Exασε πολύτιμο έδαφος η ΑΕΛ

«ΚΟΛΛΗΣΕ» ΣΤΟ 0-0 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ - ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΕΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ», ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2021 21:15

Πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να μειώσει την απόστασή της από τους πρωτοπόρους του 1ου Ομίλου της Super League 2 (μετά μάλιστα και τη χθεσινή ισοπαλία της Βέροιας) έχασε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ η ΑΕΛ, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.


Η ομάδα της Λάρισας μπορεί να ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, ωστόσο προβλημάτισε έντονα με το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε παραγωγική στην επίθεση, δηλαδή δεν είχε την ουσία στην τελική προσπάθεια για να μετατρέψει τις ευκαιρίες σε γκολ. Ναι μεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαιξε επιθετικά και δημιούργησε φάσεις, ωστόσο στερείτο της απαιτούμενης οξυδέρκειας και της βούλησης για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, στοιχείο που για μία ομάδα η οποία θέτει υψηλούς στόχους σε ένα πρωτάθλημα θα πρέπει αν μη τι άλλο να την προβληματίσει έντονα.
Επιπλέον, ένα ακόμα χαρακτηριστικό του χθεσινού αγώνα, ήταν ότι δεν βοήθησαν οι αλλαγές που έγιναν στο β’ ημίχρονο ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο σκοράρισμα κι αυτό δυστυχώς δούλεψε υπέρ του αντιπάλου, που όπως φάνηκε δεν ήρθε στο Αλκαζάρ για να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα (δεν είχε επιθετικούς προσανατολισμούς), αλλά προσπάθησε να διαχειριστεί το παιχνίδι, να διαφυλάξει δηλαδή τα νώτα του, και εάν μπορούσε να χτυπήσει στην κόντρα ή να εκμεταλλευτεί κάποιο κενό στην άμυνα των «βυσσινί» για να σκοράρει.

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης παρέταξε την ΑΕΛ σε σχηματισμό 4-4-2 με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο, Ομάρ, Ηλιάδη και Θεολόγου στην άμυνα, τους Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Γλυνό και Νικολιά στη μεσαία γραμμή και τους Ακούνια και Όγκμποε στην επίθεση.
Με την έναρξη της αναμέτρησης η ΑΕΛ είχε τον πρώτο λόγο, ανέπτυξε επιθετικές πρωτοβουλίες και απείλησε τον αντίπαλό της, στον οποίο παράλληλα δεν επέτρεψε να γίνει απειλητικός. Οι δύο πολύ μεγάλες στιγμές σημειώθηκαν η πρώτη στο 19’ όταν ο Γλυνός από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ (μετά από στρώσιμο της μπάλας με το κεφάλι από τον Ακούνια) και η δεύτερη στο 21’ όταν ο Νικολιάς έβγαλε παράλληλη σέντρα η μπάλα πέρασε απ’ όλους, αλλά ο Ακούνια στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Σε όλο αυτό το διάστημα οι «βυσσινί» έπρεπε παράλληλα να προστατευτούν από τα σκληρά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων, αφού έβλεπαν τον διαιτητή κ. Τσαμούρη να κλείνει διαρκώς τα μάτια του και να μην βγάζει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Έτσι το μοιραίο συνέβη στο 29’ όταν ο Νικολιάς δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Τη θέση του πήρε ο Μπαντιμπανγκά με την ΑΕΛ να συνεχίζει να πιέζει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Με το καλημέρα του β’ ημιχρόνου (47’) ο Ακούνια απείλησε με γυριστό σουτ την αντίπαλη εστία, ωστόσο η πολύ μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 53’ όταν μετά από άψογη συνδυαστική ενέργεια των Όγκμποε, Κολομπίνο και Γλυνού, ο Μπέρτος ως τελικός αποδέκτης επιχείρησε απευθείας σουτ από το ύψος της μεγάλης με την μπάλα να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι.
Η φάση ωστόσο που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σημειώθηκε στο 78’ όταν ο Κολομπίνο τροφοδότησε τον Μπαντιμπανγκά που πετάχτηκε στον κενό χώρο, αλλά ο β’ βοηθός κ. Δέλλιος αποφάσισε να σηκώσει τη σημαία του, αποκόπτοντας λανθασμένα μία επιθετική ενέργεια που θα μπορούσε να είχε αποφέρει το πολυπόθητο γκολ στην ΑΕΛ.
Το σκηνικό της αναμέτρησης άλλαξε τα τελευταία λεπτά, αφού η ΑΕΛ έπαιξε με τέσσερις επιθετικούς στη προσπάθειά της να πετύχει το γκολ, ωστόσο  δεν άλλαξε και το τελικό αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένους τους «βυσσινί».
Το ίδιο δυσαρεστημένους άφησε και τους φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ, ενώ μετά το 70’ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστρεψαν τα «πυρά» τους προς τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4’: Σουτ του Γλυνού, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνομένου και κατάληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
6’: Σε θέση οφσάιντ ο Γκίνη (μετά από σουτ του Λαγού) πέτυχε γκολ το οποίο δεν μέτρησε.
7’: Κεφαλιά του Όγκμποε ελάχιστα άουτ ύστερα από φάουλ του Κολομπίνο.
14’: Φάουλ του Ομάρ και ο Γκέκας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
19’: Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, όταν μετά από σέντρα του Μπέρτου, ο Ακούνια πάσαρε με το κεφάλι στον Γλυνό ο οποίος από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ.
21’: Παράλληλη συρτή σέντρα του Νικολιά, αλλά ο Ακούνια δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
37’: Κεφαλιά του Γκίνη άουτ.
40’: Κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά μετά από σέντρα του Ομάρ, έδιωξαν οι αμυνόμενοι.
47’: Γυριστό σουτ του Ακούνια ύστερα από κόρνερ του Κολομπίνο, μπλόκαρε ο Γκέκας.
53’: Εξαιρετική επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ με τους Όγκμποε, Κολομπίνο, Γλυνό και τελικό αποδέκτη τον Μπέρτο που σούταρε απευθείας στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
56’: Παράλληλη συρτή σέντρα του Όγκμποε, αλλά ο Γκέκας πρόλαβε προ του Μπατιμπανγκά.
63’: Σουτ του Βιδάλ, μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος.
65’: Νέο σουτ των φιλοξενουμένων αυτήν τη φορά από τον Πλέγκα, δεν ανησύχησε τον Θεοδωρόπουλο.
78’: Πάσα του Κολομπίνο στον κενό χώρο στον Μπαντιμπανγκά που υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.
87’: Παράλληλη σέντρα του Μπαντιμπανγκά από τα δεξιά, έδιωξαν την τελευταία στιγμή προ του Ακούνια οι φιλοξενούμενοι.
88’: Κεφαλιά του Ακούνια μετά από κόρνερ του Μαυριά, ελάχιστα άουτ.
90’+2’: Σέντρα του Γαρουφαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, χωρίς ευτυχή κατάληξη.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε τη μεγάλη φάση που θα μπορούσε να δυσκολέψει το έργο του διαιτητή, ωστόσο η παρουσία του κ. Τσαμούρη (ΕΠΣ Πειραιά) δεν είχε θετικό πρόσημο, υπό την έννοια ότι δεν έβαλε φρένο στα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων (ειδικά ο Ακούνια δεινοπάθησε από τους Γκόλια και Κοτσώνη). Ως φυσικό επακόλουθο ήταν ο τραυματισμός του Νικολιά στο 29’ που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι.
Αντίθετα, ο κ. Τσαμούρη έβγαλε με μεγάλη ευκολία την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του τόσο στον Ηλία Φυντάνη (39’) όσο και στον Τάκη Παραφέστα (45’+3’), οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ανοχή που επιδείκνυε στα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Είναι πάντως χαρακτηριστικό πώς η πρώτη κίτρινη κάρτα στους φιλοξενούμενους για το σκληρό τους παιχνίδι δόθηκε στο 52’ στον Λαγό. Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν επίσης οι Ηλιάδης (48’) και Ακούνια (60’).
Ο α’ βοηθός κ. Οικονόμου (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, ενώ ο β’ βοηθός κ. Δέλλιος (ΕΠΣ Πέλλας) ελέγχεται για τη φάση του ανύπαρκτου οφσάιντ στον Μπατιμπανγκά (78’).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (78’ Θ. Παπαγεωργίου), Ομάρ, Ηλιάδης, Θεολόγου, Κ. Παπαγεωργίου (78′ Γαρουφαλιάς), Κολομπίνο, Γλυνός (57’ Μαυριάς), Νικολιάς (29’ λ.τ. Μπαντιμπανγκά), Ακούνια, Όγκμποε.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Αμανατίδης): Γκέκας, Καρανίκας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Κοτσωνης, Γκίνη (88’ Ξέρρας), Λαγός, Πλέγας, Μπιανκόνι (76’ Μπενγκόα), Μπραμπίγια (76’ Γκουγκούδης), Βιδάλ (69’ Κουτσιανικούλης, 88’ λ.τ. Πολίτης).

 

Ηλ. Φυντάνης: Ημασταν άτυχοι, αδικούμαστε από το αποτέλεσμα

Σχολιάζοντας το χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, είπε:
«Πιστεύω ότι αδικούμαστε από το σκορ. Στο γήπεδο υπήρχαμε μόνο εμείς. Στο α’ ημίχρονο έπρεπε να είμαστε 2-0. Στο β’ ημίχρονο ρισκάραμε, ωστόσο κάναμε άλλες δύο πολύ καλές φάσεις. Δυστυχώς όμως το γκολ δεν ήρθε. Το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις ρίχνουμε όλο το βάρος στην επιθετική λειτουργία και στα τελειώματα των φάσεων. Αυτό που μας βγήκε με τον Απόλλωνα Πόντου δεν μας βγήκε σήμερα. Ακόμα και οι πλαϊνοί επιθετικοί πρέπει να σκοράρουν και όχι μόνο τα σέντερ φορ, γιατί οι ευκαιρίες πήγαν εκεί σήμερα. Ήταν ένα ατυχές για μας παιχνίδι.
Νομίζω ότι η ομάδα όσο πάει γίνεται καλύτερη. Χρειάζεται πίστωση χρόνου. Είναι πολύ νωρίς να λέμε ότι βγήκαμε εκτός τροχιάς τίτλου γιατί εμείς έχουμε βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τους άλλους συνδιεκδικητές. Χρειάζεται υπομονή και να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε».

 

Ο Βοσνιάδης στο Αλκαζάρ

Εντύπωση πάντως έκανε χθες η παρουσία στο στάδιο Αλκαζάρ ενός παλιού γνώριμου για την ΑΕΛ του τεχνικού Αλέκου Βοσνιάδη που συνοδευόμενος από τον άμεσο συνεργάτη του Βαγγέλη Αγγελή παρακολούθησε τον αγώνα μαζί με τον διοικητικό της ΑΕΛ, Ζήση Ντελόπουλο.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass