Πέμπτος άθλος για τον Ηρακλή Λάρ.

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ *ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ *ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ: ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2023 12:25

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Φωτ.: Βαγγ. Κουσιώρας

Ο Ηρακλής κατά τη μυθολογία έκανε 12 άθλους προκειμένου να εξαγνιστεί για τον φόνο της γυναίκας του και των παιδιών του, που είχε διαπράξει όταν τον τρέλανε η Ήρα. Ο σύγχρονος Ηρακλής, αυτός της Λάρισας, δεν ξέρουμε αν χρειαστεί τόσους άθλους (=νίκες) για να παραμείνει στην κατηγορία, αφού με την 5η νίκη που πέτυχε χθες στο Ael Fc Arena εναντίον της Βέροιας με 2-1 στη λήξη του πρώτου γύρου, βρέθηκε πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού και αναπνέει τον καθαρό αέρα της παραμονής. Αντίθετα η Βέροια «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό…
Και το πέτυχε χάρη σε τέρματα των νεοαποκτηθέντων Κάσας (28’), Κέρι (45’+1) που ανέτρεψαν το 0-1 του Ιωάννου στο 8’. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Περδίκη στο 90’+2.
Ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης ξεκίνησε το παιχνίδι με το γνωστό 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Φαρμάκη, στην άμυνα τους Γκουγκούδη (δεξιά), Γκαλίτσιο, Γιαννίτση (σέντερ μπακ), Καμπέρη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Χατζή, Λίταινα, Κέρι, Τασιούλη και στην επίθεση τους Κάσας, Γκαρσία. Από την άλλη ο προπονητής της Βέροιας Σπύρος Μπαξεβάνος έπαιξε με 3-4-3…
Στην αρχή ο Ηρακλής ήταν απειλητικός παίζοντας τεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπόρεσε να προηγηθεί στο 6’ και στο 8’ όταν Λίταινας και Κάσας έστειλαν την μπάλα στην αγκαλιά του Βενετεκίδη, αφού προηγήθηκαν σέντρες από Γκουγκούδη και Γκαρσία αντίστοιχα.
Αλλά οι φιλοξενούμενοι έμελλε να είναι αυτοί που θα έκαναν το 0-1 όταν από ασίστ του Μπουόλι, ο Ιωάννου παραβίασε την εστία του Φαρμάκη.
Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους «κυανέρυθρους», οι οποίοι στο 10’ και στο 14’ μπορούσαν να κάνουν το 0-2. Στο 10’ ο Μπουόλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή έπιασε το σουτ, αλλά την τελευταία στιγμή κόντραρε η μπάλα στον Καμπέρη και κατέληξε κόρνερ, δίπλα από το δεξί κάθετη δοκάρι της εστίας του Ηρακλή, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 14’ έκανε μια έξοχη ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ του ήταν εύκολη λεία για τον Φαρμάκη.
Ο Ηρακλής Λάρισας άρχισε να συνέρχεται και στο 25’ ο Κάσας πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Γκαρσία, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Η Βέροια απείλησε όταν από γύρισμα του Ντουμάνη προς τον Γιουκούδη, αυτός μόνος με τον Φαρμάκη πιάνει χλιαρό σουτ και χάνει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει το 0-2.
Αλλά στο 28’ ο διαιτητής Μπούμπας καταλογίζει πέναλτι όταν από σέντρα του Γκαρσία η μπάλα βρίσκει στο ύψος της μικρής περιοχής το απλωμένο χέρι του Περδίκη (δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας). Το εκτελεί ο Κάσας και κάνει το 1-1.
Μέχρι λίγο πριν από το σφύριγμα της λήξης όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε με ισοπαλία στα αποδυτήρια αλλά στο 45’+1 ο Καμπέρης κάνει μια σέντρα, ο Κάσας με τον Κέρι βρίσκονται στην πορεία της μπάλας και ο δεύτερος με δυνατό σουτ κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής Λάρισας διαχειρίστηκε πολύ καλά τη νίκη και ήταν έργο του τεχνικού Χρήστου Χατζηλιάδη. Με λίγη προσοχή θα είχε γίνει και το …3-1.
Στο 50’ υπέροχη ατομική προσπάθεια του Τασούλη, αλλά το σουτ που κάνει έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ, ενώ στο 55’ Κάσας δίνει στον Τασιούλη, αυτός αποτυγχάνει να σουτάρει και ο Κέρι στον οποίο καταλήγει η μπάλα σουτάρει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Βέροιας με λάθος πόδι και αποκρούει ο Βενετικίδης.
Στο 58’ μακρινό σουτ του Λίταινα καταλήγει άουτ, ενώ το απευθείας φάουλ του Γκαρσία πέρασε λίγο άουτ στο 63’.
Στη συνέχεια στο 73’ ο Κέρι δίνει στον Λεσάι που κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά ο Περδίκης αποκρούει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Η μόνη επίθεση για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 75’ από τον Μπλέτσα, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ.
Η τελευταία φάση ήταν στο 83’ που ο Μπαϊντού εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαρμάκη.
Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης ήταν η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Περδίκη στο 90’+2.
Στον Ηρακλή δια στόματος του τεχνικού Χρήστου Χατζηλιάδη συνεχίζουν … «σεμνά και ταπεινά» με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, ενώ στη Βέροια στήθηκε στο γήπεδο λαϊκό δικαστήριο για την τρίτη συνεχόμενη ήττα από τους τριάντα φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα στη Λάρισα.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ηρακλής Λάρισας γίνεται η ευχάριστη έκπληξη του λαρισινού ποδοσφαίρου την περίοδο αυτή και χρειάζεται στήριξη για την παραμονή στην κατηγορία.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Τον Γκαρσία και τον Λίταινα τους ξέραμε για την αγωνιστική τους αξία από τη θητεία τους στον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά αυτός που έκανε την έκπληξη χθες ήταν ο Δημήτρης Τασιούλης που «έβγαζε μάτια». Ο Κάσας πάλι πετυχαίνει τέρμα, ενώ ο Φαρμάκης σταθερός. Ο Σπύρος Γκουγκούδης πήγε καλύτερα από τον Καμπέρη, ενώ το δίδυμο των σέντερ μπακ (Γκαλίτσιος -Γιαννίτσης) για ένα τέταρτο στο πρώτο μέρος ήταν «τρικυμία».
Ο Κέρι πολύ καλός και με ένστικτο σκόρερ. Βοήθησε όσο έπαιξε ο Λεσάι. Ο Χατζής αποτελεί εγγύηση για την κατηγορία και νομίζουμε ότι έχει πολλά να δώσει…
***
Από τη Βέροια καλύτεροι οι: Ιωάνου, Μπουόλι και Δημήτρης Γκουγκούδης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άδικες οι διαμαρτυρίες στη συνέντευξη Τύπου του τεχνικού της Βέροιας Σπύρου Μπαξεβάνου για τη διαιτησία του Μπούμπα (Ηπείρου), που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Λίταινα, Ζιώγα και δύο (σωστές) στον Περδίκη που αποβλήθηκε.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Λιόντος (Ηπείρου), Μπάλλας (Τρικάλων).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γκαλίτσιος, Κάσας (90’+2 Μπόσιο), Γκαρσία (90’+ 2 Συρεγγέλας), Χατζής, Λίταινας, Γκουγκούδης, Γιαννίτσης, Τασιούλης (66’ Λεσάι), Κέρι (85’ Μπάμης), Καμπέρης.
ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης (79’ Μουχάλης), Μπλέτσας (79’ Μπαϊντού), Παπαχρήστος, Περδίκης, Ζιώγας (60’ Ελευθεριάδης), Καψάλης (46’ Κασέμι), Μπουόλι, Γιουκούδης, Ιωάννου (60’ Μπελεβώνης), Στίκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass