Σφοδρή επίθεση της ΕΠΟ κατά του Λευτέρη Αυγενάκη

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ - ΕΠΑΦΕΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ FIFA ΚΑΙ UEFA

Δημοσίευση: 13 Νοε 2021 20:00

Σφοδρή επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, με αφορμή την προχθεσινοβραδινή δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, σχετικά με την επίθεση εναντίον μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον κ. Αυγενάκη ότι «αποφάσισε να υποδυθεί τον αυτόκλητο εισαγγελέα», ότι «έσπασε κάθε ρεκόρ κατασυκοφάντησης της ΕΠΟ», αλλά και ότι «επιχείρησε να υποκαταστήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές της χώρας» και τον καλεί «... να γνωστοποιήσει τώρα στις διωκτικές αρχές το σύνολο των πληροφοριών που διαθέτει και εμπλέκουν την ΕΠΟ σε “φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας”».
Παράλληλα, η ΕΠΟ κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι «παραβιάζει ωμά και βίαια» το νέο καταστατικό της ομοσπονδίας, αλλά και ότι «αγνοεί επιδεικτικά» τις επιστολές των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών προς εκείνον. Καταλήγει, δε, καλώντας τον Πρωθυπουργό «... να τον επαναφέρει στη θεσμική τάξη, γιατί ο ρόλος του υφυπουργού του στην πρόκληση επικίνδυνων εντάσεων στην αθλητική κοινωνία είναι πλέον διακριτός και ανεξέλεγκτος».

 

Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (ΕΔΔ) αποδοκιμάζει και καταδικάζει «την άνανδρη και θρασύδειλη επίθεση σε βάρος δικαστή του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ», μέλους της ΕΔΕ.
Συγκεκριμένα, μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο έξω από το σπίτι του μετά από επίθεση αγνώστων. Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά το τέλος της συνεδρίασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, το οποίο, μεταξύ των άλλων, ασχολήθηκε με την αναψηλάφηση υπόθεσης σχετικής με αποφάσεις της νυν διοίκησης της ΕΠΟ που οδηγούν στην έκπτωση μελών της.

 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Επαναλαμβανόμενες επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και της UEFA, για την κατάσταση ανωμαλίας και όσα διαμείβονται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα, είχε χθες Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, είχε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την αντιεγκληματική πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου, σχετικά με την πορεία των ενδελεχών ερευνών της υπόθεσης εκφοβισμού του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων -μέσω της καταστροφής του αυτοκινήτου του- και τη συνακόλουθη παραίτησή του από μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Όσο για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «πρόκειται για ένα ακόμα αυτογκόλ, που απλώς επιβεβαιώνει εμφατικά το κλίμα σήψης εντός της ΕΠΟ, από την οποία σπεύδουν να απομακρυνθούν, παραιτούμενοι, οι υγιείς άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Στο νοσηρό περιβάλλον θα μπει τέλος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass