Τρία και λίγα ήταν...

ΕΥΡΕΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ 3-0 ΧΑΡΗ ΣΕ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΑΚΟΥΝΙΑ (24’), ΗΛΙΑΔΗΣ (68’) ΚΑΙ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ (81’) - ΔΟΚΑΡΙ Ο ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ (12’) - ΠΕΝΤΕ ΧΑΜΕΝΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΜΠΟΕ, ΕΝΩ Ο Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΤΟΧΗΣΕ ΣΕ ΚΕΝΗ ΕΣΤΙΑ - ΤΟ 4-4-1-1 ΤΟΥ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2022 21:04

Μέχρι το 68 η ΑΕΛ ήταν αγχωμένη χθες κόντρα στην Καβάλα στο εξ αναβολής αγώνα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 2, που έδωσε στο Αλκαζάρ.

Μόλις όμως έκανε το 2-0 ο Χάρης Ηλιάδης, η λαρισινή ομάδα κέρδισε με 3-0, ενώ θα μπορούσε το σκορ να είχε φτάσει χωρίς υπερβολή μέχρι 8-0 αν Όγκμποε και Κ. Παπαγεωργίου ήταν εύστοχοι στις τελικές προσπάθειες. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Ακούνια στο 24’, το τρίτο ο Τσουμάνης στο 81’ ενώ είχε δοκάρι ο Κολομπίνο στο 12’.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης παρέταξε μετά από πολύ καιρό την ίδια ενδεκάδα με την οποία είχε κερδίσει η ΑΕΛ την Ξάνθη με 4-0 και σχεδόν επανέλαβε το ίδιο σκορ με την Καβάλα, ενώ ακόμη και στις αλλαγές ακολούθησε το ίδιο... μονοπάτι.
Το μόνο που άλλαξε ήταν η τακτική, καθώς παρέταξε την ομάδα με 4-4-1-1 βάζοντας τον Γιάκο πίσω από τον Όγκμποε, που με το πάθος που έχει γυρνούσε μέχρι τα σέντερ μπακ της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τον τρόπο μαρκαρίσματος, αφού στη μεσαία γραμμή έβαλε τον Κώστα Παπαγεωργίου με στόχο να μαρκάρει πιο ψηλά και να γίνει πιο αποτελεσματική η πίεση στην άμυνα της Καβάλας.
Τρία ήταν τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, ο Τσουμάνης -που πέτυχε δεύτερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας αγωνιστεί μόλις τριάντα συνολικά λεπτά στην κατηγορία-, ο Όγκμποε -που δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά τις έχανε- και ο Κώστας Παπαγεωργίου που έχασε γκολ σε κενή εστία.
Η ΑΕΛ πρόσφερε καλό θέαμα, παρά τη συνεχή βροχόπτωση και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ικανοποίησε τους φιλάθλους και το κυριότερο ότι είχε και κάποιο βαθμολογικό κέρδος, αφού η Ξάνθη έχασε δύο πόντους καθώς έφερε εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Β’. Τελειώνοντας τον πρώτο γύρο οι «βυσσινί» μάλλον δείχνουν να τερματίζουν στην τρίτη θέση (αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη δεύτερη) έχοντας ελπίδες ανόδου. Τώρα πρέπει να κερδίσουν και τον εκτός έδρας αγώνα στα Τρίκαλα με τη φερώνυμη ομάδα και στη συνέχεια θα ξεκουραστούν, αφού την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου έχουν ρεπό.
Η ΑΕΛ παραμένει αήττητη στην έδρα της με μία μόλις ήττα στο πρωτάθλημα και έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος χάρη στη σημαντική βοήθεια που δίνει ο τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος (και χθες έκανε εκπληκτική απόκρουση στο 2’ σε σουτ του Μπούμαν).

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ παρέτεξε την ομάδα με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ Κολομπίνο και Θ. Παπαγεωργίου και στα πλάγια Ακούνια (αριστερά) και Νικολιά (δεξιά), ενώ ο Γιάκος ήταν πίσω από τον Όγκμποε.
Η ομάδα της Καβάλας, που έχει δυναμώσει αρκετά τη μεταγραφική περίοδο, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και βγήκε στην επίθεση με στόχο να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Μόλις στο 2’ απείλησε με σουτ του Μπούμαν την εστία του Θεοδωρόπουλου, αλλά στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της έχοντας δοκάρι με τον Κολομπίνο στο 12’ ενώ στο 24’ ο Ακούνια έκανε το 1-0.
Ο Όγκμποε στο 29’ χάνει το πρώτο τετ-α-τετ και στη συνέχεια η Καβάλα απείλησε με ισοφάριση μέχρι το 55’.
Η είσοδος του Κώστα Παπαγεωργίου, που μάρκαρε ψηλά με εντολή του Γκουτσίδη, έφερε πίεση στην άμυνα της Καβάλας και ευκαιρίες.
Και αν ο Όγκμποε και ο Κ. Παπαγεωργίου δεν μπορούσαν να βρούνε δίχτυα, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο ο Θεοχάρης Ηλιάδης που με κεφαλιά έγραψε το 2-0.
Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο Όγκμποε χάνει νέα ευκαιρία και στη συνέχεια ο Γκουτσίδης βάζει τον Τσουμάνη που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα πετυχαίνει τέρμα.
Μέχρι το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της τιμής, αλλά δεν το κατέφεραν...
Το 3-0 είναι άδικο για την ΑΕΛ που μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον διπλάσια τέρματα.

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Σουτ του Μπούμαν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος.
12’: Σέντρα του Γιάκου στον Κολομπίνο που, με τακουνάκι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, στέλνει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κυρίτση.
24’: Ο Όγκμποε μεταβιβάζει στον Γιάκο, αυτός με τη σειρά του στον Ακούνια που από κοντά κάνει το 1-0.
29’: Υπέροχη πάσα του Ακούνια στον Όγκμποε που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κυρίτση αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αποκρούει.
32’: Σουτ του Σαμπανίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
37’: Σουτ του Έμπερτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
44’: Σέντρα του Νικολιά στον Όγκμποε που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Κυρίτσης.
48’: Εκτέλεση φάουλ από τον Έμπερτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
55’: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Κ. Παπαγεωργίου και μετά από σύγχυση στην άμυνα της Καβάλας, η μπάλα φτάνει στον Όγκμποε που από κοντά σουτάρει άουτ.
58’: Σέντρα το Ακούνια βγάζει τον Όγκμποε μόνο του προ του Κυρίτση, αλλά σουτάρει άουτ.
60’: Σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου από το σημείο του πέναλτι με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα στέλνει την μπάλα άουτ!
68’: Εκτέλεση φάουλ από αριστερά του Κ. Παπαγεωργίου και ο Ηλιάδης με κεφαλιά κάνει το 2-0.
70’: Ο Κ. Παπαγεωργίου εκτελεί φάουλ από δεξιά και ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
74’: Σουτ του Αλίμι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει το σώμα του Ηλιάδη και καταλήγει κόρνερ.
75’: Από δεξιά ο Μπέρτος κάνει σέντρα, η μπάλα φτάνει στον Κ. Παπαγεωργίου που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Κυρίτσης και στη συνέχεια ο Όγκμποε μόνος του από κοντά στέλνει την μπάλα άουτ.
76’: Σουτ του Σταμένκοβις από το σημείο του πέναλτι, ενώ ήταν μόνος αμαρκάριστος στέλνει τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
81’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Ακούνια και ο Τσουμάνης με υπέροχη κεφαλιά κάνει το 3-0.
90’+1’: Από δεξιά ο Αλίμι κάνει σέντρα και ο Σαμπανίδης με σουτ από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.
90’+3’: Μακρινό σουτ του Σαμπανίδη στέλνει την μπάλα άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε. Ο Θεοδωρόπουλος έκανε μια σούπερ απόκρουση στο 2’ και ήταν αλάνθαστος, ο Μπέρτος δεν έχασε καμία μάχη στην πλευρά του, ενώ ο Ομάρ μόνο προς το τέλος ταλαιπωρήθηκε από τον Αλίμι που μπήκε ως αλλαγή. Ο Ηλιάδης έκανε κάποια λάθη στην αρχή, αλλά με το παλικαρίσιο γκολ που πέτυχε ελευθέρωσε την ομάδα. Ο Γκοτζαμανίδης πολύ καλός, ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Ο Νικολιάς ανεβάζει στροφές, ενώ ο Ακούνια μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έπαιξε πολύ καλά.
Ο Κολομπίνο πολύ καλός, είναι βαρόμετρο για την ομάδα και η απουσία του ήταν σημαντική στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’.
Ο Γιάκος βοήθησε στο πρώτο μέρος, έχει ποιότητα, αλλά έπρεπε να μαρκάρει πιο μπροστά ενώ ο Κ. Παπαγεωργίου αν έβαζε και γκολ θα ήταν τέλειος.
Ο Όγκμποε κάνει ευκαιρίες, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και αν έκανε τις ευκαιρίες γκολ θα είχε «σφραγίσει» την καλή του απόδοση με ουσία.
Για τον Τσουμάνη τα λόγια περιττεύουν, μπαίνει στον αγώνα και βάζει γκολ... Ο Γλυνός ανεβασμένος... ενώ Μαυριάς, Ραμίρες έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Από την Καβάλα μας άρεσαν οι: Σαμπανίδης, Αλίμι, Μπούμαν.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αγχωμένος έδειξε στο πρώτο μέρος ο Καρδιτσιώτης διαιτητής Λάμπρος Μπεκιάρης, αλλά στη συνέχεια πήγε καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες βαθμολογήθηκε με πάνω από οκτώ από τον παρατηρητή διαιτησίας κ. Νίκο Τεβεκέλη.
Χωρίς κανένα πρόβλημα οι βοηθοί του Γιώργος-Παναγιώτης Αραβίδης και Λυκούργος Τσολακίδης του Συνδέσμου Αθηνών.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Ομάρ, Κολομπίνο (85’ Ραμίρεζ), Θ. Παπαγεωργίου, Γιάκος (45’ Κ. Παπαγεωργίου), Νικολιάς (63’ Γλυνός), Ακούνια (85’ Μαυριάς), Όγκμποε (79’ Τσουμάνης).
Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κόχεν, Στίκας, Θωμαΐδης, Καραγιάννης (58’ Αλίμι), Μπελεβώνης (86’ Οκάν), Ρέτσος (67’ Σταμένκοβιτς), Έμπερτ, Σαμπανίδης, Μπούμαν (86’ Γροσδάνης).

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Οι έδρες δεν μετράνε πλέον...

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Αυτό που έδειξε το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι, όπως και τα άλλα που έγιναν, είναι ότι οι έδρες δεν παίζουν ρόλο και δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες.
Η Ξάνθη έχασε δύο βαθμούς, ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξ αναβολής αγώνων που μπορεί να κρύβουν πολλές εκπλήξεις.
Σχετικά με τις πολλές ευκαιρίες που έχασε η ομάδα είπε: «Είναι σημαντικό ότι κάνουμε ευκαιρίες τις οποίες δημιουργούμε και ας τις χάνουμε. Δεν είναι τυχαίο. Σήμερα (σ.σ. χθες) τις χάσαμε, αλλά την επόμενη φορά θα γίνουν γκολ. Ας δημιουργούμε φάσεις και ας τις χάνουμε».

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ:
Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη!
ΕΧΩ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ

Δεν έχει συμπληρώσει ούτε τα είκοσί του χρόνια ο Μιχάλης Τσουμάνης (έχει γεννηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2002) και δείχνει να έχει ένστικτο σκόρερ, καθώς παίζοντας ουσιαστικά τριάντα λεπτά μέχρι τώρα συνολικά στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει πετύχει δύο τέρματα. Ένα στον αγώνα με την Ξάνθη (4-0) και ένα χθες με την Καβάλα.
Ο ίδιος όταν του ζητήσαμε να μας πει το μυστικό του για τον βαθμό ετοιμότητάς του (σε δύο αγώνες μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε) μας απάντησε: «Η ετοιμότητά μου τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά οφείλεται στο πολύ καλό κλίμα της ομάδας στην προπόνηση, που μας επιτρέπει να δουλεύουμε σωστά και να είμαστε όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να βοηθήσουμε, στη στήριξη της οικογένειάς μου σε όλους τους τομείς, αλλά και στη στήριξη της κοπέλας μου».
Σχετικά με τον συνδυασμό των δικών του εμφανίσεων και την πορεία της ομάδας μας απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος για την πορεία, αλλά και για τις εμφανίσεις της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, στα οποία δεν έχουμε γνωρίσει ήττα. Είναι κάτι που μας δίνει τεράστια αισιοδοξία για τη συνέχεια και την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την άνοδο» και συμπλήρωσε δίνοντας τέλος σε κάθε πανηγυρισμό: «Αλλά πρέπει να έχουμε κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη!».

 

Ηλιάδης: Για τον Αλκη και τον Αλέξανδρο
ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο σκόρερ Θεοχάρης Ηλιάδης ήταν λακωνικός μιλώντας στη «Ε» για το γκολ που πέτυχε λέγοντας: «Το γκολ το αφιερώνω στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού Άλκη που ήταν ακόμα ένα θύμα τυφλής οπαδικής βίας εκτός αγωνιστικών χώρων. Επίσης στον Αλέξανδρο Λάμπι, τον 22χρονο ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης, που κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ερμιονίδα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη ζωή του».

 

Λαρισαίος μέντορας...

Στο Αλκαζάρ βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Καταστημάτων Μιχάλης Αναστασίου μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας, Κοσμά Γιαννακόπουλο.
Ο δεύτερος, που είναι παλαίμαχος διαιτητής ποδοσφαίρου, είχε έναν ακόμα λόγο να βρεθεί στο γήπεδο, αφού υπήρξε «μέντορας» του Καρδιτσιώτη Λάμπρου Μπεκιάρη για τον οποίο μας είπε ότι έχει λαμπρή καριέρα και οι φόβοι της ΑΕΛ δεν ήταν δικαιολογημένοι. Προφανώς φοβήθηκε λόγω εντοπιότητας και βαθμολογικής αντιπαλότητας με την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο άνδρες πήγαν και είδαν τους διαιτητές, τους έδωσαν συγχαρητήρια για την καλή τους απόδοση».

 

Πρόταση από Κύπρο για τον Ακούνια!

Πρόταση δέχτηκε η ΑΕΛ για πώληση του Ακούνια από τον Άρη Λεμεσού και δύο ελληνικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ διαμήνυσε στον μάνατζέρ του ότι η τιμή πώλησης είναι 500.000 ευρώ.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass