Η ώρα του τελικού για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΜΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΙΤΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2022 16:25

Η ώρα του τελικού του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ έφθασε για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, καθώς σήμερα στις 19.30 στο ΟΑΚΑ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς, με το αποτέλεσμα να είναι 2-2, αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν κερδίσει στις έδρες τους.


Αυτήν τη στιγμή η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ καλείται να κάνει αυτό που έκανε και στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό, να σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού σε ένα παιχνίδι που η αθηναϊκή ομάδα έχει σημάνει γενική κινητοποίηση, βάζοντας εισιτήριο 5 ευρώ.
Η ΛΑΡΙΣΑ με τις δύο εντός έδρας νίκες της και το μπάσκετ που έχει παίξει όλη τη χρονιά κοιτάει στα μάτια τον Παναθηναϊκό και μπορεί να προκριθεί, αν κρίνουμε από τον τρόπο που έπαιξε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.
Ο Γκριν είναι αμφίβολος, αλλά οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του τεχνικού Φώτη Τακιανού που αυτήν τη φορά θα πρέπει να ρίξει βάρος και στην ψυχολογία των παικτών του, μιας και θεωρείται βέβαιο ότι θα προκληθούν από τους φιλάθλους των γηπεδούχων.
Η ατμόσφαιρα σίγουρα θα είναι τεταμένη, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν με το τέλος του τέταρτου παιχνιδιού στη Λάρισα μεταξύ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ και Παναθηναϊκού 84-72. Θυμίζουμε ότι ο Νέντοβιτς επιτέθηκε στον Καράμπελα και ο Βόβορας τεχνικός των «πρασίνων» κατά πάντων.
Επιπρόσθετα, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που μέχρι το τελευταίο διάστημα δεν είχε ασχοληθεί ενεργά, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, εκφράζοντας με έντονο τρόπο παράπονα για τη διαιτησία.
Το παιχνίδι αυτό θα κριθεί από την ηρεμία της κάθε ομάδας και ποια θα προσπαθήσει να παίξει μπάσκετ και όχι … πυγμαχία. Το σημαντικό είναι να καταλάβουν οι παίκτες της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ ότι στον αγωνιστικό χώρο δεν παίζουν οι… φίλαθλοι.

 

ΑΣΤΟΧΙΑ
«Με αφορμή δηλώσεις εκπροσώπων – μελών της ομάδας μας που σχετίζονται με τη διαιτησία και δημοσιεύονται σε ΜΜΕ, σε ορισμένες περιπτώσεις με δημοσιογραφικές «αστοχίες» που θέλουμε να πιστεύουμε πως οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη και δεν εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, ενόψει του Game 5, οφείλουμε να προβούμε σε ορισμένες διευκρινίσεις.
Η ΚΑΕ Λάρισα ουδέποτε ασχολήθηκε με διαιτητικές αποφάσεις και κρίσεις διαιτητών και θα παραμείνει πιστή στις αρχές της.
Η εμπιστοσύνη της ΚΑΕ παραμένει ακλόνητη ως προς τα αρμόδια όργανα και τις αποφάσεις των διαιτητών, κοιτάζοντας αποκλειστικά και μόνο το παιχνίδι της, με τον καθρέφτη όλων να είναι ο αγωνιστικός χώρος.
Ευχόμαστε οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο, αλλά και όσοι το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση, να απολαύσουν ένα χορταστικό θέαμα». Αυτήν την ανακοίνωση έβγαλε χθες η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Αφορμή γι’ αυτή στάθηκε μια δήλωση που έκανε ο τιμ μάνατζερ Άρης Γκαμπέτας  και έγινε εν τη ρύμη του λόγου θέλοντας να δείξει ότι η διαιτησία δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της ήττας του Παναθηναϊκού από τη λαρισινή ομάδα. Είπε σε συνέντευξή του στην προσπάθειά του να δείξει ότι η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο: «Είδαμε μία διαιτησία 50%-50%. Άντε για να είμαι απολύτως δίκαιος, είδαμε μία διαιτησία 55%-45%. Αλλά προς Θεού, δεν σφάχτηκε ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία». Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον λεκτικό αυθορμητισμό του Γκαμπέτα…

 

ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ;
Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ιωάννη Παπαπέτρου στον σημερινό (19:30) ημιτελικό, με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος τραυματίστηκε στον τέταρτο αγώνα και υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αριστερό μηρό δεν ήταν σε θέση να γυμναστεί χθες. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιώργος Βόβορας, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Ιωάννη Παπαπέτρου ελπίζοντας πως θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα σε έναν κρίσιμο αγώνα, καθώς από το αποτέλεσμα αυτό κρίνεται η ομάδα που θα προκριθεί στους τελικούς της Basket League, όπου ήδη περιμένει ο Ολυμπιακός. Δύσκολα προλαβαίνει τον 5ο αγώνα με την ομάδα του Φώτη Τακιανού, ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος παραμένει τραυματίας.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Διαιτητές του τελευταίου παιχνιδιού σήμερα Τετάρτη στο ΟΑΚΑ (19.30) θα είναι οι Παπαπέτρου, Τσαρούχα και Μαλαμάς. Το τζάμπολ του αγώνα είναι προγραμματισμένο για σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 19:30. Ο Παπαπέτρου είχε σφυρίξει το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στη σειρά, ενώ η Τσαρούχα τη δεύτερη αναμέτρηση στη Λάρισα, όπου οι Θεσσαλοί είχαν ισοφαρίσει σε 1-1.
Αντίθετα αυτό θα είναι το πρώτο ματς που θα «σφυρίξει» στην ημιτελική σειρά ο Μαλαμάς.

 

Επιστροφή στο μπάσκετ για όλες τις ηλικίες...

Οι συνεχείς επιτυχίες της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας και κυρίως τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό που συνδυάστηκαν με δύο νίκες είχαν ως μεγαλύτερο κέρδος την επιστροφή του κόσμου στο μπάσκετ. Και όταν εννοούμε κόσμο, μιλάμε για …μωρά ημερών μέχρι παιδιά όλων των ηλικιών, που βλέπουν τους αθλητές της λαρισινής ομάδας ως τα νέα ινδάλματά τους.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass