Ποδηλατική βραδιά με αύρα Ολυμπιάδας...

*Τιμήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΕΟΕ Ιάκωβος Φιλιππούσης. Τι είπε για τη 2η θέση του ΠΓΣΛ στην Ελλάδα, αλλά και τον νέο …αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαμπάκα

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2023 11:00

Η ποδηλασία είναι από τα κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, αφού διεξάγεται στις Ολυμπιάδες από το 1896 στην Αθήνα. Αγώνες ποδηλασίας έγιναν και στους μεσοολυμπιακούς του 1906. Από το 1984 στο Λος Άντζελες μπήκαν στο πρόγραμμα και αγώνες γυναικών.


Και το ολυμπιακό πνεύμα κυριάρχησε το Σαββατόβραδο στην ταβέρνα του Αρίστου στο Ελευθέριο στην εκδήλωση του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, όπου τιμήθηκε ο αναπληρωτής γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας) και εκτελεστικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης.
Ο ερχομός του έγινε αθόρυβα και σε μια σύντομη ομιλία του τόνισε: «Μπορεί να με ξέρουν πολλοί από την ανάμειξή μου στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως το αίσθημά μου είναι η ποδηλασία και ήρθα στη Λάρισα για να τιμήσω τον πρόεδρο του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας Σάββα Τσοπούρογλου που ανέβασε τη Λάρισα στη δεύτερη θέση στην Ελλάδα. Εύχομαι όχι απλά να ανέβει στην πρώτη θέση, αλλά σύντομα να έχουμε και έναν εκπρόσωπό του στην Ολυμπιάδα, γιατί είναι σύλλογος που καλλιεργεί με σωστές αρχές το άθλημα του ποδηλάτου σε βάθος. Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα αυτή η βράβευση».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Ιάκωβος Φιλιππούση και για τον νέο αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού που είπε ότι ο Κώστας Καλαμπάκας ως επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας της Εθνικής Ελλάδας κάνει εκπληκτική δουλειά και έχει τη βεβαιότητα ότι θα πετύχει και στα νέα του καθήκοντα που του ανέθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Ο Σάββας Τσοπούρογλου εγκωμίασε τη μεγάλη προσφορά και πολλές φορές αθόρυβη του Ιάκωβου Φιλιππούση στην ποδηλασία και τη βοήθεια που πρόσφερε ώστε η Λάρισα να γίνει η πόλη του ποδηλάτου και θα φιλοξενήσει φέτος το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας. Την απονομή στον Ιάκωβο Φιλιππούση έκανε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας, που μίλησε για το δημοσιογραφικό του έργο, ιδιαίτερα την περίοδο που ήταν στον ΑΝΤ1.
Παρά το πρέσινγκ που δέχθηκε από παρευρισκόμενους, όπως ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, απέφυγε να πει κάτι για το ποδόσφαιρο λέγοντας ότι είναι γιορτή της ποδηλασίας και για τον λόγο αυτό ήρθε στη Λάρισα. Μια εξαίρεση έκανε με τον πρώην πρόεδρο του Τυρνάβου Γαλάνη Ρίζο, που τους συνδέει μια καλή σχέση και για τον λόγο αυτό ήταν προχθές το μεσημέρι στη γειτονική πόλη.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν και οι: Αντωνιάδης Δημήτριος, Μπρέτας Σωτήριος, Μάνθος Νικόλαος, Ελευθεριάδου Αικατερίνη, Κόκκαλη Βασιλική, Παναγίτσας Αθανάσιος, Τσαλαφούτας Γρηγόριος, Μπαρμπαγιάννης Αλέξανδρος, Παπαβασιλείου Αθανάσιος, Γκαλιούρης Δημήτρης για τις επιτυχίες του/της ως πανελληνιονίκες το 2022, αλλά και οι: Γκαλιούρη Δέσποινα, Γκέρος Ανδρέας, Γώγος Δημήτριος-Ραφαήλ, Ρομποτός Νικόλαος, Γούτου Κωνσταντίνα, Γώγου Αρετή, Κόκκαλη Μαρία, Σεκλειζιώτη Νεφέλη, Μάντζιαρης Μάριος, Παναγιώτου Αθανάσιος, Τσολάκης Μαξιμιλιανός, Ρομποτού Γεωργία, Γκόλτσος Χρήστος, Λάμπρου Γεωργία, Παπαργύρης Παναγιώτα, Μάντζιαρης Ζήσης, Μπρέτας Σωτήριος-Μάριος, Καρατσιβής Παναγιώτης, Κόκκαλης Δημοσθένης, Φασουλάκης Κωνσταντίνος, Γκαλιούρης Δημήτριος, Μολλά Αμετ Αλή Ογλού, Πασχαλόπουλος Νικόλαος, Σκιντζής Δημήτριος, Τσοπούρογλου Βασίλειος, Κατσάκος Θεόδωρος, Μπαλδιμτσής Αναστάσιος, Παναγιώτου Βασίλειος, Πασχαλόπουλος Πασχάλης, Ρομποτός Βασίλειος, Σεκλειζιώτης Ευάγγελος, Σούσουρης Νικόλαος, Χλόπτσιος Πασχάλης για την προσφορά του/της στον σύλλογο το 2022.
Βραβείο δόθηκε και στον προπονητή Τσοπούρογλου Απόστολο για τις επιτυχίες των αθλητών το 2022.
Η βραδιά έκλεισε με γλέντι μέχρι πρωίας, όπου τον χορό έσυρε ο πρόεδρος Σάββας Τσοπούρογλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass