Επί σκοπόν… πυρ

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚOΠΕΥΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2021 9:52

Επί σκοπόν... πυρ για τους Λαρισαίους σκοπευτές, αφού από σήμερα η Λάρισα με πρωτοβουλία της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας στο υπόγειο του Κλειστού της Νεάπολης δημιούργησε το «σπίτι» της σκοποβολής, που εγκαινιάζεται στις 11 το πρωί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.


Η σκοποβολή είναι από τα κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, αφού διεξάγεται στις Ολυμπιάδες από το 1896 στην Αθήνα. Αγώνες σκοποβολής έγιναν και στους μεσοολυμπιακούς του 1906. Από το 1984 στο Λος Άντζελες μπήκαν στο πρόγραμμα και αγώνες γυναικών. Ένα άθλημα στο οποίο η Λάρισα δεν έχει την ανάπτυξη που θα μπορούσε, παρότι κατά καιρούς είχαν δημιουργηθεί σκοπευτικοί πυρήνες με κυριότερο αυτόν σε χώρο της 1ης Στρατιάς (δίπλα από τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης, επί της οδού Ιωαννίνων).
Η Ελλάδα έχει κατακτήσει δώδεκα ολυμπιακά μετάλλια στη σκοποβολή, τα εννιά το 1896. Πρόκειται για τέσσερα χρυσά, τέσσερα ασημένια και τέσσερα χάλκινα.
Χρυσά (4)
Παντελής Καρασεβδάς: 1896, Στρατιωτικό όπλο.
Γεώργιος Ορφανίδης: 1896, Ελεύθερο όπλο.
Ιωάννης Φραγκούδης: 1896, Πιστόλι ταχείας βολής 25 μ.
Άννα Κορακάκη: 2016, Πιστόλι 25 μ.
Ασημένια (4)
Παύλος Παυλίδης: 1896, Στρατιωτικό όπλο.
Ιωάννης Φραγκούδης: 1896, Ελεύθερο όπλο
Γεώργιος Ορφανίδης: 1896, Πιστόλι ταχείας βολής 25 μ.
Εθνική ομάδα (Γεώργιος Μωραϊτίνης, Ιάσων Σάππας, Αλέξανδρος Θεοφιλάκης, Ιωάννης Θεοφιλάκης, Αλέξανδρος Βρασιβανόπουλος): 1920, Στρατιωτικό πιστόλι ομαδικό 30 μ.
Χάλκινα (4)
Νικόλαος Τρικούπης: 1896, Στρατιωτικό όπλο.
Νικόλαος Μωράκης: 1896, Στρατιωτικό πιστόλι 25 μ.
Ιωάννης Φραγκούδης: 1896, Ελεύθερο πιστόλι.
Άννα Κορακάκη: 2016, Αεροβόλο πιστόλι 10 μ.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης θα έχει συνάντηση με αθλητικά σωματεία και φορείς όπου αναμένεται να αναφερθεί ιδιαίτερα στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, που θα αναβιώσει έπειτα από 10 χρόνια στα τέλη του προσεχούς Απριλίου, απολύτως αναβαθμισμένος και ενταγμένος στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ενδιαφέρει και τη Θεσσαλία.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού στηρίζει μεγάλες διοργανώσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι το όφελος της αναβίωσης του ιστορικού Ράλι Ακρόπολις αποτιμήθηκε στα 35 εκατ. για την εθνική μας οικονομία, ενώ το 70% του κόστους των 3 εκατ. για τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, το κάλυψε η αγορά!
Επίση μια είδηση που ενδιαφέρει τις ομάδες της Θεσσαλίας, αφού από κάθε νομό μετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2, είναι ότι θα επεκταθεί το VAR και στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ γίνονται βήματα για επαγγελματική διαιτησία.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass