Και τώρα κυνηγάει…

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ - ΠΑΡΟΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ 1-0, ΕΧΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ - ΔΡΑΜΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ, Ο ΔΡΑΜΙΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥΛΙΚΙΔΗΣ - ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΗΛΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2022 11:00

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Η ΑΕΛ από χθες δείχνει να μην είναι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο στη Super League 1, αφού υποχώρησε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και είναι πλέον ισόβαθμη με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που έχει έναν αγώνα λιγότερο, ενώ πιο ψηλά είναι ο ΠΑΟΚ Β’ που δεν έχει δικαίωμα ανόδου και ο Πανσερραϊκός που έχει επίσης έναν αγώνα λιγότερο.


Και όλα αυτά συνέβησαν μετά τη χθεσινή ήττα της στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό με 2-1, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2. Η λαρισινή ομάδα, παρότι προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αντράντα στο 45’, έχασε με 2-1, αφού αρχικά ισοφάρισε στο 70’ ο Καρασαλίδης με σουτ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 88’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Κανίς.
Η λαρισινή ομάδα εκφράζει πολλά παράπονα για τη φάση του πέναλτι (δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση ανατροπή) στον Δραμινό διαιτητή Πουλικίδη, ενώ παράπονα υπάρχουν και για την αυστηρότητα που έδειχνε στους παίκτες της ΑΕΛ δίνοντας διαρκώς κίτρινες κάρτες. Στο 45’ απέβαλε, ενώ ήταν αναπληρωματικός, τον Ηλιάδη για άσεμνη, όπως υποστηρίζει, χειρονομία στο γκολ που πέτυχε η ΑΕΛ. Το έργο των αποβολών ολοκληρώθηκε με την κόκκινη του Γκοτζαμανίδη μετά το σφύριγμα της λήξης, όταν διαμαρτυρήθηκε έντονα και δεν του έδωσε το χέρι.
Τέλος, υπάρχουν επίσης πολλές διαμαρτυρίες για το ακυρωθέν τέρμα του Νικολιά στο 31’, με τον διαιτητή να υποστηρίζει ότι βρήκε ο σκόρερ την μπάλα με το χέρι.

 

ΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΑ
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης δεν άλλαξε τακτική, αλλά άλλαξε πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, αφού, ειδικά η άμυνα, άλλαξε κατά τα 3/4 κρατώντας μέσα -σε σχέση με το άτυχο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Αλκαζάρ την περασμένη Κυριακή (0-2)- μόνο τον Νίκο Γκοτζαμανίδη. Αναλυτικά, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Θεοδωρόπουλος, δεξιά στην άμυνα ο Καλουτσικίδης, αριστερά Μαϊδανός, κεντρικοί: Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο. Στη μεσαία γραμμή Αντράντα, Θωμαΐδης, Πλέγας, και στην επίθεση οι: Νικολιάς (δεξιά), Κούστα, Πεντρόσο (αριστερά).
Ο Παύλος Δερμιτζάκης, παράταξε τη σερραϊκή ομάδα με σχήμα 4-2-3-1, με τον Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, τους Ζέρη και Πεταυράκη στα άκρα της άμυνας και τους Καρασαλίδη και Παντεκίδη ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ο Σιόντης με τον Θυμιάνη και προωθημένο τον Στίνα. Στην επίθεση στις δύο πλευρές έπαιξαν ο Μούργος δεξιά και ο Κανίς αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κατσαντώνης.
Η πρώτη ευκαιρία έγινε από την ομάδα του Πανσερραϊκού στο 6’ όταν το σουτ του Στίνα από τη γωνία της μικρής περιοχή βρήκε τα πόδι αμυνομένων της ΑΕΛ.
Το «φρεσκάρισμα» Γκουτσίδη απέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΛ άρχισε πολύ καλά απειλώντας την εστία των γηπεδούχων με τον Πεντρόσο μόλις στο 8’, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που απέκρουσε ο Γιαννίκογλου. Γρήγορα κατάλαβε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να υπάρξει εκνευρισμός και να δεχτούν αμέσως κίτρινες κάρτες ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης και ο Θεοδωρόπουλος, αφού δεν υπήρχε ισορροπία στα σφυρίγματα των φάουλ, κάτι που προκάλεσε διαμαρτυρίες του προπονητή και του αρχηγού..
Στο 23’ χάνει μια καλή ευκαιρία ο Πανσερραϊκός, όταν ο Μούργος τροφοδότησε τον Στίνα, αυτός βρέθηκε μόνος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε με τα πόδια.
Στο 31’ η ΑΕΛ πετυχαίνει τέρμα με τον Νικολιά, το οποίο ακυρώνει ο διαιτητής υποστηρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής της λαρισινής ομάδας χρησιμοποίησε το χέρι του, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους «βυσσινί».
Η λαρισινή ομάδα απείλησε με σουτ του Πεντρόσο στο 38’, αλλά ο Γιαννίκογλου απέκρουσε σε κόρνερ.
Και τελικά στο 45’+1’ ο συνδυασμός Μαξιμένκο, Κούστα, Αντράντα, έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.
Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και δικαιούτο να προηγηθεί με 0-2 ή 0-3 απέναντι στον Πανσερραϊκό, ο οποίος έδειχνε κουρασμένος και χωρίς ποιότητα.
Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, αλλά στο 70’ κλέβει την μπάλα από δεξιά ο Σοφιανός από τον Μαϊδανό, κάνει σέντρα, βρίσκει τον Κατσαντώνη που τροφοδοτεί τον Καρασελίδη, ο οποίος σε κενή εστία κάνει το 1-1.
Στο 80’ ένα σουτ του Τσουμάνη καταλήγει άουτ και στο 88’ υπάρχει η εφεύρεση-πέναλτι όταν ο Πεντρόσο ανακόπτει κανονικά τον Θυμιάνη, αλλά ο διαιτητής -προς έκπληξη όλων- καταλογίζει πέναλτι, που εκτελεί εύστοχα ο Κανίς και διαμορφώνει το τελικό 2-1.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Πουλικίδης (Δράμας) απέτυχε στο έργο του και είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες από την ΑΕΛ. Απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο, έδωσε κακώς πέναλτι και κάκιστα συνεχίζει στη διαιτησία όταν μέχρι τώρα έχει αποτύχει στο έργο του σε όλα τα παιχνίδια που έχει διευθύνει. Ας μην ξεχνάμε τα παιχνίδια ΠΑΟΚ Β’-Απόλλων Πόντου και Καλλιθέα-Ολυμπιακός Β’.
Χωρίς πρόβλημα οι δύο βοηθοί Κουφός (Μακεδονίας), Κουβαλάκης (Δράμας).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Παντεκίδης, Ζέρης, Θεοδωρόπουλος, Γκοτζαμανίδης, Καλουτσικίδης, Πεντρόσο, Πλέγας, Μαϊδανός. Κόκκινες κάρτες αντίκρισαν οι: Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Γιανναράκης (αναπληρωματικός του Πανσερραϊκού).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Πανσερραϊκός (Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Σιόντης (58’ Σοφιανός), Θυμιάνης, Στίνα, Μούργος (81’ Μασκανάκης), Κανίς (90’ Δεληγιαννίδης), Κατσαντώνης (90’ Παπαβασιλείου).
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (84’ λ.τρ. Κοσσονού), Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Πλέγας, Νικολιάς (60’ λ.τρ. Μαυριάς), Κούστα (66’ Τσουμάνης), Αντράντα (66’ Μιλτιάδης), Πεντρόσο.

 

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ…ΝΙΚΗ
Η Νίκη Βόλου σταμάτησε το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ Β’ στον Α’ Όμιλο της Super League 2. Μετά από πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ο «Δικέφαλος του βορρά» γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα του με 2-0 από τους Θεσσαλούς, που πλησίασαν στην πρώτη τετράδα. Την ήττα των «ασπρόμαυρων» εκμεταλλεύθηκε ο Πανσερραϊκός, που έπιασε κορυφή νικώντας στο ντέρμπι της ημέρας 2-1 την ΑΕΛ, και μάλιστα με ανατροπή. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είχε την ευκαιρία να περάσει μόνη πρώτη, αλλά ηττήθηκε 1-0 στην Αριδαία από τον Αλμωπό, που πήρε βαθμολογική «ανάσα». Ο Παναθηναϊκός Β’, αν και προηγήθηκε με τον Σαρδέλη, έχασε 2-1 στη Ριζούπολη από τη Βέροια που ανεβαίνει, όπως επίσης ο Ηρακλής (2-0 τον Απόλλωνα Πόντου) και ο Διαγόρας (4-1 τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα). Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Αλμωπός Αριδαίας-Αναγ. Καρδίτσας    1-0
Θεσπρωτός-Διαγόρας    1-4
Απόλλων Λάρισας-Ηρακλής Λάρισας    0-2
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’    2-0
Παναθηναϊκός Β’-Βέροια     1-2
Πανσερραϊκός-ΑΕΛ     2-1
ΠΟΤ Ηρακλής-Απόλλων Πόντου     2-0
ΡΕΠΟ: Μακεδονικός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ΑΓ.     ΒΑΘ.
1. ΠΑΟΚ Β’    7    16
2. Πανσερραϊκός    7    16
3. ΑΕ Λάρισας    8    15
4. Αναγ. Καρδίτσας    7    15
5. Νίκη Βόλου    8    13
6. Διαγόρας ΓΣ    7     12
7. Μακεδονικός    7    11
8. ΠΟΤ Ηρακλής    7    11
9. Βέροια ΝΠΣ    8    10
10. Παναθηναϊκός Β’    7    9
11. Απόλλων Λάρ.    7    9
12. ΑλμωπόςΑρ.    8    9
13. Απόλλων Π.    8    6
14. ΘεσπρωτόςΑΣ    8    3
15. Ηρακλής Λάρισας    7    3

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023
Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΟΤ Ηρακλής
ΠΑΟΚ Β’ - Απόλλων Λάρισας
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023
ΑΕΛ - Παναθηναϊκός Β
Ηρακλής Λάρισας - Θεσπρωτός
Διαγόρας Ρόδου - Αλμωπός Αριδαίας
Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023
Βέροια - Μακεδονικός ΕΡΤ3
Ρεπό: Νίκη Βόλου

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
Πριν τον αγώνα, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός τίμησε τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Κελεσίδη. O Παναγιώτης Κελεσίδης γεννήθηκε το 1950 στις Σέρρες, σε ηλικία 13 ετών έκανε την πρώτη του εγγραφή στον Ηρακλή Σερρών και ένα χρόνο αργότερα, έπειτα από τη συγχώνευση του Ηρακλή και του Απόλλωνα και τη “γέννηση” του Πανσερραϊκού, υπέγραψε το πρώτο του δελτίο στα “λιοντάρια” και προπονούνταν “μπλοκάροντας” καρπούζια στο μανάβικο του ξαδέρφου του. Έκανε το ντεμπούτο του την περίοδο 1967-1968 σε αγώνα με τον Άρη στις Σέρρες, ο οποίος έληξε ισόπαλος με 2-2 και φόρεσε τα κόκκινα έως το 1972, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Σερραίους, καθώς ο τελευταίος του αγώνας ήταν κόντρα στην ΑΕΛ, έληξε ισόπαλος με 1-1 στο Δημοτικό γήπεδο και σήμανε την επάνοδο του Πανσερραϊκού στην Α’ Εθνική.
Την ίδια χρονιά πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, στον οποίο και έμεινε επτά χρόνια κατακτώντας τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Προοδευτική. Παράλληλα φόρεσε επτά φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.
Ο Παναγιώτης Κελεσίδης πριν από λίγα χρόνια κυκλοφόρησε την αυτοβιογραφία του με τίτλο “Το λιοντάρι του Θρύλου”.

 

Διαμαρτυρία Παπαλέξη για τη μη μετάδοση από την ΕΡΤ-3

Διαμαρτυρία έστειλε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Παπαλέξης προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και ασκών καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου κ. Κωνσταντίνο Ζούλα για τη μη μετάδοση αγώνων της ΑΕΛ από τη ΕΡΤ 3. Τονίζει μάλιστα τα εξής: «Προς ενημέρωσή σας, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο καθώς και την τρέχουσα επιλέγετε επί το πλείστον την κάλυψη αγώνων που συμμετέχουν οι Β ομάδες της ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού Πειραιώς, σαφώς ομάδων με μεγάλη τηλεθέαση, αλλά με μηδενικό βαθμολογικό ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα» και καταλήγει: «Ευελπιστώ στην παρέμβασή σας για την αποκατάσταση αυτής της άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών των δύο μεγάλων αστικών κέντρων και των πολιτών των πόλεων της περιφέρειας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass