Ψηλο-Θανάσης για τον Π.Ο.Ε.

*Ο ταλαντούχος άσος από το Βλαχογιάννι Δ. Κοντοθανάσης έκρινε χθες το ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με τον Δωτιέα (0-1) *Υποδειγματική συμπεριφορά από Αγιώτες και Ελασσονίτες, που δεν ξέχασαν τα θύματα των Τεμπών

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2023 12:55

Του Χρήστου Αρχοντούλη


Φωτ.: Βαγγέλης Κουσιώρας

Ο Δημήτρης Κοντοθανάσης από το Βλαχογιάννι έγινε Ψηλο-Θανάσης χθες για τον Π.Ο.Ε., πετυχαίνοντας το γκολ στο 84’, που έκρινε το λαρισινό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με τον Δωτιέα, στον 2ο Όμιλο της κατηγορίας.
Ένα παιχνίδι που διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσια και στο οποίο ήταν υποδειγματική η συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών, των δύο προπονητών, των παραγόντων, αλλά και των φιλάθλων, που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης.
Κανείς τους δεν ξέχασε τα θύματα των Τεμπών. Πριν την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους και η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη από το τόσο δυσάρεστο αυτό γεγονός και το πόσο άδικα έφυγαν αυτά τα νέα παιδιά...
Το ματς είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο Π.Ο.Ε. ήταν καλύτερος, είχε ουσία και, με το «τρίποντο» αυτό, ουσιαστικά έκανε το μεγαλύτερο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, βλέποντας πια με αισιοδοξία το μέλλον του.
Πάντως, ο τεχνικός Στέλιος Αρσένος κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και χρειάζεται οι παίκτες του να μη χαλαρώσουν.
Από την άλλη πλευρά, ο Δωτιέας πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για τη σωτηρία, μετά την έκτη συνεχόμενη ήττα, ενώ και το γεγονός πως η ομάδα της Αγιάς δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, την έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Βέβαια, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...
Ο προπονητής Χρήστος Καπελιάνης, μαζί με τους παίκτες της ομάδας, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και μέχρι εκεί που οι ελπίδες θα εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν θα εγκαταλείψουν την όλη προσπάθεια που γίνεται.
ΠΙΟ ΟΡΕΞΑΤΟΣ Ο Π.Ο.Ε.
Παρά τα τερτίπια του καιρού, με τη δυνατή βροχόπτωση να διαδέχεται τον ήλιο στην επανάληψη και μετά το 70’ να έχουμε πάλι καταρρακτώδη βροχή, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες, και αυτό τους τιμάει ιδιαίτερα.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Ελασσόνας είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4’, όταν σε σέντρα του Κοντοθανάση από τα δεξιά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Κωστούλας, αλλά στην κεφαλιά που έπιασε έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 25’, ο Κυρίτσης επιχείρησε το δυνατό σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Η ομάδα της Αγιάς που προσπαθούσε να κρατήσει πρώτα το μηδέν στην άμυνα, στο 29’ δημιούργησε μια καλή ευκαιρία, όταν σε σέντρα του Αναδολού ο Δρόσος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, για να ακολουθήσουν άλλες δύο καλές στιγμές για τους Ελασσονίτες στο φινάλε του α’ μέρους.
Στο 44’, ο Κωστούλας τροφοδότησε τον Κυρίτση, που επιχείρησε το σουτ και η μπάλα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 45’ από σέντρα του Καραγκούνη και γύρισμα του Κωστούλα, ο Πατέτσιος απέκρουσε την μπάλα.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, και συγκεκριμένα στο 50’, ο Κυρίτσης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά απέκρουσε ο Πατέτσιος, ενώ στο 63’ και πάλι ο νεαρός πορτιέρο μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Κωστούλα.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 68’ φλέρταραν έντονα με το γκολ, αλλά στην κεφαλιά του Λαβαντσιώτη η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 84’ έγινε το 0-1. Ο Δημήτρης Κοντοθανάσης εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση και αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Πατέτσιου διαμορφώνοντας το τελικό 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Πολύ καλή διαιτησία του κ. Ασλανίδη που είχε βοηθούς τους κ. Καλορογιάννη και Κουτσικανίδη, όλοι από την Ένωση Πιερίας.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Χρήστος Καπελιάνης): Πατέτσιος, Πρέτσι, Τσακάλι, Τάρτας, Βλησαρούλης (67’ Νγκο), Αναδολού, Δρόσος, Ντάλλας, Κορτσάρι, Γιαννακόπουλος, Γιαννακός (55’ Λαβαντσιώτης).
Π.Ο.Ε. (Στέλιος Αρσένος): Γούπος, Κούκος, Αγγελούλης (78’ Κωνσταντινίδης), Περτζιόνι, Κοντοθανάσης, Ιγγλέζος (46’ Γκαμπέτας), Κυρίτσης (90’ Λαγός), Κωστούλας, Καραγκούνης (71’ Καραμούλας), Μπέλλος (46’ Μουλτσιάς), Κακάμης.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(17η αγωνιστική)
Μακεδονικός Φούφα-Εδεσσαϊκός 2-0
Σβορώνος-ΑΕΠ Κοζάνης 3-0
Δωτιέας Αγιάς-Π.Ο.Ε 0-1
Κεραμίδι-ΠΑΟΚ Κρηστώνης 5-0
Καστοριά-Αγγελοχώρι 1-0
Κοζάνη-Ολυμπιακός Β. 1-0
Χανιώτης-Πιερικός (Τετάρτη 8/3)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
1. Κοζάνη 39-8 41
..........................................
2. Αγγελοχώρι 32-17 27
3. Σβορώνος 20-16 27
4. Πιερικός 19-14 26
5. ΑΟ Χανιώτης 24-23 24
6. Π.Ο.Ε. 11-10 24
7. Εθν. Κεραμιδίου 21-16 24
8. Καστοριά 12-16 24
..........................................
9. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 12-25 19
..........................................
10. ΑΕΠ Κοζάνης 22-31 18
11. Δωτιέας Αγιάς 9-25 17
12. Εδεσσαϊκός 16-22 17
13. Μακεδονικός Φούφας 12-20 16
14. Ολυμπιακός Βόλου 8-14 15

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 11/3, 15:00)
Σβορώνος-Μακεδονικός Φούφα
Εδεσσαϊκός-Δωτιέας Αγιάς
ΑΕΠ Κοζάνης-Εθνικός Κεραμιδίου
Π.Ο.Ε.-Καστοριά
ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Κοζάνη
Αγγελοχώρι-Χανιώτης
Ολυμπιακός Β.-Πιερικός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass