Λαρισινή μονομαχία στη Φιλιππούπολη

*ΚΟΝΤΡΑΡΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΕΛ (15:00) *Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΓΙΟΡΤΗ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2022 13:01

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Λαρισινή μονομαχία θα έχουμε σήμερα στη Φιλιππούπολη, όπου ο Απόλλων Λάρισας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ στις 15:00, σε αγώνα που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2, για τον Α’ Όμιλο.
Δύο ομάδες που έχουν εντελώς διαφορετικούς στόχους, καθώς οι «κυανόλευκοι» θέλουν να πετύχουν μία όσο το δυνατόν πιο άνετη παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι «βυσσινί» επιδιώκουν να επανέλθουν και πάλι στα “σαλόνια” του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου πρέπει να αγωνίζονται.
Ο Απόλλωνας του Βαγγέλη Μόρα έχει πετύχει δύο νίκες μέχρι τώρα, κερδίζοντας στη Φιλιππούπολη τον Μακεδονικό 1-0 και στη Βέροια την τοπική ομάδα 2-1, ενώ ηττήθηκε στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό Β’, με σκορ 5-2.
Από την πλευρά της, η ΑΕΛ του Παναγιώτη Γκουτσίδη κέρδισε τον Ηρακλή Λάρισας 3-0, τη Νίκη Βόλου 1-0, ενώ έχασε στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ Β’, 1-0.
Σήμερα λοιπόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι και ο κόσμος περιμένει πως θα είναι μια γιορτή για το λαρισινό ποδόσφαιρο, ανάμεσα σε δύο σωματεία της πόλης, που θα τεθούν αντίπαλοι μόνο για 90’.
Η προϊστορία ευνοεί την ΑΕΛ, η οποία πέρασε και πέρυσι νικηφόρα από τη Φιλιππούπολη με 2-0 για το πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά σήμερα αναμένεται πως θα έχει ένα σαφώς πιο δύσκολο έργο, βάσει πάντα της εικόνας που δείχνουν μέχρι τώρα οι δύο ομάδες.
Πάντα όμως, σε τέτοια παιχνίδια, μετρά πάρα πολύ η ανάλογη προετοιμασία που έχουν κάνει οι ομάδες, διότι θα μετρήσουν η αγωνιστική πειθαρχία που θα επιδείξουν και κατά πόσο μπορούν να υπερισχύσουν, έχοντας υπομονή, πάθος και καθαρό μυαλό.
Σε κάθε περίπτωση, ευχή όλων είναι να γίνει ένα παιχνίδι-γιορτή, το έχει ανάγκη το λαρισινό ποδόσφαιρο, με τους τρεις εκπροσώπους που έχει (ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Ηρακλής Λάρισας), και ας κερδίσει ο καλύτερος.
Τα τελευταία νέα από τις δύο ομάδες, έχουν ως ακολούθως:
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με πρωινή προπόνηση ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του ο Απόλλων Λάρισας και στη διάθεση του τεχνικού Βαγγέλη Μόρα, θα βρίσκονται οι Μελί, Ζαφειράκης, Κλιγγόπουλος, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν.
Επανέρχεται και ο Μπαλογιάννης που εξέτισε την ποινή του, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Ντουλγκέρφ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στη Λάρισα, καθώς χθες η Εθνική Κ-19 της Βουλγαρίας, αγωνιζόταν με τη Βοσνία.
Επίσης, στην αποστολή είναι και ο αρχηγός Κώστας Χατζής, ο οποίος τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές μετά την αποβολή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όμως οι «κυανόλευκοι» έκαναν ένσταση και θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, εάν μειώθηκε η ποινή. Εκτός είναι οι τραυματίες Νούσιος και Ζιάκας. Η 22άδα αποτελείται από τους: Meli (Τ), Οικονομόπουλο (Τ), Γιαννίτση, Κλιγγόπουλο, Καλούση, Κοτσιανούλη, Ζαχαράκη, Λίταινα, Αυλωνίτη, Μπαλογιάννη, Χατζή, D’ Agostino, Ποτόσογλου, Humolli, Χαλάτση, Σταματή, Contreras, Σιατραβάνη, Διβανέ, Dyulgerov, Garcia, Μπεκιαρίδη.
Η ΑΕΛ
Χωρίς τον Κούστα θα παραταχθεί και στη σημερινή αναμέτρηση η ΑΕΛ, η οποία θέλει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα. Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης είναι οι: Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα, Μιλτιάδης, Νίνο, Μαυριάς, Νικολιάς, Πεντρόσο, Τσουμάνης και Όγκμποε.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τη σημερινή αναμέτρηση Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ ορίστηκε να διευθύνει ο 37χρονος ρέφερι, Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής επιχείρησης στο επάγγελμα, από την Ένωση Ηπείρου. Συνεργάτες του θα είναι οι Αλέξανδρος Κουφός, Αθανάσιος Μποζατζίδης της Ένωσης Μακεδονίας, 4ος θα είναι ο Στέφανος-Βάιος Καλατζής από την Ένωση Θεσσαλίας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Δαμιανός Καρακελίδης από την Ε.Π.Σ. Πέλλας.
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Β’
Ο Παναθηναϊκός Β’ «έσπασε» το αήττητο του Ηρακλή στη φετινή Super League 2, καθώς επικράτησε 3-2 των Θεσσαλονικέων στο Καυτανζόγλειο, στην αναμέτρηση με την οποία «άνοιξε η αυλαία» της 4ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο, και «σκαρφάλωσε» -έστω και προσωρινά- στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με το γκολ του Τομάς στο 12ο λεπτό, ωστόσο το «τριφύλλι» ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 2-1, χάρη σε δύο τέρματα του Μπιλάλ (34’, 43’). Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα (2-2) με το πέναλτι του Μιλούνοβιτς στο 54’, ωστόσο οι «πράσινοι» πήραν το «τρίποντο» -και διατήρησαν το δικό τους φετινό αήττητο- με το γκολ που πέτυχε ο Σαρδέλης στις καθυστερήσεις (90’+1’).
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ Όμιλος
(4η αγωνιστική)
ΧΘΕΣ
15:15 Ηρακλής - Παναθηναϊκός Β’ 2-3
ΣΗΜΕΡΑ
13:45 ΠΑΟΚ Β’ - Αναγέννηση Κ. EΡΤ3
15:00 Απόλλων Λάρισας - ΑΕΛ
ΑΥΡΙΟ
15:00 Ηρακλής Λάρισας - Διαγόρας 15:00 Αλμωπός Αριδ. - Μακεδονικός
15:00 Θεσπρωτός - Βέροια
15:00 Νίκη Βόλου - Απόλλων Πόντου
Ρεπό: Πανσερραϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός Β’    8 -4 αγ.
2. ΠΑΟΚ Β’    7
3. ΑΕ Λάρισας    6
4. Αναγ. Καρδίτσας    6 -2 αγ.
5. Μακεδονικός    6
6. ΠΟΤ Ηρακλής    4
7. Πανσερραϊκός    4
8. Διαγόρας ΓΣ    3 -2 αγ.
9. Απόλλων Πόντου    3
10. Βέροια ΝΠΣ    2
11. Αλμωπός Αριδαίας    2
12. Θεσπρωτός    2
13. Νίκη Βόλου    1
14. Ηρακλής Λάρισας    0
15. Απόλλων Λάρισας    -3
* Ο Απόλλων Λάρισας έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 9 βαθμών.

Αναζητούν το πρώτο «τρίποντο»
*ΑΕΚ Β’ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’
Ακόμη δεν έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός Β’ και η ΑΕΚ Β’. Για την 4η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 αμφότερες έχουν σήμερα εντός έδρας υποχρεώσεις.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(4η αγωνιστική) - Β’ ΟΜΙΛΟΣ
ΣΗΜΕΡΑ (15:00)
Ολυμπιακός Β’ - Ηλιούπολη
ΑΕΚ Β’ - ΠΑΟ Ρουφ
ΑΥΡΙΟ (15:00)
Χανιά - Καλαμάτα
Παναχαϊκή - Απόλλων Σμύρνης
Ηρόδοτος - Αιγάλεω
ΔΕΥΤΕΡΑ (28/11)
ΟΦ Ιεράπετρας - Προοδευτική
15:15 Κηφισιά - Athens Kallithea FC EΡΤ3
*ΡΕΠΟ: Επισκοπή
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Π.Σ. Καλαμάτα     4-0     7
2. Παναχαϊκή     4-2     7
3. Κηφισιά     4-0     6
4. Athens Kallithea     3-1     6
5. Ο.Φ. Ιεράπετρας     7-2     6
6. Απόλ. Σμύρνης 2 αγ.     2-0     6
7. Ηλιούπολη     3-2     4
8. Χανιά 2 αγ.     3-2     3
9. Προοδευτική 2 αγ.     1-1     3
10. ΑΕΚ Β’     1-2     2
11. ΑΟ Επισκοπή     2-5     1
12. Αιγάλεω Α.Ο.     1-5     1
13. Ολυμπιακός  Β’ 2 αγ.     1-3     1
14. ΠΑΟ Ρουφ 2 αγ.     0-5     0
15. Ηρόδοτος 3 αγ.     0-6     -9 *

Ο ΠΑΣΑ Ηρόδοτος έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 9 βαθμών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass