ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Παράδοση μετοχών στον Δήμαρχο…

*ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΟΡΑΤΟ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2022 21:30

Του Σωτ. Κέλλα

«Θα παραδώσω τις μετοχές στον Δήμαρχο Λαρισαίων εφόσον τις επόμενες μέρες

δεν εμφανισθεί κανείς αγοραστής ώστε να διαχειρισθούν αυτός το θέμα σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αν δεν βρούνε λύση στις 28 Ιουνίου θα αποφασίσω». Αυτά ήταν τα χθεσινά λόγια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια μιλώντας στην «Ε», χωρίς να θέλει να διευκρινίσει αν θα κάνει πράξη μια από τις προθέσεις του (ίσως η πιο πιθανή...) να τεθεί η ομάδα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Ο εφιάλτης ενός υποβιβασμού της ΑΕΛ στη Γ Εθνική κατηγορία αρχίζει για μια ακόμα φορά να αιωρείται, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιο πιθανό σενάριο που εξετάζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», είναι να μπει η ομάδα σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με ταυτόχρονο υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Στην περίπτωση αυτή η ομάδα θα παραμείνει δύο χρόνια στην κατηγορία, ενώ ακόμα και σε περίπτωση ανόδου θα πρέπει με την επανασύσταση της ΠΑΕ να πληρώσει τα χρέη που υπάρχουν προς όλους τους παίκτες. Εξ αυτών τα 505.000 ευρώ είναι απαιτητά για να μπορέσει η ομάδα να κάνει μεταγραφές, υπάρχουν και άλλα χρέη περίπου 250.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε και αυτά που οφείλονται στους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές.
Τα μόνο χρέη που θα ακολουθήσουν τον νυν μεγαλομέτοχο είναι προς την Εφορία τα οποία συμψηφίζονται οικονομικά με τις οφειλές που υπάρχουν προς την ομάδα και ανέρχονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα στις προθέσεις του είναι να πουληθούν τα δύο πούλμαν, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις των Δένδρων.


ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ
Στο αγωνιστικό τμήμα οι παίκτες είναι σε άδεια, ενώ ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου προσπαθεί να στελεχώσει το προπονητικό τιμ. Τη θέση του πολύ καλού γυμναστή Κυριάκου Παπαδόπουλος (κύριος ήρθε και κύριος έφυγε) πήρε ένας επίσης πολύ καλός ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου, με θητεία στη Super League 1, ενώ τεχνικός τερματοφυλάκων παρέμεινε ο Γιάννης Ζαλαώρας.
Για το θέμα του άμεσου συνεργάτη δεν υπάρχει ακόμα απόφαση από τον προπονητή Σωτήρη Αντωνίου.


ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ;
Σοβαρό πρόβλημα στην Ξάνθη αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Αρχής Ξεπλύματος για δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Μπιλ Πάπας, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τριών διεθνών τραπεζών. Όπως αναφέρθηκε στη «Δίκη στο Open» η αρμόδια Αρχή αποφάσισε να δεσμεύσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Το όνομά του είχε εμπλακεί με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των «Ακριτών», παρά το γεγονός πως ο ίδιος είχε δηλώσει πως πούλησε τις μετοχές στην εταιρεία Mazcon τον Μάρτιο του 2021. Σύμφωνα με το επίσημο site της ομάδας, ο Μπιλ Πάπας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Σε περίπτωση που αποδειχθεί η σχέση του με την Ξάνθη, τότε η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν θα μπορέσει να καταθέσει φάκελο, με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2.
Η ΠΑΕ Ξάνθη τοποθετήθηκε σε δημοσιεύματα περί δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με βάση τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ο Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, κος Bill Papas, διαψεύδουν τα όσα γράφονται και λέγονται».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass