RALLY DAKAR

O Nasser Al Attiyah βάζει πλώρη για τη νίκη

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2023 8:08

Οι Nasser Al Attiyah - Matthieu Baumel κέρδισαν και την ειδική διαδρομή με το Toyota Hilux T1+, βάζοντας πλώρη για ακόμα μία νίκη στο Rally Dakar. Καταστροφή για την Audi που είδε τις ελπίδες της για νίκη να χάνονται στην άμμο.
Οι βροχοπτώσεις που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες, έκαναν το μπιβουάκ στην περιοχή Al Duwadimi λιμνοθάλασσα με αποτέλεσμα η οργάνωση να ανακοινώσει τροποποιήσεις για τις επόμενες ημέρες του Rally Dakar.
Η ειδική διαδρομή Ha’il > Al Duwadimi, μήκους 467 χιλιομέτρων, μειώθηκε κατά 100 χιλιόμετρα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μετά το τέλος της διαδρομής θα κατευθυνθούν στην περιοχή της Riyadh, όπου και θα διανυκτερεύσουν.


Στα αυτοκίνητα, οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως είναι από τα κορυφαία πληρώματα στους αγώνες Rally Raid. Το πολύπειρο πλήρωμα με το Toyota Hilux T1+ κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στην ειδική διαδρομή, βάζοντας πλώρη για ακόμα μία νίκη στο Rally Dakar. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel, έχουν εκμεταλλευτεί κάθε πρόβλημα των υπολοίπων και έχουν φτιάξει μια διαφορά που ξεπερνά τη μία ώρα.
Στη δεύτερη θέση πλέον βρίσκονται οι Henk Lategan-Brett Cummings, με το Toyota Hilux T1+, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα προβλήματα όσων προηγούνταν, ενώ παράλληλα πέτυχαν και τον τρίτο χρόνο στην ειδική διαδρομή. Την τριάδα συμπληρώνει ακόμη ένα πλήρωμα το οποίο οδηγεί Toyota Hilux T1+. Οι Lucas Morales-Timo Gottschalk με σταθερό ρυθμό και χωρίς ρίσκα απολαμβάνουν για πρώτη φορά το να βρίσκεσαι στο προσωρινό βάθρο του Rally Dakar. Στις μοτοσικλέτες, o Skyler Howes (Husqvarna), με τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο που πέτυχε, συνεχίζει να ηγείται της κούρσας του φετινού Rally Dakar. O Toby Price (KTM), με την αντεπίθεσή του κέρδισε θέσεις και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Kevin Benavides (KTM), έχασε χρόνο κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ωστόσο συμπληρώνει την τριάδα έχοντας αξιώσεις για τη νίκη. Στα Quads, ο Alexandre Giroud (Yamaha Raptor 700), έχοντας διαφορά ασφαλείας απλά οριοθετεί τον ρυθμό του ώστε να παραμείνει στην πρώτη θέση. Ο Francisco Moreno Flores (Yamaha Raptor 700), βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με τον Pablo Copetti (Yamaha Raptor 700), να συμπληρώνει την τριάδα.
Στα Lightweight Prototype, οι Guillaume de Mevius-Francois Cazalet (GRally Team) κατάφεραν να κερδίσουν την ειδική διαδρομή, αυξάνοντας ελάχιστα το προβάδισμά τους. Οι Austin Jones-Gustavo Gugelmin (Red Bull Off-Road Jr Team USA by BFG), συνεχίζουν να βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με τους Seth Quintero-Dennis Zenz (Red Bull Off-Road Junior Team Presented by BF Goodrich), να συμπληρώνουν την τριάδα.
Στα SSV, η μάχη για την νίκη είναι ακόμη ανοιχτή, καθώς οι Rodrigo Luppi De Oliveira-Maykel Justo (South Racing CAN-AM) έχασαν πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι δεύτεροι Rokas Baciuska-Oriol Vidal Monticano (Red Bull CAN-AM Factory Team), οι οποίοι μείωσαν τη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Στη διεκδίκηση της νίκης μπήκαν ξανά και οι Marek Goczal-Maciej Marton (Energylandia Rally Team), οι οποίοι με τον ταχύτερο χρόνο που πέτυχαν ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης.
Στα φορτηγά, η πρώτη θέση ξαφνικά απέκτησε πολλούς μνηστήρες. Οι Martin Vandenbrink-Rijk Mouw-Erik Kofman με το φορτηγό της Iveco, οδηγούν την κούρσα μετά τα προβλήματα των Alex Loprais-Petr Pokora-Jaroslav Valtr Jr. Οι πρωτοπόροι έχασαν σημαντικό χρόνο, καθώς το φορτηγό της Praga V4S DKR, παρουσίασε μηχανικά προβλήματα, παρολαυτά το πλήρωμα βρίσκεται 37 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή. Οι τρίτοι Janus Van Kasteren-Darek Rodewald-Marcel Snijders, με το φορτηγό της Iveco, κέρδισαν την ειδική διαδρομή μειώνοντας με τη σειρά τους τη χρονική απόσταση από την πρώτη και δεύτερη θέση.
Στον επίσημο ηλεκτρονικό ιστότοπο του Dakar, θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, συμμετοχές της εκάστοτε κατηγορίας, αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και κάθε πληροφορία που αφορά το σημαντικό αυτό γεγονός.
Μέσα από την επίσημη εφαρμογή: https://www.dakar.com/en/mobile-application του αγώνα, θα μπορείτε να “ακολουθείτε” και να ενημερώνεστε για κάθε νέο του Rally Dakar.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass