81’ Συρεγγέλας)
ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης (77’ Κόλα), Θωμαϊδης, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (69’ Πεντρόσο), Νικολιάς (72’ Μαυριάς), Νίνο (77’ Αντράντα), Ογκμπόε (74’ Τσιριγώτης)

 

Την Παρασκευή με ΠΑΟΚ Β'

Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει ο αγώνας ΑΕΛ-ΠΑΟΚ Β' στο Αλκαζάρ. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 15.15 και θα είναι τηλεοπτικό. Στον αγώνα αυτό δεν θα παίξει ο τιμωρημένος Ηλιάδης και οι τραυματίες Θεοδωρόπουλος, Γαρουφαλιάς και Μαξιμένκο.

 

Δυσαρέσκεια Αλ. Κούγια για τη μη προστασία του…

Συζητήσεις σήμερα για τα οικονομικά…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για έναν εκ τον ιδιοκτητών της ομάδας, γιατί δεν τον χαιρέτησε, αλλά και γιατί δεν τον προστάτεψε από τις αποδοκιμασίες.
Είπε σε φιλικό περιβάλλον ότι από σήμερα θα αρχίσει διευθέτηση των οικονομικών ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρχουν εξελίξεις… Πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών που διατηρεί ποσοστά (Γκοτζαμανίδης, Σουλούκος, Ηλιάδης, Νίνο είχαν εξαιρετική απόδοση, ενώ περίμενε να δει και τον Μιλτιάδη).

 

ΑΛΕΞΗΣ ΒΕΡΓΩΝΗΣ:
Σωστά στην ενδεκάδα Θ. Παπαγεωργίου, Νίνο

Νίνο: Ποια είναι η ΑΕΛ…

«Όλα τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις και οι δύο αυτοί έχουν δείξει ότι ήταν σωστά στη βασική ενδεκάδα». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα το μέλος της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΛ Αλέξανδρος Βεργώνης στη συνέντευξη Τύπου, αφού ο Παναγιώτης Γκουτσίδης απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους.
Αναλυτικά, ο Αλέξανδρος Βεργώνης σημείωσε τα εξής: «Ήταν χρέος μας να επιστρέψουμε όχι μόνο στις νίκες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις. Είχαμε δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά και ήταν υποχρέωσή μας απέναντι και στον κόσμο της ομάδας, αλλά και στην ιστορία της ομάδας. Θεωρώ ότι η νίκη ήρθε με καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, όπως ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος ερχόταν και από τρεις συνεχόμενες νίκες. Σημαντικό για εμάς, για να δώσουμε αξία και σ' αυτήν τη νίκη, είναι το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας, να συνδυαστεί με τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να δώσουμε συνέχεια σ' αυτήν την επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλους για την αντίδραση που βγάλαμε. Έχουμε μείνει λίγο πίσω από την πρώτη θέση, αλλά είναι χρέος μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η ΑΕΛ στη συνέχεια στον έναν γύρο που απομένει, πλην ενός ματς που παίξαμε σήμερα, να είμαστε όσο το δυνατόν ψηλότερα.
*Για τις ήττες και το τι άλλαξε στην ομάδα, σημείωσε πως:
«Τα παιδιά αυτά δεν ήταν δυνατόν να ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Έχουν τις ικανότητες και σήμερα έβγαλαν μια αντίδραση. Αυτό ήταν το βασικό μέλημα κι αυτό που έδειξε η ομάδα».
*Για την επιστροφή στην ενδεκάδα των Νίνο και Θανάση Παπαγεωργίου ανέφερε τα εξής:
«Βοήθησαν αρκετά. Όλα τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά στις προπονήσεις και οι δύο αυτοί έχουν δείξει ότι ήταν σωστά στη βασική ενδεκάδα και πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έδειξε η ομάδα πως αντέδρασε μετά τις δύο ήττες και θεωρώ ότι είναι ένα αποτέλεσμα που θα δώσει και ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές».
Δηλώσεις έκανε και ο Μάρκος Νίνο, που τόνισε τα εξής: «Μπήκαμε αποφασισμένοι από την αρχή του αγώνα. Ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε την εικόνα που είχαμε στα τελευταία δύο ματς. Φέραμε αρνητικά αποτελέσματα και αρνητική εικόνα. Σήμερα ανακάμψαμε και δείξαμε ποια πραγματικά μπορεί να είναι η ΑΕΛ και θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε σ' αυτόν τον γύρο να είμαστε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ:
Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια...

Μπαλαμώτης: Μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας

«Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια σήμερα (σ.σ. χθες) το παιχνίδι, να της δώσουμε και συγχαρητήρια» είπε ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας Χρήστος Χατζηλιάδης μετά το τέλος του αγώνα, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα των «βυσσινί».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες της Λάρισας, μέσα σ’ ένα καταπληκτικό γήπεδο, με πολύ ωραίο καιρό, καλές καιρικές συνθήκες και με αρκετό κόσμο και αυτό μας χαροποιεί. Δεν μας χαροποιεί βέβαια το αποτέλεσμα για την ομάδα μας, γιατί δυστυχώς δεν ήμασταν αυτοί που πρέπει. Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια σήμερα το παιχνίδι, να της δώσουμε και συγχαρητήρια. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αν και είχαμε την πρώτη φάση για γκολ, δυστυχώς δεν συνεχίσαμε με τον ίδιο ρυθμό. Τα παιδιά κάνανε μία κατάθεση ψυχής, πάλι για ακόμα μία φορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ποιότητα της αντίπαλης ομάδας μάς δυσκόλεψε. Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα ήταν ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια που είχαμε μέσα στην ομάδα. Πιστεύω ότι η συνέχεια δεν θα είναι το ίδιο για εμάς. Πολλή δουλειά, πολλή επιμονή και πολλή υπομονή, να ολοκληρώσουμε σωστά τον δεύτερο γύρο, ώστε να σώσουμε την κατηγορία. Εύχομαι στην ΑΕΛ τα καλύτερα, να πετύχει τον στόχο της. Χαίρομαι που ήμασταν αντίπαλοι, τουλάχιστον για 90 λεπτά. Χαίρομαι που είχε πάρα πολύ κόσμο και μας παρακολούθησε. Όσον αφορά την ομάδα μας, σίγουρα έχουμε περισσότερα περιθώρια βελτίωσης και θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, ώστε να τα βελτιωθούμε για τους επόμενους αγώνες».
* * *
Δηλώσεις έκανε και ο ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Μπαλαμώτης που είπε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ένα αρκετά δύσκολο ματς, με μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Μας δυσκόλεψαν, δεχθήκαμε και ένα γκολ σ' ένα πολύ κρίσιμο σημείο, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που πιστεύω αυτό μας επηρέασε πάρα πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε ωστόσο στο δεύτερο να μπούμε, να κάνουμε μία αλλαγή να διεκδικήσουμε κάτι, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τώρα ό,τι έγινε έγινε, εμείς κοιτάμε τις επόμενες αγωνιστικές, καθώς προσπαθούμε να επιτύχουμε τον στόχο που έχουμε θέσει, ο οποίος είναι η παραμονή στην κατηγορία και από εδώ και στο εξής δουλειά και ελπίζουμε για το καλύτερο».

 

Διαμαρτυρία για ένα εκδοτήριο...

Η ικανοποιητική προσέλευση του κόσμου στον χθεσινό αγώνα δημιούργησε ουρές στο ένα και μοναδικό εκδοτήριο που λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass