Απεβίωσε ο Ηλίας Φασούλας

Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΕΡΑΣ. ΑΕΛ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ AEL FC ARENA

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 21:08

Απεβίωσε χθες από παθολογικά αίτια στην Αθήνα, όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικούς λόγους, ο μακροβιότερος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ, ο Ηλίας Φασούλας, που διετέλεσε πρόεδρος από το 1999 έως το 2010 και το 2012-2013, με μια μικρή διακοπή όταν καθήκοντα ανέλαβε ο Τάσος Τριανταφύλλου.


Ο Ηλίας Φασούλας γεννήθηκε το 1958 και επί των ημερών του, εκτός των τμημάτων ποδοσφαίρου, πήγε πολύ καλά το τμήμα μπάσκετ, ενώ ήταν από τους πρωτοστάτες στη δημιουργία του AEL FC ARENA, για το οποίο υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τo 2012 την οποία εκπροσώπησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
Την αγάπη του για τα κοινά ο Ηλία Φασούλας την «κληρονόμησε» από τον πατέρα του, Βασίλη, βουλευτή την περίοδο 1974-77 με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο εκλιπών, που ήταν τραπεζικό στέλεχος σε αρκετές τράπεζες του νομού Λάρισας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα ερευνηθούν σήμερα.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ για τον θάνατό του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Όταν χάνεται μία ανθρώπινη ζωή από απρόσμενο γεγονός και όχι από κάτι φυσιολογικό και βαθύ γήρας, η θλίψη όλων μας είναι αυτονόητη.
Η ιδιοκτησία, η διοίκηση, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, τα στελέχη και οι οπαδοί μας, ευχόμαστε στην οικογένεια του αείμνηστου Ηλία Φασούλα τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια και να βρουν δύναμη να αντέξουν αυτό το τραγικό γεγονός.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Σε ανακοίνωσή της η ερασιτεχνική ΑΕΛ τονίζει:
«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΕΔΡΕ
Η οικογένεια της ΑΕΛ από σήμερα πενθεί, καθώς ο Ηλίας Φασούλας δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Έφυγε ξαφνικά, καθώς υπέκυψε μετά από καρδιακό επεισόδιο.
Ο αδόκητος χαμός ενός από τα πιο ιστορικά μέλη της ΑΕΛ μας βυθίζει σε θλίψη και οδύνη. Ο Πρόεδρος υπηρέτησε την Ιδέα της ΑΕΛ από νεαρή ηλικία και για δεκαετίες. Έγινε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου από το 1990 και προσέφερε με πάθος και απαράμιλλη συνέπεια από όλες σχεδόν τις θέσεις. Η θητεία του στον Προεδρικό θώκο υπήρξε η μακροβιότερη όλων, η δεκαετία 2000-10.
Ο Ηλίας Φασούλας αφιέρωσε τεράστιο κομμάτι της ζωής του στην ΑΕΛ. Προσέφερε ό,τι περισσότερο μπορούσε για όλα τα αθλήματα του Σωματείου. Επέδειξε ζήλο, μεράκι, αποφασιστικότητα για την οργάνωση των Ακαδημιών, για την πρόοδο των ομάδων μας. Γύρισε κυριολεκτικά όλη την Ελλάδα συνοδεύοντας τις αποστολές των βυσσινί και φροντίζοντας για την εικόνα τους.
Ο Πρόεδρος ήταν πρωτοπόρος και καινοτόμος στην εποχή του. Είχε όραμα για την ΑΕΛ και για το Σωματείο. Με το πάθος του προσπαθούσε συνεχώς να δώσει πνοή σε αυτό το όραμα και να οδηγήσει την ΑΕΛ στην επιτυχία και το μεγαλείο.
Είναι μια ημέρα βαθιάς οδύνης για την ΑΕΛ και τα λόγια είναι φτωχά για να την περιγράψουν. Παράγοντες σαν τον Ηλία Φασούλα δεν υπάρχουν πλέον. Είμαστε ευγνώμονες για όσα προσέφερε και κατάφερε και θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του.
Ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΛ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Προέδρου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΠΣΛ στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ν. Λάρισας και ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουχλαριώτης πληροφορήθηκαν με θλίψη την είδηση της απώλειας του Ηλία Φασούλα, σε ηλικία μόλις 64 ετών.
Ο εκλιπών -φύσει κοινωνικό άτομο- ασχολήθηκε από πολύ νωρίς γενικότερα με τον αθλητισμό, ενώ διατέλεσε -μεταξύ άλλων- και ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικά σωματεία του Νομού Λάρισας. Στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε παραγοντικά στους κόλπους της Ερασιτεχνικής ΑΕ Λάρισας, της οποίας διατέλεσε και πρόεδρος σε καθοριστικές στιγμές της ιστορίας της.
Η ΕΠΣ Ν. Λάρισας απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της λαρισαϊκής γης που θα τον σκεπάσει για πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Τέλος, σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κωστής Πηλαδάκης, ανέφερε:
«Ο Ηλίας Φασούλας ήταν ένας αληθινός παράγοντας της ΑΕΛ. Ένας ιδιαίτερος αλλά πάντα ειλικρινής άνθρωπος με γνώμονα μόνο το καλό της ΑΕΛ. Η παρουσία του βοήθησε τα μέγιστα στις υγιείς σχέσεις μεταξύ ΠΑΕ και Σωματείου πάντα όμως με δίκαιο και ορθό τρόπο. Η εκτίμησή μου στο πρόσωπό του μεγάλη. Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του... Καλό ταξίδι».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass