Ο Ηρακλής Λάρισας πήρε τον Ουρουγουανό Κάσας

*ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΞ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2023 12:40

Του Σωτ. Κέλλα

Οι λαρισινές ομάδες βρήκαν το μονοπάτι για την Ουρουγουάη, καθώς μετά την εποχή Κούγια, που έφερε στην ΑΕΛ Ακούνια και Κολομπίνο, φέτος με τη νέα ιδιοκτησία ήρθε ο Σέρτζιο Νούνιες και φέρνει από την ίδια χώρα παίκτη και ο Ηρακλής Λάρισας!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ηρακλής Λάρισας απέκτησε και έφερε στη Λάρισα τον Ουρουγουανό επιθετικό Ντιέγκο Ματέο Κάσας Λόπεζ, ηλικίας 28 χρονών (γεννημένος 4 Μαρτίου 1995, στο Βικαντέρο), που έπαιζε στην ομάδα Φοίνιξ της χώρας του (ομάδα Α’ κατηγορίας) και σε 18 παιχνίδια το 2022 στο πρωτάθλημα πέτυχε τρία τέρματα!
Η ομάδα του τερμάτισε στη 10η θέση, με πολύ καλή παρουσία. Ο Κάσας είναι η δεύτερη φορά που φεύγει από τη χώρα του, καθώς στο παρελθόν αγωνίστηκε σε ομάδα της Παραγουάης.
Από το 2013 μέχρι το 2016 αγωνίστηκε στη Ρίβερ Πλέιτ της Ουρουγουάης, όπου έπαιξε 20 παιχνίδια και πέτυχε δύο γκολ, στη συνέχεια στη Βίγια Εσπανιόλα, όπου έκανε 24 συμμετοχές με έξι τέρματα.
Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Γιουβεντούτ Πιέδρας (13 συμμετοχές, 1 γκολ) και στη συνέχεια για έξι μήνες η Σπορτίβο Λουκένο της Παραγουάης ( 9 συμμετοχές).
Γύρισε στη χώρα του στις 14 Ιουλίου 2018 στη Σαντ Αμέρικα (Β’ Ουρουγουάης), όπου σε 13 παιχνίδια πέτυχε δύο γκολ).
Επανήλθε στην Α’ Ουρουγουάης και Αθλέτικο Τσέρο, όπου σε 13 παιχνίδια πέτυχε τρία γκολ.
Προτελευταία του ομάδα ήταν Μαλντονάντο, όπου έπαιξε δύο χρόνια, από τις 21 Ιανουαρίου του 2020 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου το 2021, και σε 13 παιχνίδια σημείωσε δύο γκολ.
Το 2022 τελείωσε τη χρονιά στους Φοίνιξ και ήρθε η στιγμή να παίξει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή Λάρισας.
Στις 10 Μαρτίου 2013 έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να αντιμετωπίσει τη Ράσινγκ και το παιχνίδι έληξε 1-1.
Ήταν μέρος της προεπιλογής της Ουρουγουάης κάτω των 20 ετών, επιδιώκοντας να ενσωματώσει την τελική λίστα για να παίξει στο Νοτιοαμερικανικό 2015, που θα γινόταν στην Ουρουγουάη. Έκανε το ντεμπούτο του στις 20 Μαΐου 2014, έπαιξε με την Παραγουάη και κέρδισε με 1-0.
Ταξίδεψε στη Χιλή για να παίξει στο Τουρνουά Τεσσάρων Εθνών, εναντίον των ομάδων κάτω των 20 ετών του Μεξικού, της Χιλής και της Κολομβίας σε φιλικά παιχνίδια. Τερμάτισαν στην τρίτη θέση, αφού κέρδισαν τον πρώτο αγώνα, αλλά έχασαν τους υπόλοιπους δύο.
Η μητέρα του Ελόισα μεγάλωσε μόνη της τον ίδιο και τα πέντε αδέρφια του -συνολικά πέντε αγόρια και ένα κορίτσι-, αφού έχασε τον σύζυγό της Νολ όταν ο Ντιέγκο Κάσας ήταν μόλις 3 ετών και λυπήθηκε πολύ.
«Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τη βοηθήσω, γιατί ήξερα τη θυσία που έκανε. Δούλευα σε μια αγορά από το πρωί και μερικές φορές επέστρεφα το βράδυ. Τα μεγαλύτερα αδέρφια μου έφτιαχναν το δείπνο», είπε σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι: «Βοηθώντας την οικογένειά μου, με τον καιρό κατάλαβα ότι βοηθούσα και τον εαυτό μου, γιατί σήμερα διαχειρίζομαι καλά τα χρήματά μου και τα πράγματα που κάνω. Ξέρω ανθρώπους που τη μια μέρα είχαν πολλά λεφτά και την άλλη έμειναν χωρίς τίποτα».
Σε ηλικία 11 ετών άρχισε ήδη να δουλεύει στα χωράφια για να βοηθήσει οικονομικά στο σπίτι. Μοίρασε φρούτα, έβαψε σπίτια, έκοψε τα χόρτα, ό,τι μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να πάρει χρήματα για το σπίτι.
Μερικές φορές, μετά το σχολείο πήγαινε στον θείο του για να δουλέψει στο ράντσο του.
«Άρμεγα τις αγελάδες, έφτιαχνα τυρί, δούλευα με βοοειδή, όπως με κούρεμα και άτακτα», θυμάται. Στον ελεύθερο χρόνο του διέπρεψε στο κυνήγι μουλαριών. «Μια φορά πήγα για κυνήγι αγριόχοιρου, αλλά είναι πολύ περίπλοκο» σημειώνει.
Ο Γκιγιέρμο Αλμάντα ήταν ο προπονητής που τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ και μαζί του έκανε το ντεμπούτο του έξι μέρες μετά τα 18 του. Ήταν σαν δώρο γενεθλίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass