Ο Ααρον Γκέιτ θριαμβευτής του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2022 21:05
Η εικόνα των Μετεώρων ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω των εικόνων  του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας Η εικόνα των Μετεώρων ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω των εικόνων του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Η τελευταία πράξη του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, από την Καλαμπάκα στα Ιωάννινα, είχε πυκνή ομίχλη, αλλά ξεκάθαρο νικητή τόσο στο βασιλικό ετάπ όσο και στη γενική κατάταξη.
Ο Δανός Εμίλ Τούνταλ της BHS-PL Beton Bornholm, μολονότι συμμετείχε στο πρώτο ξεκόλλημα, το γκρουπ δηλαδή των αθλητών που έφυγαν πιο δυνατά στα πρώτα μέτρα στην Καλαμπάκα, αποδείχτηκε ότι είχε πολλές αντοχές στο τέλος έπειτα από 154,5 χλμ. και κέρδισε στο σπριντ, στον παραλίμνιο δρόμο της όμορφης πόλης των Ιωαννίνων, τους περίπου 20 ποδηλάτες που κυνήγησαν μέχρι τέλους τη νίκη.


«Αισθανόμουν δυνατά τα πόδια μου, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το δείξω νωρίτερα. Ο Νιλς (Μπρόγκε) πάλευε για την κόκκινη φανέλα κι αυτή ήταν η προτεραιότητά μας κι ήλπιζα να κάνει κάτι καλό σήμερα. Ήταν τρελό!
Έφυγα από την αρχή με το ξεκόλλημα και στο τέλος ήμουν μέσα στο παιχνίδι μαζί με τον Eμίλ (Ίβερσεν) που πάλευε για τη λευκή φανέλα. Είπαμε ότι αν βρω την κατάλληλη στιγμή, θα σπριντάρει και στο τελευταίο χιλιόμετρο βρήκαμε αυτήν την ευκαιρία και την άρπαξα», είπε ο Δανός, που κέρδισε το πρώτο ετάπ της καριέρας του.
Αν ο Τούνταλ όφειλε να δουλέψει σκληρά για να πάρει τη νίκη στο ετάπ, ο πρωτοπόρος της γενικής, Άαρον Γκέιτ, της Bolton Equities Black Spoke, ακολούθησε και εκτέλεσε με ασφάλεια, μαζί με τους συνοδοιπόρους του στην ομάδα της Νέας Ζηλανδίας, το πλάνο που τους χάρισε τη νίκη στον Γύρο της Ελλάδας.
Ο θριαμβευτής στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ευχαρίστησε τους συναθλητές του, αλλά και το ελληνικό κοινό: «Σίγουρα η νίκη στο πρώτο ετάπ ήταν το κλειδί του αγώνα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά του μάνατζέρ μας του Φράνκι (Φαν Χαουσαμπράουκε), που στόχευσε στο πρώτο αποφασιστικό ετάπ.
Φέραμε εδώ μια δυνατή ομάδα. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που έκαναν φανταστική δουλειά όλες αυτές τις μέρες και είχαμε τον έλεγχο, αντέχοντας σε όλες τις επιθέσεις.
Είμαι σούπερ ευχαριστημένος που κέρδισα τον πρώτο μου Γύρο στην Ευρώπη, σε μια τόσο όμορφη χώρα. Ο κόσμος όπου κι αν πήγαμε ήταν εκπληκτικός και ελπίζω να έρθω εδώ και την επόμενη χρονιά για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου».
Σε ένα ετάπ που θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να ανατρέψει το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ετάπ στην Κρήτη, η ομίχλη στο πέρασμα της Κατάρας οδήγησε σε ουδετεροποίηση και προσωρινή διακοπή του αγώνα, μια εξέλιξη που δεν άλλαξε τα δεδομένα, κι έτσι η γενική κατάταξη έμεινε αναλλοίωτη.
Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κύπριου Ανδρέα Μιλτιάδη που πήρε την ένατη θέση στη γενική, ενώ καλύτερος Έλληνας ήταν ο Περικλής Ηλίας που κατατάχθηκε 23ος.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάλης μετά το τέλος του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου δήλωσε τα εξής: «Επιχειρούμε μία ποδηλατική επανάσταση! Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα σε δέκτες 150 χωρών και των 5 Ηπείρων. Αυτή η προβολή πολλαπλασιάζεται με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου δημοσιογράφοι, αθλητές, ΜΜΕ, απλοί πολίτες αναπαράγουν τις ζωντανές live streaming μεταδόσεις, καθώς και τις υπέροχες εικόνες από τα τοπία της χώρας μας.
Ο επίσημος πρεσβευτής της Διοργάνωσης, ο Μαρκ Κάβεντις, αφιέρωσε χώρο στους δικούς του λογιαριασμούς που αριθμούν αθροιστικά πάνω από 1 εκατ. ακολουθούς, ενώ και τα εγχώρια ΜΜΕ αγκάλιασαν το γεγονός.
Ο απερχόμενος, αλλά ευτυχώς για εμάς σύντομα αναβαθμισμένος στην Αμερικανική Κυβέρνηση, πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που ήρθε και στην Κρήτη, αλλά και στο δεύτερο ετάπ στο ΟΑΚΑ, μου το είπε και το πιστεύω: Στην Ελλάδα επιτελείται μία ποδηλατική επανάσταση! Πράγματι έτσι είναι, πλέον το πιστεύω.
Αυτό που έγινε ήταν από τα καλύτερα όνειρά μας, η συστράτευση ήταν μοναδική και συγκινητική. Οι άνθρωποι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και όλοι όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο, αξίζουν συγχαρητήρια! Οι άνθρωποι που δούλεψαν, οι ακάματοι και πάντα χαμογελαστοί εθελοντές μας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Αστυνομία, κάθε φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσωπικά τους ευχαριστώ όλους.
Δημιουργούμε ένα τεράστιο γεγονός, όχι μόνο αθλητικό. Χτίζουμε ένα κίνητρο ανάπτυξης για το ποδήλατο, τόσο ως άθλημα, αλλά και ως μέσο ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας. Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και άλλο για να γίνει το όνειρο πιο ...ηχηρό σε όλους. Η Ελλάδα πρέπει να έχει τον δικό της μεγάλο Γύρο στα πρότυπα παρόμοιων διοργανώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πέρασε μία συναρπαστική εβδομάδα για όλους μας».

Ορειβατικό Κέντρο στα Μετέωρα
Για τη δημιουργία Ορειβατικού Κέντρου στα Μετέωρα συζήτησαν προχθές στο Δημαρχείο Μετεώρων (παρόντες ο δήμαρχος Θόδωρος Αλέκος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου) ο υφυπουργός Λ. Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός και οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Μιχαλάκης και Γιάννης Μπουτίνας. Κάτι όμως που για να γίνει προϋποθέτει και τη δημιουργία σχολών αναρρίχησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass