ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΛΠΑΣ:

Αποστολή η άνοδος...

* «Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ *ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ *ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ, ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2022 13:00
Ο Αποστόλης Κούλπας, όπως πανηγύρισε  πέρυσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος  της Γ’ Εθνικής με τον Ηρακλή Λ.,  θέλει να πανηγυρίσει και φέτος  στην Α’ κατηγορία με τον Αχιλλέα Φαρσάλων Ο Αποστόλης Κούλπας, όπως πανηγύρισε πέρυσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής με τον Ηρακλή Λ., θέλει να πανηγυρίσει και φέτος στην Α’ κατηγορία με τον Αχιλλέα Φαρσάλων

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Μπορεί στα λατινικά η λέξη κούλπα (culpa) να σημαίνει λάθος (γνωστή τοις πάσι η φράση mea culpa που σημαίνει «λάθος μου»), αλλά ο Αποστόλης Κούλπας του Αχιλλέα Φαρσάλων δεν... δικαιολογεί το επίθετό του, αφού γι’ αυτόν το λάθος είναι λέξη άγνωστη. Ο 26χρονος (γενν. στις 23/2/1996) κεντρικός αμυντικός από την Κυψέλη Καρδίτσας θέτει υψηλούς στόχους και, όπως δηλώνει στην «Ε», «αποστολή του Αχιλλέα φέτος είναι να ανέβει κατηγορία».


Την περασμένη Κυριακή στην Τσαριτσάνη ο εν λόγω αμυντικός έκανε μια σωτήρια προβολή και απέτρεψε την ισοφάριση (1-1), για την ομάδα του.
«Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο Κούλπας, ο οποίος για τον φετινό Αχιλλέα, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, τον προπονητή του και την πρώην ομάδα του τον Ηρακλή Λάρισας, επισήμανε τα εξής:
-ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ: «Νιώθω υπέροχα, που είμαι ποδοσφαιριστής σε αυτό το ιστορικό σωματείο και θα κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο, για να φτάσει εκεί όπου πραγματικά αξίζει να αγωνίζεται. Είναι ομάδα ανώτερης κατηγορίας, έχει φιλάθλους που σιγά-σιγά θα τους ξαναφέρουμε στο γήπεδο και θα νιώσουν υπερήφανοι όπως στο παρελθόν. Χρειάζεται πάντως από όλους μας μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και να δείχνουμε την πρέπουσα σοβαρότητα μέχρι το τέλος της σεζόν».
-ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: «Η Α’ κατηγορία θεωρώ πως είναι όπως όλα τα χρόνια ένα πρωτάθλημα, που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Το ότι βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και θέλουμε να παραμείνουμε εκεί μέχρι το φινάλε, δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στη σκληρή δουλειά με τον προπονητή μας Κώστα Νεμπεγλέρα και στη στήριξη που έχουμε από τη διοίκηση, η οποία είναι συνεχώς κοντά μας και δεν μας λείπει τίποτα, παρότι είμαστε ένα ερασιτεχνικό σωματείο και δεν βρίσκονται εύκολα οικονομικοί πόροι.
Θεωρώ πως εμείς και η Α.Ε. Κιλελέρ είναι οι δύο ομάδες, που θα διεκδικήσουμε την άνοδο, όπως άλλωστε φαίνεται εξαρχής. Δεν σημαίνει με αυτό όμως, πως δεν υπάρχουν και άλλες αξιόλογες ομάδας. Είναι ευχάριστη η παρουσία που έχει το Μαυροβούνι, το οποίο βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ και ο Φαλανιακός με το νεανικό σύνολο που έχει, δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Εμείς σε όλα τα παιχνίδια οφείλουμε να αγωνιζόμαστε όπως πρέπει, διότι αν πάρουν τα μυαλά μας αέρα, τότε ό,τι κτίζουμε με πολύ κόπο, θα το καταστρέψουμε πολύ εύκολα και θα είναι κρίμα...».
-ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑ: «Αγωνίστηκε στην ΑΕΛ και στον Άρη, όπου ξεχώρισε για το ήθος του. Είναι πολύ σημαντικό που έπαιξε ποδόσφαιρο και γνωρίζει την ψυχολογία που πρέπει να έχει ο ποδοσφαιριστής. Δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια, διότι θέλει το έργο του να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Ο κόσμος των Φαρσάλων τον εκτιμά ιδιαίτερα και εκείνος θέλει να τους ανταποδώσει αυτό, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μαζί μας είναι καλός όταν πρέπει και αυστηρός στις περιπτώσεις που ενεργούμε λανθασμένα και επιπόλαια. Ένας νέος προπονητής στον χώρο και πολύ προσγειωμένος».
-ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ: «Είναι από τις... αγάπες, που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Έζησα πέρυσι πολύ όμορφες στιγμές, περάσαμε μέσα από συμπληγάδες, όμως στο τέλος πήραμε αυτό που αξίζαμε και πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα φέτος αγωνίζεται στη Super League 2 και αν γνώριζε από την αρχή ότι θα ήταν σε αυτήν την κατηγορία, ο πρόεδρος κ. Ιωακείμ, θα είχε κάνει τις μεταγραφές που χρειαζόταν, για να ενισχυθεί. Αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, όμως η ομάδα θα το παλέψει, δεν χάθηκε ακόμη τίποτα και θα χαρώ ιδιαίτερα εάν στο τέλος, τα καταφέρει. Διότι ο Ηρακλής, όπως άλλωστε και ο κάθε Ηρακλής, είναι γεννημένοι για... άθλους».
*Ο Αποστόλης Κούλπας ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο αγαπημένο του χωριό, την Κυψέλη Καρδίτσας (Δήμος Σοφάδων), σε ηλικία 13 χρονών και από μικρός ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ δεν ήθελε να κάνει λάθος και να το πληρώνει η ομάδα του. Αγωνίστηκε με τον Αχιλλέα Δομοκού στη Γ’ Εθνική, με τη Δόξα Αργυροπουλίου στην Α’ ΕΠΣΛ, με τη νυν ομάδα του τον Αχιλλέα Φαρσάλων στη Γ’ Εθνική, με τον Α.Ο. Τρικάλων στη Β’ Εθνική, με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Β’ Εθνική, με τον Α.Ο. Σελλάνων στη Γ’ Εθνική και αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλητής με τον Ηρακλή Λάρισας στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass