Εκκίνηση για τη Formula E

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2022 15:20

Λίγο πριν την εκκίνηση της σεζόν της Formula E, βλέπουμε από κοντά τη νέα χρονιά, με τον εναρκτήριο αγώνα της 8ης σεζόν να γίνεται στην Diriyah της Σαουδικής Αραβίας και τους οπαδούς να επιστρέφουν στις κερκίδες.

Η μάχη για την κορυφή είναι ολοένα και πιο σκληρή στην ABBFIA Formula E. Μια νέα σεζόν φέρνει μαζί της αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων και οδηγών, αν και οι τέσσερις πρώτες δεν έχουν αλλαγές. Οι νυν πρωταθλητές Nyckde Vries και Stoffel Vandoorne επιστρέφουν με τη Mercedes-EQ για να υπερασπιστούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και Ομάδων. Η 7η σεζόν του Ολλανδού (δύο νίκες, δύο δεύτερες θέσεις) ήταν πολύ καλή, ενώ ο Vandoorne κατέκτησε ένα podium στο τέλος, παρά το γεγονός ότι είχε πολύ καλό ρυθμό με τρεις αξεπέραστες Pole Position. Η Mercedes φαίνεται ισχυρή και ο χρόνος θα δείξει αν παραμείνει πρωταγωνίστρια.
Ο Mitch Evans και ο Sam Bird επιστρέφουν με την Jaguar TCS Racing. Ο πρώτος έχασε τη νίκη στον τελευταίο γύρο της έβδομης σεζόν, ενώ ο Bird θέλει να πιέσει για έναν πρώτο τίτλο Formula E. Ο Βρετανός Bird ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την Jaguar στο Grand Prix της Diriyah πέρυσι, με τη νίκη στον δεύτερο αγώνα. Εξακολουθεί να είναι ο μόνος οδηγός που έχει κερδίσει αγώνα σε κάθε σεζόν της Formula E μέχρι σήμερα. Η DS Techeetah επιβεβαίωσε ένα δίδυμο πρωταθλητών (τον διπλό πρωταθλητή Jean-Eric Vergne και τον νικητή της έκτης σεζόν. Antonio Felix da Costa). Χωρίς αμφιβολία, οι δύο οδηγοί θα είναι σίγουρα πρόκληση για άλλη μια φορά.
ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Από την 8η σεζόν, οι αγώνες Formula E θα έχουν επιπλέον χρόνο αγώνα έως και 10 λεπτά, μετά το τέλος της περιόδου ασφαλείας με το safetycar ή της Κίτρινης Σημαίας για όλη την πίστα. Τα αυτοκίνητα Gen2 της Formula E, θα είναι τα πιο γρήγορα που έχουμε δει. Οι οδηγοί θα μπορούν να αξιοποιήσουν ισχύ 220 kW στην 8η σεζόν (πέρυσι είχαν 200 kW), ενώ η λειτουργία Attack Mode θα αυξηθεί στα 250 kW από 235 kW.
Υπάρχει επίσης μια νέα μορφή προκριματικών που περιλαμβάνει μονομαχίες νοκ-άουτ για ομάδες και οδηγούς για να πάρουν την poleposition, η οποία θα αποφέρει μεγαλύτερες ανταμοιβές στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Την τελευταία φορά, ο πρώτος αγώνας της σεζόν στη Σαουδική Αραβία φιλοξένησε τους πρώτους νυχτερινούς αγώνες της Formula E.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass