Πρωταθλήτρια στο χάντμπολ η ομάδα του Λυκείου Ράπτου

*ΚΕΡΔΙΣΕ το 3ο ΓΕΛ ΜΕ 22-16

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2023 12:15

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου
Ο σχολικός αθλητισμός έχει ρόλο-κλειδί για την απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων. Παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός παιδιών ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, απομένει ένας επίσης μεγάλος αριθμός που αθλείται μόνο στο μάθημα της γυμναστικής. Ακριβώς στα πρώτα παιδικά και εφηβικά χρόνια ο σχολικός αθλητισμός παρουσιάζει τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά βασικούς κοινωνικούς κανόνες μέσω του παιχνιδιού.


Στη Λάρισα ο σχολικός αθλητισμός αρχίζει και κερδίζει έδαφος, αφού αυτήν τη στιγμή γίνονται αρκετά σχολικά πρωταθλήματα των περισσοτέρων αθλημάτων (την ερχόμενη Δευτέρα στον Τύρναβο γίνεται το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα πάλης) και το απέδειξε χθες ο τελικός χάντμπολ των Λαρισινών Λυκείων, όπου τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου κέρδισαν το 3ο ΓΕΛ σε έναν καλό ποιοτικά τελικό με 22-16 (ημ. 8-6) που έγινε στο Κλειστό του Αγίου Θωμά.
Ο άνθρωπος που αυτήν τη στιγμή προάγει το άθλημα είναι ο Βασίλης Γκουράβας και δείχνει ότι καταφέρνει να το διαδίδει σε πολλά σχολεία, κάτι που προοιωνίζει ευοίωνο μέλλον.
Μόνο άσχημο, η απουσία μαθητών-φιλάθλων και από τα δύο σχολεία, αφού δεν είχε προγραμματιστεί διδακτική επίσκεψη ή εκδρομή για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των συμμαθητών τους. Μάλλον ήταν λάθος...
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τους κ. Λέτσιο και Μίχη που ως ενημερωμένοι γυμναστές ξέρουν κανονισμούς όλων των αθλημάτων και το αποδεικνύουν.
3ο ΓΕΛ (Κυρίτσης): Παπαγεωργίου, Μπίμπης, Τσιτσανούδης 7, Σιόντας, Γραμματικούλης, Αμπελαργάς, Μάρας, Πετρουλάκης, Ράπτης 3, Ντιντής 6, Τεμενάγκας, Χατιλάρι, Σκουμής, Ταλιούρας, Μίτι, Χατζόπουλος.
ΛΥΚΕΙΟ ΡΑΠΤΟΥ (Γκουράβας): Βαγδούτης, Γκανάτσιος 4, Καρέλας, Κατσογιάννης 7, Μίχος, Μπουχλαριώτης, Τζίκας, Τσούγιας, Φλωράτος 5, Φωτιάδης 5, Χαλκίδης, Χρονόπουλος 1, Χυτούδης
*Επόμενος αντίπαλος θα είναι εντός έδρας ο νικητής του πρωταθλήματος των Λυκείων Τρικάλων.

 

HANDBALL1.jpg

Εγινε απονομή στις ομάδες από πρωταθλήτρια Ευρώπης…

Στις ομάδες έγινε απονομή από την πρωταθλήτρια Ευρώπης στον στίβο (χρυσό στη Μαδρίτη και χάλκινο στη Βιέννη), καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γεωργία Κοκλώνη που συνοδευόταν από τη συνάδελφό της, διαιτητή στο βόλεϊ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας, Δάφνη Μπατσίλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass