Χρονιά βιωσιμότητας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η φετινή

*Να διατηρηθούν ενεργές οι ομάδες και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα -κάτι που θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από την εξέλιξη της πανδημίας- είναι το μεγάλο στοίχημα για την ΕΠΣΛ *Εμβόλιμες αγωνιστικές μόνο στα πλέι-οφ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2022 21:15

Ως χρονιά βιωσιμότητας μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, καθώς μετά την περσινή αναγκαστική διακοπή των πρωταθλημάτων που οδήγησε τις ομάδες σε αγωνιστική απραξία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο στόχος για φέτος είναι να ολοκληρωθεί η χρονιά παρά τα όποια προβλήματα προκύψουν, ούτως ώστε να παραμείνουν ενεργά τα αθλητικά σωματεία. Να διατηρηθεί με άλλα λόγια ζωντανό το τοπικό ποδόσφαιρο.


Φυσικά τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, που ήδη βρίσκεται σε έξαρση λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον» και η οποία είχε ως συνέπεια να σταματήσουν όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες στον νομό το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣΛ. Ευχή όλων είναι να μην παραταθεί το αγωνιστικό «lockdown» και να επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην κανονικότητα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί ακόμη μετά βεβαιότητας.
Κατά συνέπεια για το αν θα επιστρέψουμε ή όχι στην αγωνιστική δράση θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία τις επόμενες ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣΛ θα επανεξετάσει την κατάσταση και θα πάρει την απόφασή της. Θα συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία με βασική αρχή να προστατευτούν τα σωματεία και να μην αλλοιωθούν τα πρωταθλήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των ομάδων που αδυνατούσαν να αγωνιστούν λόγω κρουσμάτων (στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το όριο είναι στους πέντε αθλητές) ήταν διψήφιος (περί τις 20). Ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί τις επόμενες ημέρες και αναλόγως θα αποφασισθεί το τι μέλλει γενέσθαι.
«Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχουμε κάποια εικόνα. Θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση, θα δούμε τι κρούσματα έχουν οι ομάδες και θα κινηθούμε ανάλογα. Αυτό που θέλουμε είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, τις ομάδες και όλους όσοι εμπλέκονται με το τοπικό ποδόσφαιρο και παράλληλα να μην αδικήσουμε καμία ομάδα, αλλά και να μην υπάρξει αλλοίωση κανενός πρωταθλήματος» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και πρόσθεσε: «Η διακοπή που αποφασίστηκε για το Σαββατοκύριακο 8-9 του μηνός έγινε για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Αυτό θέλω να το τονίσω, όπως επίσης θέλω να επισημάνω ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιες ομάδες έπαιξαν φιλικά παιχνίδια ή συμμετείχαν σε τουρνουά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουχλαριώτης.

ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ
Σε ό,τι αφορά τα εμπόδια που θα προκύψουν από συνεχιζόμενες διακοπές στη ροή των πρωταθλημάτων, ο προβληματισμός των ανθρώπων της ΕΠΣΛ επικεντρώνεται μόνο στη μεγάλη τοπική κατηγορία, καθώς μόνο εκεί υπάρχει χρονικός περιορισμός για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Σύμφωνα με την ΕΠΟ αυτό θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τις 18 Απριλίου (καθώς στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα μπαράζ των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο στη Γ’ Εθνική). Έτσι εάν γίνουν κι άλλες διακοπές στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ (όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών) το επικρατέστερο σενάριο είναι να πάμε σε εμβόλιμη ή εμβόλιμες αγωνιστικές μόνο στα πλέι οφ όπου σύμφωνα με την προκήρυξη υπάρχουν διπλά παιχνίδια. Δεν πρόκειται να μπουν δηλαδή εμβόλιμες αγωνιστικές κατά τη διάρκεια της α’ φάσης του πρωταθλήματος γιατί διεξάγεται σε έναν μόνο γύρο (δεν υπάρχουν διπλά παιχνίδια) και κατά συνέπεια κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε αδικία σε κάποιες ομάδες. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι τα πλέι οφ θα διεξαχθούν την άνοιξη που αφενός οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλύτερες και αφετέρου η πανδημία ενδεχομένως να έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.
Στα πλέι άουτ δεν θα μπουν εμβόλιμες αγωνιστικές, καθώς δεν υπάρχει χρονική δέσμευση για την ολοκλήρωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ κατηγορίας στα οποία επίσης δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.
Στην περίπτωση που η ΕΠΟ δώσει παράταση στην ανάδειξη του πρωταθλητή, τότε η ΕΠΣΛ θα αποφασίσει ανάλογα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass