F1

Eνα ασυνήθιστο δώρο

Δημοσίευση: 17 Απρ 2022 14:25

Ένα ασυνήθιστο δώρο επεφύλασσε στους οδηγούς της F1 ο CEO του Albert Park, Andrew Westacott.

Συγκεκριμένα, κάθε οδηγός που αγωνίστηκε το προηγούμενο τριήμερο στη Μελβούρνη έλαβε ένα κομμάτι της παλιάς πίστας! Η Formula 1 επισκέπτεται τη Μελβούρνη από το 1996 για το GP Αυστραλίας. Η διοργάνωση έχει ταυτιστεί με την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς για χρόνια οι σεζόν της F1 ξεκινούσαν στο Albert Park. Όμως, η πίστα χρειαζόταν εδώ και χρόνια ανανέωση.
Το pitlane έπρεπε να αναμορφωθεί, ενώ και η ίδια η χάραξη της πίστας χρειαζόταν αλλαγές. Επιπλέον, η άσφαλτος των δημόσιων δρόμων που χρησιμοποιούνταν για το σιρκουί είχε παλιώσει. Τα παράπονα από οδηγούς και ομάδες ήταν ουκ ολίγα τα τελευταία χρόνια. Με την έκρηξη της πρόσφατης πανδημίας τα πράγματα δεν έμοιαζαν καθόλου καλά για το Albert Park. Οι αγώνες του 2020 και 2021 ακυρώθηκαν, τη στιγμή που πολλές άλλες χώρες έριζαν για μια θέση στο πρόγραμμα της F1. Όμως, οι Αυστραλοί όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Το αποτέλεσμα ήταν μία ανακαινισμένη πίστα με ελαφρώς διαφορετική -και πιο θελκτική- χάραξη. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την ιστορία της πίστας. Άλλωστε στην άσφαλτο του Albert Park έχουν διαδραματιστεί πολλές αξέχαστες στιγμές.
Όπως το ντεμπούτο και η παραλίγο νίκη του Villeneuve το 1996. Η πρώτη νίκη του Eddie Irvine το 1999. Το σοκαριστικό 1-2 της Brawn GP το 2009. Ή ο συγκλονιστικός αγώνας του 2010. Πλέον, κάθε οδηγός που βρέθηκε στο grid του Albert Park το 2022 κρατάει -στην κυριολεξία- από ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass