Δύσκολη νίκη για τον Ολυμπιακό

*Ισοπαλία στο ματς ΠΑΟ-ΑΕΚ *Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 19:05

Με πρωταγωνιστή έναν αμυντικό του, εν προκειμένω τον Παπέ Σισέ που σημείωσε ένα γκολ και κέρδισε το πέναλτι για το νικητήριο τέρμα της ομάδας του, ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα τον Άρη με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ξεκίνησε επιτυχώς στα πλέι οφ.


Στο 40’ ο Κουέστα απέκρουσε πέναλτι του Ελ Αραμπί, που καταλογίστηκε στο απρόσεκτο μαρκάρισμα του Γκάνεα επί του Ροντρίγκες.
Τελικά το πρώτο ημίχρονο είχε σκορ, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ και ο Σισέ νίκησε τους πάντες στον αέρα για το 1-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για το 2-0 στο 47’, όταν η αρχική κεφαλιά του Εμβιλά πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Γάλλος απέτυχε να σκοράρει από πλάγια θέση.
Στο 49’ ο διαιτητής Μανούχος καταλόγισε πέναλτι σε πτώση του Καμαρά στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά με εξέταση του VAR πήρε πίσω την απόφαση κι έδειξε κίτρινη στον επιθετικό του Άρη για θέατρο. Ο Άρης ισοφάρισε στο 61’ με τον Εντιαγιέ, που πήρε την μπαλιά του Καμαρά στον κενό χώρο, ο Μανωλάς δεν κατάφερε να τον προλάβει και ο άσος της μακεδονικής ομάδας πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Βατσλίκ για το 1-1. Ο Κουέστα έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Α. Καμαρά που κόντραρε (83’) και δευτερόλεπτα αργότερα ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπράμπετς επί του Σισέ, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι «κίτρινοι». Απτόητος ο Ελ Αραμπί έστησε την μπάλα στα 11 βήματα κι αυτήν τη φορά ξεγέλασε τον γκολκίπερ της μακεδονικής ομάδας στέλνοντας την μπάλα στην άλλη γωνία, για να χαρίσει μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του.
Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος.
Κίτρινες: Μανωλάς, Μπουχαλάκης - Κουέστα, Καμαρά, Φαμπιάνο, Ματίγια, Σάσα, Εντιαγιέ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63’ Μαντί Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί.
ΑΡΗΣ (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Αγμπενιέμου), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (70’ Χάιροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά.
ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ
Χωρίς νικητή (1-1) έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι στην πρεμιέρα των play off της Super League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.
Στο 4’ οι «πράσινοι» έκλεψαν ψηλά την μπάλα, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε καταπληκτική κάθετη πάσα προς τον Αϊτόρ που μπήκε στην περιοχή κι «έσκαψε» τον Στάνκοβιτς, κάνοντας το 1-0. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Άμραμπατ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον χώρο προς τον Αραούχο, ο οποίος πρόλαβε στην έξοδο τον Διούδη, που τον ανέτρεψε καθαρά. Μετά από τρία λεπτά ο Μαροκινός ακραίος επιθετικός της ΑΕΚ (στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου) εκτέλεσε το πέναλτι και παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ του «τριφυλλιού» που ακούμπησε την μπάλα, ισοφάρισε σε 1-1. Στο 53’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Μήτογλου, αλλά το VAR έδειξε ότι ο αμυντικός της ήταν σε θέση οφσάιντ και αυτόματα το γκολ ακυρώθηκε. Το δεύτερο ημίχρονο είχε ένταση, πολλά φάουλ και καλό ρυθμό. Όχι όμως και τις πολλές φάσεις και έμεινε το 1-1.
Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο).
Κίτρινες: Κουρμπέλης, Διούδης, Μαουρίτσιο - Σιμόες, Άμραμπατ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίτσιο), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).
ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Χατζησαφί, Άμραμπατ (78’ Γκαρσία), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (87’ Τάνκοβιτς), Αραούχο.
ΛΥΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ
ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ Ο ΠΑΟΚ
Νίκη «με τα δόντια» πήρε ο ΠΑΟΚ καταβάλλοντας στη λήξη τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0, σε παιχνίδι με περιορισμένη ποιότητα και πολλή νευρικότητα. Το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’ +1’) ο Άκπομ με κεφαλιά ήταν «βάλσαμο» για τους Θεσσαλονικείς, λίγες ημέρες πριν από τον επαναληπτικό αγώνα της Γάνδης.
Στο 64’ ο Μιτρίτσα με δυνατό πλάγιο σουτ επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του ΠΑΣ, αλλά ο Γιούρι Λοντίγκιν επιβεβαίωσε την κλάση του με μια ωραία θετική επέμβαση. Ο ίδιος γκολκίπερ έκανε ακόμα θεαματικότερη επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ γωνιακό φάουλ του Σβαμπ στο 70’.
Τα Γιάννενα αμύνονταν επιτυχώς και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να κάνουν την έκπληξη. Μάλιστα στο 88’ ο Οικονομόπουλος έπιασε κεφαλιά από κόρνερ στην περιοχή του ΠΑΟΚ που έφυγε άουτ.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να φτάσει στο γκολ και στη νίκη. Από σέντρα του Ζίφκοβιτς και δεύτερη σέντρα του Ζαμπά, ο Άκπομ με κεφαλιά νίκησε τον άτρωτο ως εκείνη τη στιγμή Λοντίγκιν και πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μια νίκη που λίγο έλειψε να του στερήσει ο Περέα στο 94’, όταν από θέση βολής σούταρε δίπλα από το δοκάρι του εμβρόντητου Ζίφκο Ζίφκοβιτς.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).
Κίτρινες: Σοάρες, Κρέσπο, Γκαρντάφσκι.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Μιχάι, Σάστρε, Κούρτιτς, Σοάρες (46’ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (73’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Ζαμπά και Τσόλακ (66’ Ακπομ).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης) και Περέα.
*Έντονα συγκινησιακό ήταν το κλίμα στην Τούμπα, αφού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παντελή Κυριακίδη που έχασε τη «μάχη» μετά από 13 χρόνια.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ
Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ:
*Ολυμπιακός-Άρης    2-1
(45’ +1’ Σισέ, 85’ πεν. Ελ Αραμπί - 61’ Εντιαγιέ)
*Παναθηναϊκός-ΑΕΚ    1-1
(4’ Αϊτόρ - 45’ +2’ πεν. Άμραμπατ)
*ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα    1-0
(90’+1’ Aκπομ)
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(27 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    49-15    68
2. ΠΑΟΚ    51-24    56
3. ΑΕΚ    43-29    47
4. Άρης    29-23    45
5. Παναθηναϊκός    42-22    43
6. ΠΑΣ Γιάννινα    28-25    40

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass