ΣΚΑΚΙ

Πρώτοι στη Θεσσαλία Τριμίτζιος, Λελεντζή

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2022 20:30

Με επιτυχία έγινε το Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών Θεσσαλίας 2022 στα Φάρσαλα, που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια του «5ου Σκακιστικού Τουρνουά Γιορτής Χαλβά».
Στο πολύ δυνατό τουρνουά των Φαρσάλων, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία τόσο οργανωτικά, με πρωτοστάτη τον πρόεδρο της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων, κ. Δήμο Δερέκα, όσο και αγωνιστικά, με τη συμμετοχή πολλών ισχυρών σκακιστών, μεταξύ των οποίων και 4 Fide Maitr (FM), τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι:


1ος ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος του Σ.Ο. Καλλιθέας με 6,5 βαθμούς.
2ος ο FM Λάμπρος Γιαννουλάκης της Σ.Α. Συκεών-Νεάπολης με 6,5 βαθμούς.
3ος ο Γρηγόρης Βαρδάκας του Σ.Σ. Κατερίνης με 6 βαθμούς.
1η γυναίκα η Βασιλική Αλεξανδρή της Σ.Α. Συκεών-Νεάπολης με 4,5 βαθμούς.
Πρωταθλητής Θεσσαλίας αναδείχτηκε ο FM Πέτρος Τριμίτζιος του Σ.Σ. Λάρισας, στη 2η θέση ο Πολυχρόνης Χασιώτης της Σ.Λ. Φαρσάλων και στην 3η θέση ο Στέλιος Λαγάρας της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου.
Πρωταθλήτρια Θεσσαλίας αναδείχθηκε η Ελευθερία Λελεντζή της Σ.Λ. Φαρσάλων, 2η η Γεωργία Σκουμποτή της Σ.Λ. Φαρσάλων και 3η η Αντωνία Χριστοδουλοπούλου της Σ.Ε. Βόλου.
Στην κατηγορία έως 20 ετών 1ος τερμάτισε ο Σπύρος Χαρτοφύλακας της Ευβοϊκής Ε.Σ.
Στην κατηγορία πάνω των 50 ετών 1ος τερμάτισε ο Μιχάλης Αγγελής της Σ.Ε. Βόλου.
Στην κατηγορία έως 16 ετών 1ος ήταν ο Αναστάσιος Γεωργιάδης του Α.Ο. Τρεις Αστέρες «89» και 1ο κορίτσι η Δήμητρα Αλεξανδρή της Σ.Α. Συκεών - Νεάπολης.
Στην ηλικία έως 12 ετών 1ος τερμάτισε ο Ορέστης Κυριακίδης της Ε.Σ. Πειραιά «Οι Μαχητές» και 1ο κορίτσι η Αγγελική Μπεκιάρη της Ε.Σ. Δήμου Θέρμης.
Σε ανακοίνωση της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων μετά τη λήξη του τριήμερου τουρνουά στην πόλη των Φαρσάλων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων με τη Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων και την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Συλλόγων Θεσσαλίας.
Όλοι/-ες οι συμμετέχοντες/-ες έφυγαν εντυπωσιασμένοι/-ες -κατά δήλωσή τους- από τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση των καταστημάτων της πόλης, δίνοντας υποσχέσεις επανόδου για την επόμενη σεζόν. Οι συμμετοχές τελικά έφτασαν τις 107 (υπήρξαν 21 ακυρώσεις λόγω έλλειψης καταλυμάτων στην πόλη), αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.
Πολύ σημαντική, όμως, ήταν η ποιοτική αναβάθμιση του τουρνουά, καθώς συμμετείχαν 4 Fide Maitr, με σημαντικές, ακόμη και παγκόσμιες, διακρίσεις στην καριέρα τους, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός Πρωταθλητών και Πρωταθλητριών Ελλάδος από τα Νεανικά Πρωταθλήματα. Παίχθηκαν πολύ δυνατές παρτίδες, γεγονός που οδήγησε σε ισοβαθμία δύο σκακιστών στην πρώτη θέση με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.
Από τους σκακιστές του τοπικού μας συλλόγου πρώτευσε ο Νίκος Αντωνιάδης, 2ος αναδείχθηκε ο ταλαντούχος νεαρός Πέτρος Βουβαλούδης, 3ος ο Μιχάλης Σιούρης και 1η γυναίκα η Αναστασία Χουλιάρα.
Σημαντική και η συμβολή της Δημοτικής Αρχής. Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Νίκος Γκατζόγιας βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Ο συγγραφέας Νικόλαος Καμπάνης προσέφερε από ένα σκακιστικό βιβλίο του μεγάλου GM Ανατόλι Καρπόφ σε όλους τους σκακιστές.
Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συλλόγου Γαλαξίας Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Τσορμπατζόγλου, το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου Κρήτης, κ. Νίκος Παπανδρέου, με την κυρία Μαίρη Βασιλακάκη, η οποία μετέδωσε τις πολύτιμες γνώσεις της στο τμήμα Junior του Συλλόγου μας. Η ψυχή του τουρνουά ήταν ο επικεφαλής διαιτητής κ. Νικόλαος Δριστέλλας. Επίσης, η Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων ευχαριστεί τους συνταξιούχους για την ευγενική συναίνεση στην παραχώρηση της αίθουσας από τον Δήμο Φαρσάλων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass