Ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία

ΣΚΟΡΑΡΕ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2022 10:23

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έγραψε ιστορία» στο Μουντιάλ του Κατάρ, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και η Πορτογαλία μπήκε με το... δεξί στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης, επικρατώντας με 3-2 της Γκάνας, σε ματς με... τρελό ρυθμό μετά το 60ό λεπτό, ίσως το πιο συναρπαστικό έως τώρα στα γήπεδα του Κατάρ. «Τρίποντο», που μετά το 0-0 της Ουρουγουάης με τη Νότια Κορέα φέρνει τους Ίβηρες σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.


Στο Στάδιο «974» της Ντόχα, ο άνθρωπος των ρεκόρ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο «έγραψε» γι’ άλλη μια φορά ιστορία. Τι κι αν το τελευταίο διάστημα το όνομά του έχει απασχολήσει τα διεθνή μέσα με τα... καμώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τι κι αν αποχώρησε για πρώτη φορά στην καριέρα του μεσούσης της περιόδου από τον σύλλογο που ανήκε, τι κι αν πλησιάζει τα 38 του χρόνια; Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει... «αλεξίσφαιρος», όπως, παραδέχθηκε και ο ίδιος πριν την έναρξη της διοργάνωσης και το απέδειξε στο εναρκτήριο ματς της Πορτογαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος στο 65ο λεπτό κι έγινε ο μοναδικός στα χρονικά του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη, που έχει σκοράρει σε 5 συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα (2006 Γερμανία, 2010 Νότια Αφρική, 2014 Βραζιλία, 2018 Ρωσία και 2020 Κατάρ).
Οκτώ λεπτά μετά το γκολ του πρώην άσου των «μπέμπηδων», ο θρύλος της Εθνικής Γκάνας, Αντρέ Αγιού «απάντησε» με κοντινή προβολή, αλλά οι Αφρικανοί δεν χάρηκαν πολύ, καθώς στα επόμενα 7 λεπτά βρέθηκαν πίσω με 3-1! Ο Αντρέ Αγιού έγινε ο Αφρικανός εν ενεργεία παίκτης με τους περισσότερους αγώνες σε τελική φάση Μουντιάλ (8).
Διαιτητής: Ισμαΐλ Ίλφαθ (ΗΠΑ)
Κίτρινες: Περέιρα, Μπρούνο Φερνάντες - Κούντους, Α. Αγιού, Σεϊντού, Ινάκι Γουίλιαμς
Οι συνθέσεις:
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77’ Λεάο), Οτάβιο (56’ Γουίλιαμ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88’ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο (88’ Ράμος), Μπ. Σίλβα (88’ Παλίνια)
ΓΚΑΝΑ (Ότο Άντο): Ζίγκι, Αμαρτέι, Σεϊντού (66’ Λάμπτεϊ), Τζικού, Σαλισού (90’+2 Σεμένιο), Μπάμπα, Σαμέντ (90’+2 Κίερεχ), Πάρτεϊ, Κούντους (77’ Μπουκάρι), Ινάκι Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77’ Τζόρνταν Αγιού)
MVP Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο για το ποιος θα έπαιρνε το βραβείο του man of the match στην αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Γκάνα, που βρήκε νικητές τους Ίβηρες με 3-2.
Αν κι έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 65ο λεπτό από την «ασβεστένια βούλα», γκολ με το οποίο πρόσθεσε άλλη μία τεράστια προσωπική διάρκριση στο πλούσιο βιογραφικό του.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ουρουγουάη-Νότια Κορέα    0-0
Πορτογαλία-Γκάνα    3-2


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πορτογαλία    3
Ουρουγουάη    1
Ν. Κορέα    1
Γκάνα    0

 

«Αγχωτική» νίκη για την Ελβετία

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ ΜΕ 1-0 (ΕΜΠΟΛΟ 48’)

Η Ελβετία άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2022, καθώς στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, επικράτησε με 1-0 του Καμερούν. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα, σημείωσε ο Μπρεέλ Εμπολό στο 48ο λεπτό. Η αναμέτρηση διεξήχθη στην πόλη Αλ Ουάκρα και στο “Al Janoub Stadium”, χωρητικότητας 44.325 θεατών. Ο Ριγκομπέρ Σονγκ επέλεξε για την αρχική 11άδα των Αφρικανών και τον αμυντικό του Αρη, Νίκολας Ενκουλού, ενώ στον πάγκο μαζί με 13 συμπατριώτες τους, ήταν και ο μέσος του Ολυμπιακού, Πιέρ Κουντέ, αλλά και ο τερματοφύλακας, Ντεβίς Επασί, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Λαμία. Ο Καμερουνέζος προπονητής επέλεξε τον σχηματισμό 4-3-3, με τον Γιακίν να προτιμά το 4-5-1 και μοναδικό προωθημένο τον Μπρεέλ Εμπολό.
Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)
Κίτρινες : Ελβέντι, Ακάντζι - Φαϊ
Συνθέσεις:
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκεζ (90’ Κομέρτ), Σο (72’ Φράι), Βάργκας (81’ Ρίντερ), Σακίρι (72’ Οκαφόρ), Εμπολό (72’ Σεφέροβιτς).
ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Ονανά, Ενκουλού, Ανγκισά, Εκαμπί (74’ Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ (74’ Αμπουμπακάρ), Γκουέτ, Ονγκλά (68’ Οντούα), Φαϊ, Μπεμό (81’ Ενγκαμαλέου), Καστελέτο, Τολό.
MVP Ο ΖΟΜΕΡ
Ο Γιαν Ζόμερ είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας που κερδίζει το βραβείο του “Man of the Match”, στους 13 ως τώρα αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο γκολκίπερ της Ελβετίας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα με το Καμερούν, που έγινε το μεσημέρι στο Αλ Γουακράχ, καθώς με πέντε αποκρούσεις κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, δίνοντας αξία στο γκολ του Εμπολό, με το οποίο η ομάδα του Μουράτ Γιακίν πήρε τη νίκη με 1-0, στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου. Οι προηγούμενοι τερματοφύλακες που κέρδισαν το βραβείο του MVP στη φετινή διοργάνωση ήταν ο Σαουδάραβας Μοχάμεντ Αλ-Οβαϊς, ο Μεξικανός Γκιγιέρμο Οτσόα και ο Ιάπωνας Σουίτσι Γκόντα.

 

Τα σημερινά παιχνίδια

Η πρώτη «στροφή» της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με τον αγώνα Βραζιλία-Σερβία και πλέον από σήμερα οι 32 ομάδες μπαίνουν στην 2η αγωνιστική, η οποία θα κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τα πρώτα «εισιτήρια» για την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.
Στους αγώνες του 1ου και 2ου ομίλου με τους οποίους ξεκινάει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, η Ολλανδία και η Αγγλία αντιμετωπίζουν τον Ισημερινό και τις Η.Π.Α. αντίστοιχα και θέλουν να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους για να εξασφαλίσουν από τώρα την παρουσία τους στα νοκ-άουτ. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον Ισημερινό -που επίσης έχει 3 βαθμούς απ’ τη νίκη του στην πρεμιέρα κόντρα στο Κατάρ- στον αγώνα που θα δώσει με τους «οράνιε».
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της 2ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν ως εξής:

 

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
2ος όμιλος: Ουαλία-Ιράν    12:00
1ος όμιλος: Κατάρ-Σενεγάλη    15:00
1ος όμιλος: Ολλανδία-Ισημερινός    18:00
2ος όμιλος: Αγγλία-Η.Π.Α.    21:00

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολλανδία    3
Ισημερινός    3
Σενεγάλη    0
Κατάρ    0
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Αγγλία    3
ΗΠΑ    1
Ουαλία    1
Ιράν    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass