FORMULA 1

Αρχισε η μάχη πριν ακόμη ξεκινήσει η χρονιά

ΤΑ ΝΕΑ EXTREME ΨΥΓΕΙΑ ΤΗΣ W13 ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2022 12:00

Το μεγάλο ερώτημα πριν την έναρξη των δοκιμών στο Μπαχρέιν ήταν ένα: Θα φέρει η Mercedes το τελικό της σχέδιο εκεί; Σίγουρα η εμφάνιση που έκαναν τα ασημί βέλη στη Βαρκελώνη δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχημη. Ωστόσο, η W13 φαινόταν υπέρ το δέον «συμβατική» στον σχεδιασμό της, ενώ και οι χρόνοι των Hamilton-Russell, με εξαίρεση την τελευταία ημέρα, δεν είχαν εντυπωσιάσει ακριβώς. Φυσικά, κανείς δεν είχε πειστεί πως η W13 της Βαρκελώνης ήταν η «κανονική». Αποτελούσε κοινό μυστικό στο paddock πως η γερμανική εταιρεία είχε έτοιμες νέες λύσεις, τις οποίες θα παρουσίαζε στο δεύτερο τεστ του Sakhir. Άλλωστε αυτή είναι μία τακτική στην οποία αρέσκεται η Mercedes. Οι φήμες είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν ήδη από το Σαββατοκύριακο για να επιβεβαιωθούν τελικά άμα τη εμφανίσει του γερμανικού μονοθεσίου.


Από την εμπρός πτέρυγα και τους καθρέφτες μέχρι τα νέα μικροσκοπικά ψυγεία, το ασημί βέλος ήταν αγνώριστο σε σχέση με εκείνο της Βαρκελώνης. Η extreme εμφάνιση της W13 προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Ένα από αυτά όμως είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ανήκε στον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner. «Είναι παράνομα» φέρεται να δήλωσε ο Βρετανός αναφερόμενος στα νέα ψυγεία. Το σχόλιο μεταφέρθηκε από τον Michael Schmidt του Auto Motor und Sport, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το άκουσε σε off the record συζήτησή του με τον Horner. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει και ο Andrew Benson του BBC. Αλλά και ο ίδιος ο επικεφαλής της F1 Ross Brawn δήλωσε -επίσημα- έκπληκτος από το σχέδιο της Mercedes: «Σίγουρα δεν το περιμέναμε. Είναι μία πολύ ακραία ερμηνεία των κανονισμών και θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις». Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Toto Wolff δεν θα έχανε την ευκαιρία να απαντήσει στο υποτιθέμενο σχόλιο του Horner. «Πώς γνωρίζει ότι το μονοθέσιό μας είναι παράνομο, ενώ το έχει απλώς κοιτάξει για μισή ώρα;» δήλωσε ο Αυστριακός.
Η αλήθεια είναι πως φαίνεται εξαιρετικά απίθανο το σχέδιο της Mercedes να είναι παράνομο. Οι ομάδες υποβάλλουν τα σχέδια των μονοθεσίων τους προς έγκριση αρκετό καιρό πριν αρχίσει η κατασκευή τους. Συνεπώς, η FIA έλεγξε και ενέκρινε την αναθεωρημένη W13, όπως και όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια που εμφανίστηκαν στις δοκιμές του Μπαχρέιν. Ένα πράγμα, όμως, είναι βέβαιο. Η κόντρα Mercedes-Red Bull από πέρυσι καλά κρατεί. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν μέχρις εσχάτων τόσο εντός όσο και εκτός πίστας για την πρωτοκαθεδρία στη Formula 1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass