ΑΕΛ: Με δίδυμο Πλέγα-Γαρουφαλλιά

*Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ (5 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ), ΗΛΙΑΔΗ (1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ), ΜΑΞΙΜΕΝΚΟ (ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ)

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2023 11:00

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Super League 2, όπου κέρδισαν Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας (η νίκη του ΠΑΟΚ Β’ είναι αδιάφορη, αφού δεν έχει δικαίωμα ανόδου), η ΑΕΛ θα πρέπει να διεκδικήσει σήμερα στο Αλκαζάρ (14.45) τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό Β’.

Προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο πρώην τεχνικός της λαρισινής ομάδας, Σωτήρης Αντωνίου, που είχε προσληφθεί με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά το νέο αποφάσισε να προσλάβει στη θέση του τον Παναγιώτη Γκουτσίδη.
Σήμερα η ΑΕΛ δεν θα έχει μόνο νέο προπονητή, τον Γιάννη Ταουσιάνη, αλλά θα έχει αναγκαστικά και νέο δίδυμο στα σέντερ μπακ, αφού τιμωρήθηκαν Γκοτζαμανίδης με πέντε αγωνιστικές (για βιαιοπραγία σε βάρος του διαιτητή στον αγώνα Πανσερραϊκού-ΑΕΛ 2-1), Ηλιάδης με μία αγωνιστική (άσεμνη χειρονομία στον ίδιο αγώνα με τον Γκοτζαμανίδη), ενώ ο Μαξιμένκο είναι τραυματίας. Ο Γωγουβίτης, που ήρθε την καλοκαιρινή περίοδο ως τέταρτος στόπερ στη θέση του Θεολόγου, δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται αφού δεν έχει αγωνιστεί φέτος.
Ο Ταουσιάνης έδειξε ότι σαν δίδυμο σέντερ μπακ θα χρησιμοποιήσει τον Κώστα Πλέγα και τον Ηρακλή Γαρουφαλλιά. Ο πρώτος αγωνίζεται παντού…
Στο μεταξύ δεν θα είναι οι μοναδικές απουσίες… Δεν θα παίξουν επίσης λόγω τραυματισμού οι Όγκμποε και Νικολιάς, ενώ επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της «Ε» για τον Θανάση Παπαγεωργίου που τέθηκε εκτός ομάδας. Πάντως επανήλθε σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό στις Σέρρες ο Κώστας Παπαγεωργίου.
Η ενδεκάδα λοιπόν του νέου τεχνικού προσανατολίζεται να είναι η εξής: Θεοδωρόπουλος, Κοσσονού, Πλέγας, Γαρουφαλλιάς, Καλουτσικίδης, Θωμαΐδης, Κ. Παπαγεωργίου, Μιλτιάδης, Νίνο, Πεντρόσο, Μαυριάς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και τον Κούστα ή τον Γλυνό...
Αναλυτικά η 20άδα που επέλεξε ο νέος τεχνικός: Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Ζησούλης, Γωγουβίτης, Μαυριάς, Πλέγας, Κοσσονού, Παπαγεωργίου Κ., Μαϊδανός, Γαρουφαλιάς, Μιλτιάδης, Τσουμάνης, Θωμαΐδης, Κούκος, Γλυνός, Νίνο, Πεντρόσο, Αντράντα και Κούστα.
Εκτός αποστολής έμειναν συνοπτικά οι τιμωρημένοι Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, οι τραυματίες Ογκμπόε, Νικολιάς, Μαξιμένκο και οι Παπαγεωργίου Αθ., Βλιώρας, Νινίκας, Αντωνόπουλος και Γιώτας.
Επίσης, κίτρινες κάρτες δέχτηκαν σύμφωνα με το φύλλο αγώνα στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό είναι: Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Πλέγας, Πεντρόσο.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’
Ο Παναθηναϊκός Β’ ολοκλήρωσε χθες με προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης» την προετοιμασία του για τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Το πρόγραμμα των «πράσινων» περιελάμβανε προθέρμανση, rondo, οικογενειακό δίτερμα με τακτική και στατικές φάσεις. Οι τραυματίες Σουρδής, Αθανασακόπουλος και Σερπέζης έκαναν ατομικό πρόγραμμα, απουσίασε λόγω ίωσης ο Αλμπάνης, ενώ ο Αγκοστίνιο εκτίει τη δεύτερη από τις τρεις συνολικά αγωνιστικές της τιμωρίας του. Ο Αγιώτης τεχνικός της ομάδας του Παναθηναϊκού Β’, Σωτήρης Αντωνίου ανακοίνωσε τους παίκτες που απαρτίζουν την “πράσινη” αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΛ, που αποτελείται από τους εξής 21 ποδοσφαιριστές: Μαργκόνο, Ξενόπουλος, Ανδρικόπουλος, Αντωνίου, Δημητριάδης, Μαρτίνης, Προδρομίτης, Ρόμπι, Σιδεράς, Τουρκοχωρίτης, Βουτσάς, Εμπό, Καραμπάς, Καρβούνης, Κρυπαράκος, Κωστόπουλος, Σαρδέλης, Ταβάρες, Φουρτάδο, Μπιλάλ, Νταμπίζα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ
Ο 29χρονος ρέφερι, Φώτης Πολυχρόνης, από τον Σύνδεσμο Πιερίας, που ανέβηκε στους πίνακες της Super League 1 τον Σεπτέμβριο 2022, θα διαιτητεύσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό Β’. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, τη σεζόν 2021-2022, στην εντός έδρας νίκη 4-0 με την Ξάνθη (29/12/2021) για τη Super League 2, στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Βέροια (05/12/2021) για τη Super League 2 και στην εκτός έδρας νίκη 3-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας (26/09/2021) για το Κύπελλο Ελλάδας. Βοηθοί του θα είναι ο Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνης) και ο Αναστάσιος Φράγιος (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Βασίλης-Απόστολος Αργυρός (Πέλλας) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Δημήτρης Θάνος από την Ε.Π.Σ. Ηπείρου.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ
Πριν τον αγώνα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της ποδοσφαιρικής φυσιογνωμίας που απεβίωσε πρόσφατα, του Πελέ.

Του Σωτ. Κέλλα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass