ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

76% των πολιτών υπέρ των μεταρρυθμίσεων

*ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ VOUCHER *ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 21:15
Ομιλία του υφυπουργού στα σωματεία έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΣΚΟΕ Θ. Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γ. Κουρδή. Την εκδήλωση συντόνιζε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σ. Κέλλας. Ομιλία του υφυπουργού στα σωματεία έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο της ΣΚΟΕ Θ. Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γ. Κουρδή. Την εκδήλωση συντόνιζε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σ. Κέλλας.

«Το 76% των πολιτών συμφωνεί και επικροτεί τις αθλητικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε μιλώντας σε εκπροσώπους σωματείων ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε μια αίθουσα όπου οι περισσότεροι έκαναν τοποθετήσεις και ελάχιστες ερωτήσεις. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδειξε ότι ετοιμάζεται για Χριστουγεννιάτικο δώρο, αφού απομένει μια υπογραφή από τον αρμόδιο υπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, για να πάρουν τα χρήματα τα σωματεία, ενώ ετοιμάζεται και το αθλητικό voucher με στόχο να επιστρέψουν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό μετά την πανδημία δεδομένου ότι υπάρχει μια μείωση.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για τον χώρο του ποδοσφαίρου αναφέροντας τα εξής με αφορμή ερώτηση του πρώην προέδρου της ΕΠΣΛ κ. Ζήση Γρηγορίου: «Στο ποδόσφαιρο υπήρχαν δύο χώροι, αυτός του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αυτός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο δεύτερος δεν υπήρχε στο τοπίο, ούτε ακούγονταν στα ενδιαφέροντα κανενός και ειδικά της τωρινής διοίκησης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Κρατώ αυτό που λέτε για τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος και το οποίο επιβάλλαμε βάσει της νομοθεσίας και χειροκροτήθηκε απ’ όλους, όπου εκλέκτορες είναι τα ενεργά σωματεία σε όλες τις διοικήσεις.
Από την άλλη είναι πολύ σωστό και τα είπαμε με τον κ. Κλάτενμπεργκ όσον αφορά την ανεξάρτητη και επαγγελματική διαιτησία, δεν μπορεί να είναι εξαρτώμενη και καθοδηγούμενη από την εκάστοτε διοίκηση της ΕΠΟ και των ΕΠΣ. Από την άλλη θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα. Υπήρξε αντίδραση από κάποιους από την εναπομείνασα διοίκηση της ΕΠΟ σχετικά με τον αυξημένο ρόλο που έχουμε δώσει στα ενεργά αθλητικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο σωματείων. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, το ξεκαθαρίσαμε και στους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ και δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί είναι πολιτική απόφαση. Γιατί σε έρευνα για τις βασικές μεταρρυθμίσεις που κάναμε, όπως το μητρώο των σωματείων, τα όρια θητειών, το μητρώο προπονητών, η απελευθέρωση αθλητών υπό όρους σε ηλικία 19 ετών και το δικαίωμα ενεργούς συμμετοχής στις εθνικές, περιφερειακές και δημοτικές εγκαταστάσεις το 76% των πολιτών συμφωνεί και επικροτεί, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που συμφωνεί και στηρίζει την Κυβέρνηση. Διπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που αντιλαμβάνεται και συναινεί σε αυτό που κάναμε, όταν μόλις 9% είναι αυτό που διαφωνεί. Τι είπαμε στους αξιωματούχους και την ΟΥΕΦΑ, ότι δεν θα λειτουργήσουμε για το 9%, αλλά για το 76%. Θα παροτρύνουμε και τους υπολοίπους που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο να εγγραφούν το μητρώο και να νοικοκυρευτούν. Μόνο έτσι θα πάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπροστά».

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο νόμου με θέμα τον Αθλητισμό Αναψυχής και Άθληση για Όλους, καθώς και στον Εργασιακό και Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.
Με παρέμβασή του ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας κ. Τσιτώτας Κωνσταντίνος εξέφρασε καταρχάς τη θέση του ότι το προσχέδιο του νόμου βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά παράλληλα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ της χώρας.
Ο κύριος Τσιτώτας ζήτησε να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΑΑ στον αθλητισμό αναψυχής και στα Προγράμματα Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.), καθώς στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και στο άρθρο 13 αναφέρεται σε αυτά. Επισήμανε επίσης ότι θα πρέπει οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΦΑ να αποτελούν και το βασικό προσωπικό των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, καθώς διαθέτουν και την επιστημονική κατάρτιση, τη γνώση και τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες άσκησης και αθλητισμού αναψυχής σε γυμναστήρια, σε υπαίθριους ή κλειστούς χώρους αθλητικής αναψυχής, όπου παρέχονται ατομικά ή ομαδικά προγράμματα άσκησης σε άτομα κάθε ηλικίας με και χωρίς προβλήματα υγείας.
Ο κύριος Αυγενάκης συμφώνησε ότι θα γίνουν τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου και θα αποκατασταθούν οι όποιες αδικίες υπάρχουν στους πτυχιούχους και αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ-ΣΕΦΦΑ της χώρας. Άλλωστε με δήλωσή του τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν έχουμε κανέναν σκοπό ή πρόθεση να παραγνωρίσουμε τις εξιδεικευμένες επιστημονικές γνώσεις ή να βλάψουμε τα δικαιώματα των πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε συζήτηση που διαμείβεται γύρω από τον αθλητισμό στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Σχετικά με τη διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων ο κ. Αυγενάκης είπε ότι είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας και η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης κ. Βάσω Ζιάκκα σημείωσε ότι στο Υπουργείο Παιδείας κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass