Από νίκη σε νίκη η ΑΕΛ

Κέρδισε χθες στα Τρίκαλα τη φερώνυμη ομάδα με 1-0 - Εκπληκτικός ο Νικολιάς. Το γκολ πέτυχε ο Ακούνια (76’)

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2022 21:07

Από νίκη (κέρδισε την Καβάλα με 3-0 την περασμένη Τετάρτη) σε νίκη πηγαίνει η ΑΕΛ, καθώς χθες νίκησε στα Τρίκαλα τη φερώνυμη ομάδα με 1-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 χάρη σε ένα γκολ του Ακούνια στο 76’ και παραμένει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, τελειώνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του πρώτου γύρου.


Στο χθεσινό παιχνίδι η λαρισινή ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος όπου έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, αλλά στο δεύτερο είχε την υπεροχή χάρη στην είσοδο του πολύ καλού Γιάκου και στη μία και μοναδική φάση που έκανε ουσιαστικά πέτυχε τέρμα με τον Ακούνια στο 76’.
Για μία ακόμα φορά η ΑΕΛ είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία (έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα), ενώ παραμένει για 14ο παιχνίδι αήττητη στο πρωτάθλημα.
Παράλληλα χθες στα Τρίκαλα η ΑΕΛ κέρδισε και τον Νικολιά που το μόνο που του λείπει είναι ένα γκολ, ενώ ο Ακούνια για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τσουμάνης καθιερώθηκε ως αλλαγή στην παρούσα χρονική στιγμή, ενώ μετά απ’ αυτό το παιχνίδι η ΑΕΛ θα έχει περιθώριο ξεκούρασης για δέκα μέρες, αφού η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι στις 16 Φεβρουαρίου στη Φιλιππούπολη με τον Απόλλωνα Λάρισας.

 

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, προκειμένου να βρεθεί χώρος για τους οπαδούς της ΑΕΛ χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους: Παπαγεωργίου Θανάση, Παπαγεωργίου Κώστα, Κολομπίνο και στην επίθεση τους: Νικολιά (δεξιά), Όγκμποε, Ακούνια (αριστερά).
Η ΑΕΛ από την αρχή φάνηκε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη και μόλις στο 6’ ο Μπέρτος με κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή απείλησε την εστία των Τρικάλων (ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου) αλλά απέκρουσε ο Αγριμάκης.
Η πρώτη φορά που έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι γηπεδούχοι ήταν ένα με σουτ του Μπαξεβάνου που μπλόκαρε εύκολα ο Θεοδωρόπουλος.
Στη συνέχεια (33’) είχαμε μια καλή στιγμή για τον Α.Ο. Τρικάλων όταν ο Νιάρος εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντιαλόσι έπιασε κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ από την εστία του Θεοδωροπούλου.
Κατόπιν ήρθε η ώρα του Αλέξανδρου Νικολιά που έκανε πραγματικό σόου προσφέροντας θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που ήταν στο παιχνίδι.
Στο 37’ περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, αλλά το σουτ που κάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ, ενώ στο 38’ ένα σουτ του Νιάρου μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
Στο 45’ ο Νικολιάς κάνει ένα ακόμα σόου, αλλά το σουτ που κάνει διαγώνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Αγριμάκης.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης βάζει τον Γιάκο αντί του Κώστα Παπαγεωργίου και η ΑΕΛ κερδίζει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μέχρι το 69’ δεν μπορεί να κάνει ευκαιρία. Στο λεπτό αυτό ένα σουτ του Ακούνια αποκρούει εντυπωσιακά ο Αγριμάκης.
Ο Γκουτσίδης βάζει στη συνέχεια τον Τσουμάνη και μετατρέπει το σύστημα σε 4-4-2, έχοντας μπροστά τούς Τσουμάνη και Όγκμποε.
Στο 74’ ο Ελευθεριάδης κάνει ένα σουτ από το σημείο του πέναλτι, αλλά μπλοκάρει την μπάλα ο Θεοδωρόπουλος ενώ δυο λεπτά αργότερα γίνεται το 1-0.
Και στο 76’ γίνεται το 1-0. Ο Γιάκος εκτελεί φάουλ πλασαριστά στον Ομάρ που κάνει σέντρα από αριστερά και ο Ακούνια από κοντά κάνει το 1-0.
Μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν σημειώθηκε κάτι το ιδιαίτερο…
Η νίκη της ΑΕΛ ήταν σημαντική, ενώ η ομάδα των Τρικάλων υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Αλέξανδρος Νικολιάς και τον ακολούθησε ο Γιάκος. Ο Θεοδωρόπουλος για μία ακόμα φορά πολύ καλός όπως και οι Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης που σαν δίδυμο πάνε περίφημα με άξιο αντικαταστάτη τον Θεολόγου. Ο Μπέρτος μπορούσε να πετύχει στο ξεκίνημα και τέρμα, ενώ ο Ομάρ είχε συμμετοχή στο γκολ.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου πολύ καλός, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση. Ο Ογκμποε δεν πήγε τόσο καλά, ενώ ο Ακούνια για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει τέρμα.
Ο νεαρός Τσουμάνης δεν πέτυχε γκολ (είναι είδηση αφού σε κάθε παιχνίδι σκοράρει...), ενώ Μαυριάς και Γλυνός όταν κλήθηκαν να βοηθήσουν το έπραξαν.
Αφήσαμε τελευταίο τον Κολομπίνο που είναι ίσως ο Ουρουγουανός που κλέβει τις καρδιές όλων. Μαχητής πραγματικά και τελικά με τον ΠΑΟΚ Β η απουσία του ήταν σημαντική αφού χάθηκαν δύο βαθμοί στο Αλκαζάρ.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλός ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Νικολάου (Αθηνών) και σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί κ. Κουφό (Μακεδονίας), Φράπος (Μακεδονίας). Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Χειρίτραντα του Α.Ο. Τρίκαλα και Θανάση Παπαγεωργίου της ΑΕΛ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ο. Τρίκαλα (Νίκος Ουσταμπασίδης): Αγριμάκης, Σανδραβέλης, Κεχαγιάς, Νιάρος, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος (81’ Αουντίνο), Χειρίτραντας (73’ Eλευθεριάδης), Πέλκας (73’ Γκοβίνας), Ευθυμίου, Μανίσογλου (81’ Μυλόπουλος).
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου Θανάσης (73’ Τσουμάνης), Παπαγεωργίου Κώστας (46’ Γιάκος), Κολομπίνο, Όγκμποε, Νικολιάς (89’ Γλυνός), Ακούνια (87’ Μαυριάς).

 

ΑΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ «Ε»
Αν πρέπει να βουτήξω και με το κεφάλι, θα το κάνω…
Δεν θα έπρεπε να έχουμε αφήσει τη Super League 1

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πετυχαίνει τέρμα ο Ματίας Ακούνια (έφθασε τα πέντε φετινά) και δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στην «Ε» σχετικά με το μυστικό της αναγέννησής του: «Δεν υπάρχει μυστικό, η φυσική μου θέση είναι το νούμερο 9, αλλά βοηθάω την ομάδα από άλλη θέση και βοηθάω περισσότερο στην άμυνα. Πρέπει να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες που έχω σε κάθε παιχνίδι, σε όσες συμμετέχω, γιατί πολλές φορές είμαι μακριά από αυτό.
Το πιο σημαντικό είναι ότι προσθέσαμε ξανά 3 βαθμούς και αυτό μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο μας. Πρώτα είναι η ΑΕΛ και είναι πάνω από τους παίκτες. Αν πρέπει να τρέξω και να βουτήξω με το κεφάλι μου, θα το κάνω».
Σχετικά με τον στόχο της ανόδου μας είπε: «Μια κατηγορία που δεν έπρεπε να έχουμε αφήσει ποτέ».
Σχετικά με πιθανή μεταγραφή του είπε: «Θέλω μόνο το καλύτερο για την ΑΕΛ. Ακόμα και αν αποφασίσουν κάποιοι να πάρω μεταγραφή και είναι για το καλό της ομάδας θα το κάνω».

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Καλή εμφάνιση, σε ακατάλληλο γήπεδο...

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δήλωσε τα εξής: «Στο ημίχρονο μιλώντας στα παιδιά είπα ότι η εμφάνιση που έχουν κάνει είναι πολύ καλή με δεδομένο ότι παίζουμε σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο και κατανοώ ότι επειδή δεν πετύχαμε τέρμα στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε θα είναι πιο δύσκολο το δεύτερο μέρος. Αυτό και έγινε. Για μένα είναι σημαντική νίκη, καθώς μετά από αυτή θα ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχολογικά. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και πάμε παιχνίδι-παιχνίδι.
Είχαμε κατοχή μπάλας συντριπτική και δίκαια κερδίσαμε. Αν βάζαμε στο πρώτο μέρος γκολ θα είχαμε πετύχει περισσότερα τέρματα.
Δείξαμε για μία ακόμα φορά χαρακτήρα, υπομονή και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σεμνά και ταπεινά».

 

ΝΙΚΟΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ:
Μία στιγμή αδράνειας...

O προπονητής των Τρικάλων, Νίκος Ουσταμπασίδης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων δήλωσε: «Να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο για τη νίκη του και περισσότερο συγχαρητήρια στην ομάδα τη δική μου, στους παίκτες μου, για την προσπάθεια που κάναμε. Νιώθουμε λίγο μία πίκρα, γιατί δεχθήκαμε το γκολ σε μια στιγμή που δεν κινδυνεύαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο. Μπορεί ο αντίπαλος να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς ήμασταν σωστά οργανωμένοι και δεν κινδυνεύαμε. Ήταν μια στιγμή θα έλεγα αδράνειας και απειρίας της ομάδας μου. Εν πάση περιπτώσει, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, πρέπει να συνεχίσουμε, να δούμε και την επόμενη μέρα, γιατί έρχονται παιχνίδια που πρέπει σε 2-3 μέρες να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε. Η συνέχεια πάντα είναι δύσκολη, αλλά εμείς πρέπει να βλέπουμε την επόμενη μέρα, για εμάς πιο σημαντικό είναι το επόμενο ματς, αυτό έχει περάσει. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Τετάρτης».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
ΦΩΤ.: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass