Αποστολή νίκης για την ΑΕΛ

* ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ΜΠΑΝΤΙΜΠΑΝΓΚΑ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2021 13:45

Με υψηλό ηθικό μετά την εντός έδρας νίκη επί του Πανσερραϊκού (2-0) θα αγωνιστεί σήμερα στις 14.45, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α' Oμίλου της Super league 2, στο Καυτανζόγλειο στάδιο η ΑΕΛ με αντίπαλο τον Ηρακλή (έχει πάρει τον ΑΦΜ της Τριγλίας).


Η λαρισινή ομάδα μέχρι τώρα έχει εκμεταλλευτεί σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο τον παράγοντα έδρα, ενώ εκτός έδρας στο Κύπελλο πήγε καλά με προκρίσεις επί του Απόλλωνα Λάρισας και Διαγόρα Ρόδου, αλλά στο πρωτάθλημα, όχι αφού έχασε στο Ρέντη από τον Ολυμπιακό Β’. Για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό χρειάζονται οι εκτός έδρας επιτυχίες και είναι μια ευκαιρία το σημερινό παιχνίδι.
Οι «βυσσινί» αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα και συγκεκριμένα τους τραυματισμούς των Γαρουφαλιά, Θεολόγου, Μπαντιμπανγκά που στην αποστολή έφερε τη συμμετοχή των Ταχάρ και Γκοτζαμανίδη.
Σχετικά με το αρχικό σχήμα το ερώτημα είναι ποιος θα επιλεγεί από τον τεχνικό Ηλία Φυντάνη για αντικαταστάτης του Γαρουφαλιά και μάλλον θα είναι ο Κώστας Παπαγεωργίου ή ο Ταχάρ. Με βάση την εικόνα του προηγούμενου παιχνιδιού θέση στην ενδεκάδα μπορεί να διεκδικήσει και ο Γλυνός.
Κάτω από τα δοκάρια λογικά θα παίξει ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Μπέρτος (δεξιά), Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ομάρ, στη μεσαία γραμμή οι: Συμελίδης, Κ. Παπαγεωργίου ή Ταχάρ, Κολομπίνο, Νικολιάς και στην επίθεση οι: Ακούνια, Όγκμποε.
Οι 22 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός των «βυσσινί», Ηλίας Φυντάνης, είναι οι Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Πατράλης, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Μπέρτος, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανός, Ταχάρ, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Παπαγεωργίου Κων., Νικολιάς, Γιάκος, Συμελίδης, Abud, Όγκμποε, Κούστα, Γρηγορόπουλος, Μαυριάς, Ακούνια, Γλυνός.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Τριάντα τρεις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Ηρακλής και η ΑΕΛ, με γηπεδούχο την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η προϊστορία ευνοεί τον Ηρακλή στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 23 νίκες, οι «βυσσινί» 4, ενώ 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του Ηρακλή με 54-23. Τα πέντε «διπλά» της ΑΕΛ ήταν στις 4 Νοεμβρίου 1979 με 2-0, με τέρματα των Ανδρεούδη και Βαλαώρα, στις 7 Νοεμβρίου 1982 με γκολ του Μιχάλη Ζιώγα, στις 22 Μαρτίου 2009 πάλι με 2-0, με γκολ των Ζουράφσκι και Μετίν και 1-0 στις 5 Απριλίου 2015 με σκόρερ τον Δημήτρη Γιάντση. Τέλος, η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Ηρακλή επί της ΑΕΛ, έγινε στις 14 Απριλίου 1974 με σκορ 6-1.
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ. Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και μοναδική απουσία για τον Ηρακλή είναι αυτή του τιμωρημένου, Μάριου Κωστούλα. Μετά την τελευταία προπόνηση, ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλή, Κώστας Γεωργιάδης, επέλεξε 21 παίκτες για την αποστολή του αγώνα, οι οποίοι είναι οι εξής: Παλαβράκης, Ιακωβίδης, Πανάγου, Μπαλικτσής, Σγουρής, Παπαστεριανός Α, Παπαστεριανός Μ., Χρουσιέλ, Μανωλάκης, Πήλιος, Καρτσαμπάς, Ματίας, Μασούρας, Βιτίνιο, Ναπολιτάνο, Μπαστακός, Ελευθεριάδης, Τότσκα, Παπαδόπουλος, Φακκής, Κάκκο.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Μελέτιος Γιουματζίδης, από τον Σύνδεσμο Πέλλας, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ηρακλή με βοηθούς τους Κορωνάς (Πειραιώς), Μπαλιάκας (Κοζάνης). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κακουλίδης (Θράκης) και παρατηρητής ο Σαββόγλου (Ξάνθης).
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ηρακλής σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν και πρέπει να τηρηθούν από όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΛ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή:
«Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο δηλωθέν κάτοχος εισιτηρίου θα πρέπει απαραιτήτως να φέρει την αστυνομική ταυτότητα ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο ταυτοποίησης, καθώς και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από κορονοϊό Covid-19 (έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή).
-Οι ανήλικοι δώδεκα (12) ετών και άνω θα πρέπει να προσκομίσουν PCR test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ οι ανήλικοι έως και έντεκα (11) ετών θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.
-Η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη (συμπεριλαμβάνεται και το έτος γέννησης 2009), με την προϋπόθεση ότι οι συνοδοί των παιδιών θα έχουν μαζί τους οποιοδήποτε πιστοποιητικό που να αποδεικνύει την ηλικία του παιδιού και το αρνητικό αποτέλεσμα του self test. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
Πανσερραϊκός - Απόλλων Λάρισας 1-0
ΣΗΜΕΡΑ (14.45)
Ηρακλής - ΑΕΛ (EΡT3)
Βέροια - ΑΟ Τρίκαλα
Απόλλων Πόντου - ΠΑΟΚ Β'
Αναγ. Καρδίτσας - Ολυμπιακός Βόλου
Πιερικός - Νίκη Βόλου
ΑΟ Ξάνθη - Αλμωπός Αριδαίας
Θεσπρωτός - ΑΟ Καβάλα
*Ρεπό ο Ολυμπιακός Β'

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2021/22
1. Βέροια 10 -4 αγ.
2. ΑΟ Ξάνθη 7 -3 αγ.
3. Ολυμπιακός Β' 7 -3 αγ.
4. Αναγ. Καρδίτσας 6 -3 αγ.
5. Αλμωπός Αριδαίας 6 -4 αγ.
6. ΑΕΛ 6 -3 αγ.
7. Νίκη Βόλου 6 -4 αγ.
8. Πανσερραϊκός 6 -5 αγ.
9. Ολυμπιακός Βόλου 5 -4 αγ.
10. Πιερικός 4 -4 αγ.
11. Απόλλων Πόντου 4 -4 αγ.
12. Ηρακλής 4 -4 αγ.
13. Τρίκαλα 3 -3 αγ.
14. Θεσπρωτός 3 -3 αγ.
15. Απόλλων Λάρισας 2 -4 αγ.
16. ΠΑΟΚ Β' 2 -4 αγ.
17. Καβάλα 0 -3 αγ.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass