Είχε ευκαιρίες, αλλά έμεινε στο 0-0 ο Απόλλων Λάρισας

Χθες στη Φιλιππούπολη κόντρα στην Ξάνθη

Δημοσίευση: 04 Απρ 2022 20:35

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, Απόλλων Λάρισας και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, για την 28η αγωνιστική της Super League 2, με τους “κυανόλευκους” να ανεβαίνουν στους 27 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι στους 44 β.


Η λαρισινή ομάδα είχε ευκαιρίες στην επανάληψη, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και απώλεσε δύο βαθμούς στην έδρα της.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Θωμάς Γράφας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-2-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αστράς, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Τiboue, Καλούσης, Γιαννίτσης, Πετράκης, αμυντικά χαφ οι Χατζής, Λίταινας, πιο μπροστά τους οι Μπαλογιάννης, Villa, Κaramoko και μοναδικός προωθημένος ο Σταματής.
Από την πλευρά της Ξάνθης ο προπονητής της Κώστας Ανυφαντάκης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-1-1.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τόσο στο 17’ με το ανάποδο ψαλίδι του Παπάζογλου που μπλόκαρε την μπάλα ο Αστράς, όσο και με τα δυνατά σουτ του Τσέλιου στο 28’ και 42’, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Απόλλωνας Λάρισας ήθελε να βγει μπροστά με κάποιες αντεπιθέσεις και πίεσε τους Θρακιώτες, όμως το σκορ του ημιχρόνου παρέμεινε στο 0-0.
Στην επανάληψη, οι παίκτες του Απόλλωνα είχαν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν ευκαιρίες, για να πετύχουν κάποιο γκολ, χωρίς να τα καταφέρουν.
Στο 48’, ο Λίταινας βρήκε τον Villa, αυτός με τακουνάκι έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Κaramoko που σούταρε άουτ, ενώ στο 54’ σε κεφαλιά του Villa, η μπάλα κατέληξε άουτ.
Από σέντρα του Μπαλογιάννη ο Κaramoko στο 63’ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, ενώ στο 74’, ο Κώστας Χατζής με βολέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα με δύναμη στο “Γ” για να κάνει την απόκρουση του αγώνα ο Izzo, εμποδίζοντας έτσι τη λαρισινή ομάδα να ανοίξει το σκορ.
Στο 77’ σε σουτ του Κaramoko μπλόκαρε την μπάλα ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, ενώ στο 90’+3’ μετά από φάουλ του Τσέλιου, ο Ginsari με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής κ. Τακίδης (Κιλκίς), όπως επίσης και οι συνεργάτες του κ.κ. Αναστασιάδης, Σάββας (Σερρών). Κίτρινη κάρτα αντίκρισε στο 54’, ο Καλούσης του Απόλλωνα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Τiboue, Πετράκης, Villa, Γιαννίτσης, Σταματής, Καλούσης, Λίταινας, Μπαλογιάννης, Χατζής, Κaramoko (89’ Ζιάκας).
ΞΑΝΘΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Izzo, Μιχαήλ, Μπάτζιος, Κρητικός (69’ Gavric), Τζανακάκης, Δόρης, Διαμαντόπουλος, Ουνγιαλίδης, Τσέλιος, Αli Baba (78’ Ginsari), Παπάζογλου (69’ Φαζός).

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ…
«Εσένα σε ξέρουμε. Είσαι ο Κούγιας ο πρόεδρος της ΑΕΚ», φώναζαν ορισμένοι πιτσιρικάδες κατά την έξοδο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, από το γήπεδο της Φιλιππούπολης. Και ο ίδιος τους διόρθωσε λέγοντας με χαμόγελο... «Όχι βρε της ΑΕΛ είμαι...».
*Ως μάνατζερ δουλεύει πλέον ο Ραφίκ Τζιμπούρ, που ήταν χθες στην Φιλιππούπολη. Ο Αλγερινός φορ που αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό,  έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Λάρισα, δύο παίκτες από τη Γαλλία. Ο λόγος για τους Abdallah Lemaangr και Jean Marc Tiboue. Και οι δύο προέρχονται από τη γαλλική Βαλενσιέν. Ο πρώτος είναι 22 ετών και αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ. Ο δεύτερος είναι 21 ετών και παίζει ως αριστερός μπακ.
*Στην κερκίδα εθεάθησαν και οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ, Κώστας Κολομητρούσης και Μιχάλης Ζιώγας, που παρακολούθησαν τον αγώνα παρέα με τον Δημήτρη Τσαπατώρη, παλαίμαχο παίκτη του Απόλλωνα.
*Ρόλο πυροσβέστη είχε ο αρχηγός του Απόλλωνα Κώστας Χατζής, όταν σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Λίταινα και τον Μιχαήλ της Ξάνθης, για δυνατό τάκλιν πάνω στον πρώτο.
*Από το Πουρνάρι κατάγεται ο Τάσος Κρητικός  που αγωνίζεται στην Ξάνθη και ήρθαν γνωστοί του για να τον δούνε.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass